Bwired Home Online home in the Netherlands

Donderdag 31 Januari 2013 - 21:03:11

Philips Hue voor Bwired

Door: , , Categorie: Bwired

Ik weet het: Ik moet meer bloggen over nieuwe zaken op Bwired. Het is niet zo dat ik niet genoeg te vertellen heb, de laatste maanden zijn er weer genoeg gadgets bij gekomen. Zo is mijn verwarmingsketel, die vervelende Nefit eindelijk vervangen door een Remeha Calenta CW5 en volledig via Opentherm bestuurbaar. Mijn Nieuwe Smartmeter is eindelijk geïnstalleerd en nu volledig geïntegreerd via de zogenaamde P1. Die blogjes heb je nog tegoed,
vandaag is de Phlips Hue aan de buurt.
Ik dacht laat ik het eens proberen anders direct weer verkopen op het forum De trigger voor mij was eigenlijk dat de Hue alleen maar in de Apple store verkrijgbaar was.
De Hue is een Set Led lampen die via een Zigbee Mesh draadloos netwerk met elkaar verbonden zijn. De lampen zijn van het normale formaat, je kunt ze dus direct vervangen. Bij de set van 3 lampen zit ook een zogenaamde Zigbee IP bridge, een brug tussen je normale netwerk (router) en het Zigbee netwerk. De Hue is dus eenvoudig via IP aan te sturen. Philips heeft een geweldige App voor Apple en Android beschikbaar en daarmee kun je de lampen sturen en in bijna iedere gewenste kleur en sterkte zetten. In ruststand gebruiken de lampen bijna niets, ver beneden de 1 Watt en idem voor de bridge.
Handig is ook dat je in je bestaande omgeving de HUE's kunt gebruiken. Als je op een normale manier het licht aandoet (? wie doet dat nog ) heb je met de Hue een standaard mooi warm licht van ongeveer 40 a 50 watt.
Dus je merkt er eigenlijk niets van totdat je het gadget gaat gebruiken, je kunt zelfs je eigen lichtshow maken als je wil.
Het mooiste voor de freaks is natuurlijk dat het protocol al volledig open is. Philips heeft een SDK belooft, maar dat is al niet meer nodig.
Het integreren van van mijn Bwired Domotica applicatie op de Hue bridge was easy, nu kan ik alles besturen, ook via events. Bijvoorbeeld als er iemand aan de deur belt kan ik een rode of groen lichtflits geven. TV aan en donker buiten, lichten naar een bepaalde stand, de mogelijkheden zijn legio!
Op internet is veel te vinden over het protocol en hoe aan te sturen. Ook zijn veel leden op mijn forum ook bezig met de Heu.

Hue is ook compatible met de 2e generatie Philips Living Colors.
Philips heeft aangekondigd dat ze dit product gaan door 0ntwikkelen..... ik ben fan, dat is wel duidelijk!

hier wat linkjes:
meethue.com
domoticaforum
Philips Hue Protocol Hack
everyhue.com

Vrijdag 28 December 2012 - 13:14:01

Interview Vincent Everts over Toon van Eneco

Door: , , Categorie: Bwired

Leuk interview van Vincent Everts met Arjen Noorbergen van Quby, die de Toon van Eneco hebben ontwikkeld.
Ik heb voor Arjen jaren geleden de Homecontrol box nog getest, die met name gebaseerd was op X10.

De P1 aansluiting op de smartmeter is voornamelijk het onderwerp van gesprek.

Op ongeveer 5:30 wordt Bwired.nl ook genoemd

De conclusie van Vincent is jammer genoeg nog steeds de juiste. Het gaat erg langzaam in de domoticawereld, dit komt met name omdat iedere leverancier zijn product tot op het bot wil (af)beschermen. Een open interface open protocol is een must om alles te laten samenwerken!

Zie hier mijn oplossing m.b.t. de P1 poort van de smartmeter uitlezen.

Mijn realtime Dashboard op bwired.nl

Zaterdag 15 December 2012 - 14:54:34

Btraced Track & Trace versie 1.1 nu in de Appstore

Door: , , Categorie: Bwired

Sinds vandaag is de nieuwe versie 1.1 van Btraced in de appstore beschikbaar voor update of download.
Alle Apple iPhone gebruikers krijgen automatisch de gewoonlijke melding dat de update beschikbaar is. En natuurlijk geen reboot na update

Nieuw in versie 1.1:

- Compatible met IO6.x en de iPhone5.

- Functies beschikbaar om je trips realtime te uploaden naar Facebook of twitter.

- Het protocol ondersteunt nu ook Basic Authentication.

- Btraced is compatible met Homeseer, kan bijvoorbeeld inloggen, zie bijvoorbeeld het voor Btraced geschikte Snevl latitude script.

- Timezone toegevoegd aan XML.

De volgende bugs zijn opgelost:
- Fixed compatibility with special characters in the trip name
- Fixed some timing display issues
- Fixed crash when all the trips were deleted
- Fixed "Add point on turn" feature on 359 degrees heading
- Fixed live upload with "Continues" always on 1. Now it will report 0 when the trip is stop in real time
- Some other minor bug fixes
- User interface Improvements

Check hier versie 1.1 van het btraced protocol document. Voor de techneuten die willen uploaden naar eigen server staat precies alles beschreven.

De nieuwste Btraced screenshots staan hier.
Voor vragen kun je mailen of beter nog gebruik maken van het Btraced forum.

Wil je een gedeelte van de gebruikers zien die over de hele wereld Btraced gebruiken klik dan hier.

Woensdag 24 Oktober 2012 - 23:55:39

Bwired de Smartmeter part 1

Door: , , Categorie: Bwired

Al meer dan 10 jaar lees is ik mijn stroom, gas en water verbruik geautomatiseerd uit en laat dat ook realtime op Bwired.nl zien.
Het heeft even geduurd maar ik heb eindelijk de stap gemaakt om de Smart Meter te laten installeren door Enexis. Dit heeft zo lang geduurd omdat maar steeds niet duidelijk was welke meter ik precies zou krijgen. Veel eerste generatie smartmeters zijn ook uitgeleverd met specificaties die ik niet wil, bijvoorbeeld: verbruik uitlezen alleen op hele kilowatts, geen decimale dus. Mijn huidige Actaris 3000 heeft hier ook last van.

Nu heb ik met Enexis geregeld dat de Iskra MT382 deze week bij mij wordt geïnstalleerd. Deze meter doet precies wat ik wil en kan mijn huidige setup vervangen. De Iskra geeft elke 10 seconden (push) de standen in tekstformaat aan mij door via de P1 poort. De meter standen die ik uit kan lezen zijn:

- Verbruik hoog tarief (1-0:1.8.1)
- Verbruik laag tarief (1-0:1.8.2)
- Teruglevering hoog tarief (zonnepanelen)(1-0:2.8.1)
- Teruglevering laag tarief (1-0:2.8.2)
- Actueel verbruik (1-0:1.7.0)
- Actueel terug (1-0:2.7.0)
- Gas verbruik (1x per uur een nieuwe stand) (0-1:24.3.0)



De Nederlands wetgeving verplicht elke slimme meter uitgerust te zijn met een zogenaamde P1 poort. Dit is een half-duplex seriële poort, met signalen op TTL niveau. Het protocol is beschreven in de P1 standaard die vrij beschikbaar is op het internet, of download hem hier. Op deze poort kan iedereen vrijelijk hardware aansluiten en de verbruiksgegevens van elektriciteit en gas uitlezen.

Op het internet kun je veel oplossingen vinden hoe je zelf deze P1 poort kunt uitlezen, maar de meeste zijn USB oplossingen. Voor mij is USB in de domoticawereld not done! Via seriële poort of beter netwerk is voor mij een minimale eis. Het omzetten van de TTL signalen van de P1 poort is niet zo moeilijk, er zijn standaard devices zoals de EZL-70 die dat gemakkelijk kunnen. Met een klein beetje elektronica ervaring kun je dit ook zelf doen. Maar waarom het wiel zelf uitvinden, hier heeft waarschijnlijk al iemand over nagedacht.
Mijn jarenlange domotica maatje Robert Hekkers, die zelf zijn smartmeter ook sinds kort uitleest had al een simpele oplossing voor mij gevonden op het internet, zie hier. Voor dat ik het wist had Robert de spullen al besteld, om de P1 reader in elkaar te solderen, groot voordeel was dat hij het daarna ook direct kon testen met zijn eigen smartmeter, die ik natuurlijk nog niet had.
Robert stuurde me ook een logging van zijn smartmeter over een aantal dagen, deze heb ik gebruikt voor het schrijven van software (driver).

Om een lang verhaal kort te maken heb ik nu de P1 reader (zie foto) hier al klaar liggen en is de software inclusief conversie en website aanpassing al klaar. Dus als alles goed gaat werkt het direct nadat de smartmeter door Enexis is aangelegd

Part 2 volgt zodra ik de smartmeter werkend heb :-)
Volg ook hier, more to come there!

Update:
Robert zijn blog hierover vindt je hier

Willem Eradus heeft een mooie setting ontwikkeld op basis van de Arduino.

Maandag 22 Oktober 2012 - 12:13:17

Vrijkaarten voor de Beurs Domotica & Slim Wonen 2012 te Eindhoven

Door: , , Categorie: Bwired

Op 21 en 22 november 2012 gaat wederom de Beurs Domotica & Slim Wonen van start in het Evoluon te Eindhoven.

De Beurs Domotica & Slim Wonen, alweer de 7e editie en volgens de site wordt u die twee dagen overladen door de kennis, nieuwe producten, pilots en de netwerkmogelijkheden. Keer huiswaarts met nieuwe inzichten, nuttige contacten én inspiratie. Welke producten zijn er, welke pas je toe en wanneer maak je een goede keuze? Antwoorden krijgt u alleen als u de beurs bezoekt. We bieden u al jaren meer dan alleen een ronde langs stands. Lezingen en de uitreiking van de Smart Homes Award zorgt voor een mooie combinatie in dit vakgebied. De ruim honderd exposanten brengen de bezoekers graag op de hoogte van hun visie, inzichten, huidige ontwikkelingen en ook concrete oplossingen. Ook zijn er deze zevende editie van de beurs weer speciale themapleinen ingericht.

Dit jaar heb ik weer een groot aantal vrije entreekaarten gehad van de stichting Smarthomes, organisator van dit event.

Op 22 november ben ik natuurlijk ook weer op de beurs te vinden en zullen veel leden van mijn Domotica forum er waarschijnlijk ook zijn. Dit jaar zal de groep mogelijk weer groter zijn want het forum telt nu 3776 leden, weer 1000 meer dan precies 1 jaar geleden.
Als je mijn weblog regelmatig leest en meer wil kennismaken met Domotica of de forumleden dan kun je me een mail sturen voor een vrijkaart (waarde 36 Euro).

Vrijdag 7 September 2012 - 01:53:56

Windows 8 voor papa

Door: , , Categorie: Bwired

Dit is humor van de bovenste plank, al kun je niet ontkennen dat Microsoft innovatief bezig is! De komende tijd wordt er weer veel gereleased op het gebied van software, phones en
tablets. Nog veel meer van dit nieuws te verwachten dus.

Click on the fish dad, Welcome to Windows 8, Who put this out?

Donderdag 30 Augustus 2012 - 08:15:01

Apple, Samsung en Nokia

Door: , , Categorie: Bwired

Een simpele foto kan toch heel leuk zijn!
Ik ben trouwens benieuwd of Apple het gaat volhouden als de iPhone is gelanceerd.
Samsung komt nu wel heel dicht in de buurt zoniet al beter. Dan tel ik de looks and feel niet mee natuurlijk

Voor Btraced ben ik trouwens nu aan bekijken of ik de app ook ga ontwikkelen voor de Android.



Maandag 30 Juli 2012 - 22:52:11

De Droam mee op reis

Door: , , Categorie: Bwired

Als ik op reis ga neem ik altijd de Droam mee. De Droam is een mobiel internet modem (Mifi) die Droam.nl samen met een Simkaartje levert voor het land waar de reis naar toe gaat. Het leuke van de Droam is dat deze werkt als een (mobiele) internet router waarop 5 apparaten d.m.v. Wifi verbonden kunnen worden. Al deze apparaten (smartphones, ipad of laptops) zijn dan verbonden met internet. Ik hoef natuurlijk niet te vertellen hoe blij mijn kinderen en ik waren, ik reis met een koffer vol elektronica die al minimaal 10 kilo weegt.
Onlangs was ik in Amerika en had ik zelfs een flat fee 4G internet verbinding, erg snel dus en ook nog eens onbeperkt. Natuurlijk heb je internet in alle hotels maar Bwired is altijd online, dus ook onderweg.

Net terug uit Spanje en ook daar werkte de Droam perfect, helaas nog 3G, 4G gaat daar voorlopig niet komen denk ik zo. Bij aankomst klik je de Droam aan en binnen 10 seconden ben je verbonden met een 3G mobiel netwerk. De droam is klein dus past gemakkelijk in je zak. Deze versie had een accu van 1500 mAh en ging bijna de hele dag mee!
Voor de prijzen kijken op Droam.nl

Zondag 8 Juli 2012 - 16:14:19

Bwired the keyless home

Door: , , Categorie: Bwired

De tijden van een lastige sleutelbos zijn voorbij.
Al een paar jaar maak ik in het Bwired huis gebruik van de Nemef Radaris Evolution RFID sloten.

Deze sloten kunnen worden geleverd met verschillende bedieningen. Van Nemef heb ik ook een aantal losse RFID tags gekregen die je zelf ergens in kunt plaatsten.
Deze RFID tag (zie ook hier) heb ik eenvoudig in de afstandsbediening van mijn auto geplaatst. Op deze manier heb ik nog maar 1 key voor huis en auto en dus geen traditionele sleutels meer.
Handig is ook dat mijn Visonic alarm systeem automatisch wordt uitgeschakeld zodra er een valide RFID tag op het Nemef slot wordt aangeboden. Dus voor het Visonic alarm geen afstandsbediening of het intoetsen van een code meer nodig. Dit lijkt niet veilig maar de autorisatie is al uitgevoerd op basis van de RFID code. Raak ik mijn key kwijt dan kan ik de autorisatie van de betreffende RFID key direct intrekken.
Alle Nemef Radaris Evolution sloten zijn verbonden met mijn Domotica systeem, dit maakt verschillende scenario's eenvoudig mogelijk. Ach ja wat is eigenlijk niet verbonden......

Maandag 11 Juni 2012 - 15:34:09

The Smart Bed

Door: , , Categorie: Bwired

Mijn kinderen zijn heel wat gewend op het gebied van Domotica.
Als we bijvoorbeeld ergens op bezoek zijn en de gordijnen worden handmatig gesloten of de lichten gaan niet automatisch aan dan kijken ze heel verwonderd....

Maar dit bed hebben ze nog niet.




Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs