Bwired Home Online home in the Netherlands

Donderdag 31 Januari 2013 - 21:03:11

Philips Hue voor Bwired

Door: , , Categorie: Bwired

Ik weet het: Ik moet meer bloggen over nieuwe zaken op Bwired. Het is niet zo dat ik niet genoeg te vertellen heb, de laatste maanden zijn er weer genoeg gadgets bij gekomen. Zo is mijn verwarmingsketel, die vervelende Nefit eindelijk vervangen door een Remeha Calenta CW5 en volledig via Opentherm bestuurbaar. Mijn Nieuwe Smartmeter is eindelijk geïnstalleerd en nu volledig geïntegreerd via de zogenaamde P1. Die blogjes heb je nog tegoed,
vandaag is de Phlips Hue aan de buurt.
Ik dacht laat ik het eens proberen anders direct weer verkopen op het forum De trigger voor mij was eigenlijk dat de Hue alleen maar in de Apple store verkrijgbaar was.
De Hue is een Set Led lampen die via een Zigbee Mesh draadloos netwerk met elkaar verbonden zijn. De lampen zijn van het normale formaat, je kunt ze dus direct vervangen. Bij de set van 3 lampen zit ook een zogenaamde Zigbee IP bridge, een brug tussen je normale netwerk (router) en het Zigbee netwerk. De Hue is dus eenvoudig via IP aan te sturen. Philips heeft een geweldige App voor Apple en Android beschikbaar en daarmee kun je de lampen sturen en in bijna iedere gewenste kleur en sterkte zetten. In ruststand gebruiken de lampen bijna niets, ver beneden de 1 Watt en idem voor de bridge.
Handig is ook dat je in je bestaande omgeving de HUE's kunt gebruiken. Als je op een normale manier het licht aandoet (? wie doet dat nog ) heb je met de Hue een standaard mooi warm licht van ongeveer 40 a 50 watt.
Dus je merkt er eigenlijk niets van totdat je het gadget gaat gebruiken, je kunt zelfs je eigen lichtshow maken als je wil.
Het mooiste voor de freaks is natuurlijk dat het protocol al volledig open is. Philips heeft een SDK belooft, maar dat is al niet meer nodig.
Het integreren van van mijn Bwired Domotica applicatie op de Hue bridge was easy, nu kan ik alles besturen, ook via events. Bijvoorbeeld als er iemand aan de deur belt kan ik een rode of groen lichtflits geven. TV aan en donker buiten, lichten naar een bepaalde stand, de mogelijkheden zijn legio!
Op internet is veel te vinden over het protocol en hoe aan te sturen. Ook zijn veel leden op mijn forum ook bezig met de Heu.

Hue is ook compatible met de 2e generatie Philips Living Colors.
Philips heeft aangekondigd dat ze dit product gaan door 0ntwikkelen..... ik ben fan, dat is wel duidelijk!

hier wat linkjes:
meethue.com
domoticaforum
Philips Hue Protocol Hack
everyhue.com

Vrijdag 28 December 2012 - 13:14:01

Interview Vincent Everts over Toon van Eneco

Door: , , Categorie: Bwired

Leuk interview van Vincent Everts met Arjen Noorbergen van Quby, die de Toon van Eneco hebben ontwikkeld.
Ik heb voor Arjen jaren geleden de Homecontrol box nog getest, die met name gebaseerd was op X10.

De P1 aansluiting op de smartmeter is voornamelijk het onderwerp van gesprek.

Op ongeveer 5:30 wordt Bwired.nl ook genoemd

De conclusie van Vincent is jammer genoeg nog steeds de juiste. Het gaat erg langzaam in de domoticawereld, dit komt met name omdat iedere leverancier zijn product tot op het bot wil (af)beschermen. Een open interface open protocol is een must om alles te laten samenwerken!

Zie hier mijn oplossing m.b.t. de P1 poort van de smartmeter uitlezen.

Mijn realtime Dashboard op bwired.nl

Zaterdag 15 December 2012 - 14:54:34

Btraced Track & Trace versie 1.1 nu in de Appstore

Door: , , Categorie: Bwired

Sinds vandaag is de nieuwe versie 1.1 van Btraced in de appstore beschikbaar voor update of download.
Alle Apple iPhone gebruikers krijgen automatisch de gewoonlijke melding dat de update beschikbaar is. En natuurlijk geen reboot na update

Nieuw in versie 1.1:

- Compatible met IO6.x en de iPhone5.

- Functies beschikbaar om je trips realtime te uploaden naar Facebook of twitter.

- Het protocol ondersteunt nu ook Basic Authentication.

- Btraced is compatible met Homeseer, kan bijvoorbeeld inloggen, zie bijvoorbeeld het voor Btraced geschikte Snevl latitude script.

- Timezone toegevoegd aan XML.

De volgende bugs zijn opgelost:
- Fixed compatibility with special characters in the trip name
- Fixed some timing display issues
- Fixed crash when all the trips were deleted
- Fixed "Add point on turn" feature on 359 degrees heading
- Fixed live upload with "Continues" always on 1. Now it will report 0 when the trip is stop in real time
- Some other minor bug fixes
- User interface Improvements

Check hier versie 1.1 van het btraced protocol document. Voor de techneuten die willen uploaden naar eigen server staat precies alles beschreven.

De nieuwste Btraced screenshots staan hier.
Voor vragen kun je mailen of beter nog gebruik maken van het Btraced forum.

Wil je een gedeelte van de gebruikers zien die over de hele wereld Btraced gebruiken klik dan hier.

Woensdag 24 Oktober 2012 - 23:55:39

Bwired de Smartmeter part 1

Door: , , Categorie: Bwired

Al meer dan 10 jaar lees is ik mijn stroom, gas en water verbruik geautomatiseerd uit en laat dat ook realtime op Bwired.nl zien.
Het heeft even geduurd maar ik heb eindelijk de stap gemaakt om de Smart Meter te laten installeren door Enexis. Dit heeft zo lang geduurd omdat maar steeds niet duidelijk was welke meter ik precies zou krijgen. Veel eerste generatie smartmeters zijn ook uitgeleverd met specificaties die ik niet wil, bijvoorbeeld: verbruik uitlezen alleen op hele kilowatts, geen decimale dus. Mijn huidige Actaris 3000 heeft hier ook last van.

Nu heb ik met Enexis geregeld dat de Iskra MT382 deze week bij mij wordt geïnstalleerd. Deze meter doet precies wat ik wil en kan mijn huidige setup vervangen. De Iskra geeft elke 10 seconden (push) de standen in tekstformaat aan mij door via de P1 poort. De meter standen die ik uit kan lezen zijn:

- Verbruik hoog tarief (1-0:1.8.1)
- Verbruik laag tarief (1-0:1.8.2)
- Teruglevering hoog tarief (zonnepanelen)(1-0:2.8.1)
- Teruglevering laag tarief (1-0:2.8.2)
- Actueel verbruik (1-0:1.7.0)
- Actueel terug (1-0:2.7.0)
- Gas verbruik (1x per uur een nieuwe stand) (0-1:24.3.0)De Nederlands wetgeving verplicht elke slimme meter uitgerust te zijn met een zogenaamde P1 poort. Dit is een half-duplex seriële poort, met signalen op TTL niveau. Het protocol is beschreven in de P1 standaard die vrij beschikbaar is op het internet, of download hem hier. Op deze poort kan iedereen vrijelijk hardware aansluiten en de verbruiksgegevens van elektriciteit en gas uitlezen.

Op het internet kun je veel oplossingen vinden hoe je zelf deze P1 poort kunt uitlezen, maar de meeste zijn USB oplossingen. Voor mij is USB in de domoticawereld not done! Via seriële poort of beter netwerk is voor mij een minimale eis. Het omzetten van de TTL signalen van de P1 poort is niet zo moeilijk, er zijn standaard devices zoals de EZL-70 die dat gemakkelijk kunnen. Met een klein beetje elektronica ervaring kun je dit ook zelf doen. Maar waarom het wiel zelf uitvinden, hier heeft waarschijnlijk al iemand over nagedacht.
Mijn jarenlange domotica maatje Robert Hekkers, die zelf zijn smartmeter ook sinds kort uitleest had al een simpele oplossing voor mij gevonden op het internet, zie hier. Voor dat ik het wist had Robert de spullen al besteld, om de P1 reader in elkaar te solderen, groot voordeel was dat hij het daarna ook direct kon testen met zijn eigen smartmeter, die ik natuurlijk nog niet had.
Robert stuurde me ook een logging van zijn smartmeter over een aantal dagen, deze heb ik gebruikt voor het schrijven van software (driver).

Om een lang verhaal kort te maken heb ik nu de P1 reader (zie foto) hier al klaar liggen en is de software inclusief conversie en website aanpassing al klaar. Dus als alles goed gaat werkt het direct nadat de smartmeter door Enexis is aangelegd

Part 2 volgt zodra ik de smartmeter werkend heb :-)
Volg ook hier, more to come there!

Update:
Robert zijn blog hierover vindt je hier

Willem Eradus heeft een mooie setting ontwikkeld op basis van de Arduino.

Maandag 22 Oktober 2012 - 12:13:17

Vrijkaarten voor de Beurs Domotica & Slim Wonen 2012 te Eindhoven

Door: , , Categorie: Bwired

Op 21 en 22 november 2012 gaat wederom de Beurs Domotica & Slim Wonen van start in het Evoluon te Eindhoven.

De Beurs Domotica & Slim Wonen, alweer de 7e editie en volgens de site wordt u die twee dagen overladen door de kennis, nieuwe producten, pilots en de netwerkmogelijkheden. Keer huiswaarts met nieuwe inzichten, nuttige contacten én inspiratie. Welke producten zijn er, welke pas je toe en wanneer maak je een goede keuze? Antwoorden krijgt u alleen als u de beurs bezoekt. We bieden u al jaren meer dan alleen een ronde langs stands. Lezingen en de uitreiking van de Smart Homes Award zorgt voor een mooie combinatie in dit vakgebied. De ruim honderd exposanten brengen de bezoekers graag op de hoogte van hun visie, inzichten, huidige ontwikkelingen en ook concrete oplossingen. Ook zijn er deze zevende editie van de beurs weer speciale themapleinen ingericht.

Dit jaar heb ik weer een groot aantal vrije entreekaarten gehad van de stichting Smarthomes, organisator van dit event.

Op 22 november ben ik natuurlijk ook weer op de beurs te vinden en zullen veel leden van mijn Domotica forum er waarschijnlijk ook zijn. Dit jaar zal de groep mogelijk weer groter zijn want het forum telt nu 3776 leden, weer 1000 meer dan precies 1 jaar geleden.
Als je mijn weblog regelmatig leest en meer wil kennismaken met Domotica of de forumleden dan kun je me een mail sturen voor een vrijkaart (waarde 36 Euro).

Vrijdag 7 September 2012 - 01:53:56

Windows 8 voor papa

Door: , , Categorie: Bwired

Dit is humor van de bovenste plank, al kun je niet ontkennen dat Microsoft innovatief bezig is! De komende tijd wordt er weer veel gereleased op het gebied van software, phones en
tablets. Nog veel meer van dit nieuws te verwachten dus.

Click on the fish dad, Welcome to Windows 8, Who put this out?

Donderdag 30 Augustus 2012 - 08:15:01

Apple, Samsung en Nokia

Door: , , Categorie: Bwired

Een simpele foto kan toch heel leuk zijn!
Ik ben trouwens benieuwd of Apple het gaat volhouden als de iPhone is gelanceerd.
Samsung komt nu wel heel dicht in de buurt zoniet al beter. Dan tel ik de looks and feel niet mee natuurlijk

Voor Btraced ben ik trouwens nu aan bekijken of ik de app ook ga ontwikkelen voor de Android.Maandag 30 Juli 2012 - 22:52:11

De Droam mee op reis

Door: , , Categorie: Bwired

Als ik op reis ga neem ik altijd de Droam mee. De Droam is een mobiel internet modem (Mifi) die Droam.nl samen met een Simkaartje levert voor het land waar de reis naar toe gaat. Het leuke van de Droam is dat deze werkt als een (mobiele) internet router waarop 5 apparaten d.m.v. Wifi verbonden kunnen worden. Al deze apparaten (smartphones, ipad of laptops) zijn dan verbonden met internet. Ik hoef natuurlijk niet te vertellen hoe blij mijn kinderen en ik waren, ik reis met een koffer vol elektronica die al minimaal 10 kilo weegt.
Onlangs was ik in Amerika en had ik zelfs een flat fee 4G internet verbinding, erg snel dus en ook nog eens onbeperkt. Natuurlijk heb je internet in alle hotels maar Bwired is altijd online, dus ook onderweg.

Net terug uit Spanje en ook daar werkte de Droam perfect, helaas nog 3G, 4G gaat daar voorlopig niet komen denk ik zo. Bij aankomst klik je de Droam aan en binnen 10 seconden ben je verbonden met een 3G mobiel netwerk. De droam is klein dus past gemakkelijk in je zak. Deze versie had een accu van 1500 mAh en ging bijna de hele dag mee!
Voor de prijzen kijken op Droam.nl

Zondag 8 Juli 2012 - 16:14:19

Bwired the keyless home

Door: , , Categorie: Bwired

De tijden van een lastige sleutelbos zijn voorbij.
Al een paar jaar maak ik in het Bwired huis gebruik van de Nemef Radaris Evolution RFID sloten.

Deze sloten kunnen worden geleverd met verschillende bedieningen. Van Nemef heb ik ook een aantal losse RFID tags gekregen die je zelf ergens in kunt plaatsten.
Deze RFID tag (zie ook hier) heb ik eenvoudig in de afstandsbediening van mijn auto geplaatst. Op deze manier heb ik nog maar 1 key voor huis en auto en dus geen traditionele sleutels meer.
Handig is ook dat mijn Visonic alarm systeem automatisch wordt uitgeschakeld zodra er een valide RFID tag op het Nemef slot wordt aangeboden. Dus voor het Visonic alarm geen afstandsbediening of het intoetsen van een code meer nodig. Dit lijkt niet veilig maar de autorisatie is al uitgevoerd op basis van de RFID code. Raak ik mijn key kwijt dan kan ik de autorisatie van de betreffende RFID key direct intrekken.
Alle Nemef Radaris Evolution sloten zijn verbonden met mijn Domotica systeem, dit maakt verschillende scenario's eenvoudig mogelijk. Ach ja wat is eigenlijk niet verbonden......

Maandag 11 Juni 2012 - 15:34:09

The Smart Bed

Door: , , Categorie: Bwired

Mijn kinderen zijn heel wat gewend op het gebied van Domotica.
Als we bijvoorbeeld ergens op bezoek zijn en de gordijnen worden handmatig gesloten of de lichten gaan niet automatisch aan dan kijken ze heel verwonderd....

Maar dit bed hebben ze nog niet.
Donderdag 17 Mei 2012 - 14:41:00

Record aan zonne-energie in Duitsland

Door: , , Categorie: Bwired

Door het zonnige weer en de snelle opmars van zonnenpanelen heeft Duitsland een record in zonne-energie opbrengst gebroken. Vrijdagmiddag leverden de zonnepanelen in Duitsland voor het eerst meer dan 20.000 megawatt.

22.000 megawatt komt overeen met de productie van ruim 20 kerncentrales, meldde energiebureau IWR in Münster zaterdag. De raming is gebaseerd op gegevens van de stroombeurs EEX in Leipzig. Volgens het bureau is er geen ander land op aarde waar zonnepanelen meer dan 20.000 megawatt stroom tegelijk produceren.

Het record werd mogelijk door de uitbreiding van het aantal panelen en het zeer zonnige weer. Op dezelfde dag een jaar geleden was de opbrengst 14.000 megawatt aan zonne-energie.

Ook geeft deze opbrengst in Duitsland wel aan dat zonnepanelen heel goed mee kunnen helpen, zoniet de oplossing zijn voor het steeds groter wordende energieprobleem.

In Nederland help ik mee, mijn record op die vrijdag was 6KWh en totaal leveren mijn 5 panelen ongeveer 1200KWh per jaar op
Ik ben wel van plan mijn string zonnepanelen nog dit jaar uit te breiden met dezelfde Tendens panelen. Mijn vorige array zonnepanelen kwamen van Met De Zon, die nog steeds het goedkoopste zijn.

Dinsdag 15 Mei 2012 - 21:01:50

Telecomaanbieder AT&T stapt vol in de domotica business

Door: , , Categorie: Bwired

AT&T in Amerika stapt als een van de eerste telecomaanbieders in Huis automatisering (Domotica).

AT&T heeft voor deze nieuwe activiteiten zelfs een aparte divisie opricht. Digital Life Services zoals de dienst heet gaat twee typen diensten leveren: beveiliging en automatisering van huishoudens.

De domotica producten die ze gaan leveren zijn :

Licht controle
Verwarming en Airco
Smart metering, ook op stopcontact niveau
Motions sensors
Glas sensors
Temperatuur
Water Sensors
Deur en Raam Sensor
Smoke Sensors
Camera's voor binnen en buiten
Automatisch deursloten (RfID)

Kortom al een behoorlijk pakket en alles is ook te besturen via Tablets zoals de iPad of smartphones.

Dat Telecom aanbieders deze markt betreden is heel begrijpelijk, ze zitten namelijk al binnen bij de klant met breedband, tv of mobiel. Het aanbieden van home automation diensten is een logische aanvulling. In Nederland zijn de energie leveranciers zoals Nuon, Eneco en Essent druk bezig ook deze markt te veroveren en lopen hier vooruit op telecomaanbieders zoals als KPN. De slimme thermostaat en smart metering is al lang niet meer het enige wat ze doen!

Zondag 15 April 2012 - 16:41:56

Pebble watch for iPhone voor Bwired domotica & Btraced track & trace

Door: , , Categorie: Bwired

Voor integratie met Bwired en mogelijk ook Btraced heb ik deze Pebble besteld. De Pebble is een computertje met een grafisch display (144 bij 168 pixels) in de vorm van een horloge, dat met behulp van Bluetooth verbonden wordt met je iPhone. Hiermee kun je bijvoorbeeld gemiste gesprekken, emails of twitter berichten bekijken zonder dat je de iPhone uit je zak hoeft te halen.
Nog leuker is dat de Pebble een SDK (software development kit) beschikbaar stelt waardoor het mogelijk wordt zelf apps en diensten te integreren. Voor Bwired ligt het voor de hand dat ik mijn Domotica applicatie ga intergeren. Zo krijg ik dan alle statussen, zoals energieverbruik, alarm, deurbel, RfID etc. op de Pebble horloge te zien. Maar ook voor Btraced Track & Trace zie ik leuke mogelijkheden.De Pebble bevat naast een Bluetooth-ontvanger vier knoppen, een trilmotor en een bewegingssensor. Het e-paper display heeft een resolutie van 144 bij 168 pixels.

Op de Kickstartpagina van de Pebble kun je de horloge voor 130$ (incl verzend) bestellen. Pebble heeft inmiddels bijna genoeg geld ingezameld om het (kisckstart) project uit te voeren. Je kunt dus nog steeds doneren tot 18-5. Wordt de benodigde funding gehaald dan wordt dan pas het bedrag van je creditcard afgeschreven en krijg je de Pebble horloge volgens planning in september 2012 thuisgestuurd.

Engadget en Forbes review

Dinsdag 10 April 2012 - 21:01:35

Bwired MetDeZon zonnepanelen draaien op volle toeren.

Door: , , Categorie: Bwired

Eind vorig jaar heb ik deze set zonnepanelen gekocht bij Met de Zon (5 x 240 watt)

Nu in maart en april kun je zien dat als de zon lekker schijnt ze bijna 6000 watt per dag opleveren en de zomer moet nog beginnen.

De set, die ik zelf heb geïnstalleerd is uitgevoerd met 5 Tendens zonnepanelen van 240 watt per stuk. Tendens is een zonnepaneel die in Nederland wordt gemaakt door Tendens Solar, de afmetingen zijn 166 x 998 x 40 en wegen 22kg per stuk.

Het montagemateriaal is van Clickfit, zie hier een youtube hoe eenvoudig het is om zelf te doen.

Gelukkig had ik nog 2 aparte stroom groepen vrij en heb ik nu 1 aparte groep geschikt gemaakt voor de zonnepanelen. Zodra je meer dan 600 watt aan zonnepanelen hebt (3 panelen) is een aparte groep verplicht. Dit is wat de meeste mensen een beetje afschrikt en ik moet toegeven dat dit mij ook de meeste kopzorgen heeft bezorgd.
De aansluiting moest in mijn geval op zolder komen omdat de SMA Sunnyboy 1200 inverter (kast van 23 kilo!) daar geplaatst moest worden. Gelukkig mag aan de inverter ook een stroomkabel met stekker van maximaal 15 meter worden gemonteerd. Ik had gelukkig ook nog een loze leiding vanaf de zolder naar de meterkast vrij.
Groot nadeel van zonnepanelen is dat de inverters erg groot, log en zwaar zijn en ook nog eens behoorlijk wat warmte kunnen produceren.Als de zonnepanelen eenmaal aangesloten zijn en werken moet je ook nog een (smart) meter aanvragen anders verdien je niets terug. Als je nog een hele oude meter hebt met een draairing dan werkt het wel, deze kan dan namelijk terugdraaien. In mijn geval had ik die niet dus deze Itron 3000 moest er komen.Natuurlijk moet het rendement van de zonnepanelen bekeken kunnen worden anders dan alleen op de meter in de meterkast. Realtime moet het resultaat ook op Bwired zichtbaar worden gemaakt. Voor de SMA Sunnyboy 1200 is een bluetooth piggyback beschikbaar die je ook gemakkelijk kunt inbouwen. Voor mij geen optie, ik heb een hekel aan bleutooth en zeker voor dit soort dingen.
Dus ik heb gekozen voor de Solarlog 500. De Solarlog verbindt je via RS-485 met de SMA Sunnyboy en via IP (ethernet) kun je de solarlog uitlezen in je webbrowser. Zoals alle andere leverancier ook vaak alles afschermen is ook de Solarlog standaard niet gemakkelijk direct uit te lezen. Je wordt gedwongen via de standaard webmenu zaken op te vragen en de exportfunctie voldoet ook niet echt. Alles wordt weer lekker gesloten gehouden! Jammer van al dat afschermen en beveiligen en ook onnodig, een mooi klusje voor friendly hacker. Al snel vond ik wat standaard Java scriptjes (days_hist.js, min_cur.js, min.js etc.) die vanuit de webpagina's worden gebruikt. Als je deze aanroept met behulp van het Http protocol vanuit je eigen Domotica programma krijg je netjes alle gemeten waarden in real-time terug. Pas wel op dat je Solarlog niet teveel belast met calls, de webserver is behoorlijk instabiel en loopt vast als je meer dan 1x per 30 seconden een call uitvoert!Natuurlijk leveren deze zonnepanelen mij niet zo heel veel op, nu ongeveer 20% van het verbruik in het Bwired huis. Die 20% is ongeveer het verbruik van al mijn gadgets


Vrijdag 6 April 2012 - 13:01:05

Bezineprijs april 2012

Door: , , Categorie: Bwired

De benzineprijs staat nu op bijna 1.88 euro de liter
54 liter kost dus nu 101 euro

December 2008 54 liter voor 63 euro

November 2008 53 liter voor 69 euro

Oktober 2007 52 liter voor 77 euroZaterdag 24 Maart 2012 - 15:34:01

Btraced in de appstore

Door: , , Categorie: Bwired

Btraced is beschikbaar in de Appstore

Btraced is één van de eerste iPhone Track & Trace programma met een mogelijkheid voor uploaden van GPS data (posities) naar een zelf instelbare server.

Ook kun je trips gratis (realtime) uploaden en bekijken op de Btraced server.
De 25 laatste trips die worden geupload naar btraced kunnen door iedereen bekeken worden op googlemaps via de Btraced website. Alle trips kun altijd nog zelf bekijken en beheren d.m.v. een persoonlijke login.

Kun je een beetje programmeren en heb je eigen server beschikbaar dan kun je de upload settings in de App zo aanpassen dat alles (XML) naar je eigen server toe gaat.

We hebben ook voorbeeld server programma's voor ASP en PHP beschikbaar.

Het heeft ons bijna 1 jaar gekost om deze App te ontwikkelen en
het het resultaat mag er zijn.

Zie hier de screenshots van Btraced.

Btraced functies:
• Real-time Track and Trace.
• Upload real-time to your own server or free on Btraced.com.
• View location, speed, direction, altitude, course and distance traveled.
• Tracking on traveled distance or elapsed time.
• No Internet is needed while tracking (offline mode), upload later.
• Manage all trips on iPhone, upload any trip afterwards.
• View trips or your current position on Googlemaps on the iPhone.
• Export to GPX file and send via mail.
• Interface with own application for example; Fleet management or Home Automation.
• Sample server software and XML format free available.
• Ability to run in the background.

Dinsdag 13 Maart 2012 - 23:19:34

De nieuwe Apple iPad voor papa

Door: , , Categorie: Bwired

De nieuwe Apple Ipad 3 voor papa
Zaterdag 25 Februari 2012 - 11:39:36

Nieuwe Rfxcom RFXtrx433 USB Domotica Transceiver

Door: , , Categorie: Bwired

De alleskunner op gebied van Domotica is deze week uitgebracht door Rfxcom.
De vorige Rfxcom transciever was voor bijna iedere domotica freak al heel belangrijk, dit model gaat nog een stap verder! Ik gebruik deze nieuwe versie natuurlijk ook al op Bwired!
Met de Rfxcom USB transceiver kun je bijna alle bekende wireless Domotica signalen ontvangen en in veel gevallen ook verzenden. Dit is erg handig om de vele producten van allerlei verschillende merken, die allemaal hun eigen protocol hanteren aan elkaar te knopen. Deze geheel vernieuwde versie van de Rfxcom transciever ondersteund een waslijst aan devices (zie hieronder). Deze eerste versie ondersteund apparaten die werken op 433.92Mhz maar later zal daar ook 868MHz bijkomen.
Erg handig is dat Rfxcom nu ook een software development kit (SDK) erbij beschikbaar stelt. Met deze documentatie kun je eenvoudig zelf je softwaredriver maken. Natuurlijk wordt de Rfxcom al ondersteund door bijvoorbeeld Homeseer, Domotiga en Houseagent. Maar als je zelf wil gaan knutselen is dit erg handig en goed gedocumenteerd.

Voorbeeld van een ontvangen Rfxcom pakketje:
07 70 00 51 4D 09 01 50

07
de lengte van het te ontvangen pakketje, in dit geval dus 7 bytes.
70
Dit is het pakkettype, ontvangen signalen zijn ondergebracht in groepen. In groep 70 zit 00=X10, 01=Arc, 02=Elro AB400D, 03=Waveman, 04=Chacon EWM200 en 05=Impuls. In dit geval dus een X10 signaal.
51
Is het sequence nummer zodat je bij kunt houden welk pakketje bij welk verzonden commando hoort. In dit geval dus sequence nummer 51.
4D en 09
Unieke ID van ontvangen X10 Device, in dit geval dus M09.
01
De ontvangen status of command van het device. Dit kan een hele waslijst zijn zoals On, Off, Dimm, bright, chime etc.
01 = On in dit geval.
50
Dit is de signaalsterkte van het ontvangen device.
0x0 to 0xF = zwak naar sterk


zoals ik al zei de waslijst is groot, hier komt ie

Highlights:
Low priced
Receive + transmit function
Standard USB interface (works on Linux, Mac OS, Windows)
CE certified EN300-220 and RoHS
Supports the largest range of sensors and actors
Supported by many Home Automation software
Does not rely on remote Internet servers (keeps data secure)
Open Source SDK and VB.NET example available
Easy integration in any application
Flash memory for firmware updates
CSMA-CA technology to avoid RF collisions

Supported door:
DomotiGa
Domogik (in version 0.2.0)
Ed-win
EventGhost (under development)
FHEM (soon)
Homeseer RFXCOM plug-in
HomiDom (expected mid-March 2012)
HouseAgent (expected March 1st 2012)
Indigo (under development)
MeteoHub
Webx (under development)
xPLRFX (under development)
Note: SDK available on request for software developers

Ontvangt 433.92MHz signalen van:
ANSLUT,
ATI Remote Wonder,
ATI Remote Wonder II,
ByeByeStandBy,
Chacon,
Clas Ohlson weather sensors,
COCO,
DI.O,
Digimax,
Domia Lite,
Düwi,
ELRO AB600,
HomeEasy,
HomeEasy (including HE105),
HomeEasy EU,
Intertechno,
KD101 - Chacon, NEXA, Flamingo smoke detector
KlikAanKlikUit
La Crosse weather sensors (TX3, TX4, TX17)
LightwaveRF, Siemens (lighting & power),
Mertik Maxitrol,
NEXA,
Oregon Scientific weather sensors, (all 1.0, 2.1 & 3.0)
AW129, AW131, BTHR918, BTHR918N, BTHR968, PCR800, RGR126, RGR682, RGR918, RTGR328N, RTGR328N, STR918, THC138, THC238, THC268, THGN122N, THGN123N, THGN500, THGR122NX, THGR228N, THGR238, THGR268, THGR328N, THGR810, THGR918, THGRN228NX, THN122N/132N, THR128, THR138, THRN122N, THWR288A, UV138, UVN128, UVN800, WGR800, WGR918, WTGR800, WTGR800

Oregon Scientific BWR101/BWR102,
OWL CM113, cent-a-meter, Electrisave,
OWL CM119 / CM160,
PC Remote,
Proove,
RFXMeter,
RFXSensor,
TFA weather sensors (TS34C),
X10 lighting, X10 security,
X10 Ninja/Robocam,
Xdom

Verzenden 433.92MHz:
ANSLUT,
ATI Remote Wonder,
ATI Remote Wonder II,
ByeByeStandBy,
Chacon (including EMW200),
COCO,
DI.O,
Digimax,
Domia Lite,
Düwi,
ELRO AB400, AB600,
Harrison curtain,
HomeEasy,
HomeEasy (including HE105),
HomeEasy EU,
Ikea Koppla,
Impuls,
Intertechno,
KD101 - Chacon, NEXA, Flamingo smoke detector
KlikAanKlikUit
LightwaveRF, Siemens (lighting & power),
Mertik Maxitrol,
NEXA,
PC Remote,
Proove,
PT2262 receivers
RTS10 / RFS10 / TLX1206,
Waveman,
X10 lighting, X10 security,
X10 Ninja/Robocam,
XdomDonderdag 9 Februari 2012 - 23:51:11

Bwired Linkedin group heeft 1000 leden

Door: , , Categorie: Bwired

Op Linkedin heb ik jaren geleden ook de Bwired Home Automation Domotica groep opgericht. Linkedin leden die dezelfde interesse hebben kunnen zich aanmelden en onderling contacten en informatie uitwisselen. Er is ook een soort forum waar je ook kan discussiëren over het vakgebied.
Vandaag heb ik voor deze groep het 1000ste lid mogen verwelkomen en daarmee is de groep ook een van de grootste Domotica groep op Linkedin.
Ik merk de laatste tijd trouwens dat Domotica in de lift zit, steeds meer bedrijven gaan zich hier mee bezig houden en mijn domoticaforum Europe heeft nu 3105 geregistreerde leden en zijn er 51549 postings ingevoerd.

Donderdag 9 Februari 2012 - 12:41:05

Mac Mini Server upgrade naar 16GB

Door: , , Categorie: Bwired

5 maanden geleden was je nog minimaal 500 euro kwijt voor 2x 8GB DDR3 1333MHz geheugen voor in de Mac Mini. Nu kost dit 120 euro, een behoorlijk prijsdaling dus. De Mac mini server die ik gebruik voor hosting van Bwired is een 2,0-GHz quad-core Intel Core i7 met nu dus 16GB geheugen.
Dit machientje werkt goed, verbruikt zeer weinig energie en met dit extra geheugen kan ik weer wat meer virtuele omgevingen draaien.
Ik heb nog wel steeds problemen met de SSD Sata3 schijven, deze worden onder Windows 2008 niet goed herkent waardoor ze op een lagere snelheid draaien. Windows geeft zelfs UDMA5 aan? De doorvoer snelheid is nog wel iets hoger dan Sata2 maar ver van optimaal. Als ik Apple Lion server installeer dan heb ik direct Sata3 en werken de SSD schijven zeer snel.
Het is en blijft het eeuwige gedonder met MS producten helaas

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs