Bwired Home Online home in the Netherlands

Vrijdag 7 Mei 2010 - 13:02:22

Ook in Belgie stroomverslinders op de snelweg

Door: , , Categorie: Energieverspilling

Onderweg naar Frankrijk kom ik op de Belgische snelwegen weer genoeg onnodige stroomvreters tegen. De Belgen kunnen er dus ook wat van, het is wel bewolkt maar ik kan je verzekeren dat het aanstaan van deze lantarenpalen niets uithaalt om 1 uur in de middag. Verschillende kilometers lange trajecten met brandende lantarenpalen geeft aan dat de belgen nog genoeg Euro's hebben :-)
Hier het totaaloverzicht tot nu toe.Zaterdag 6 Februari 2010 - 21:14:23

Ook energieverspilling in India

Door: , , Categorie: Energieverspilling

In eerdere blogs heb ik vaak laten zien hoeveel energie er onnodig wordt verspilt. Hier in Pune India kunnen ze er ook wat van, op een klaarlichte dag, 35 graden in de felle zon staan de lampen gewoon aan.

Zie hier het overzicht op mijn blog.
Zaterdag 8 Augustus 2009 - 23:46:50

Energie verspillen ook in Italie

Door: , , Categorie: Energieverspilling

Diegene die regelmatig mijn
blog lezen hebben waarschijnlijk de foto's van allerlei soorten van Eenergieverspilling wel voorbij zien komen.
Op dit moment verblijf ik in Italie en ik breng natuurlijk geen nieuws als ik vertel dat het hier net zo is als in Nederland. In dit restaurantje in Peschiera kun je heel lekker eten en de sfeerverlichting maakt het erg gezellig :-)
Ik blijf het onvoorstelbaar vinden dat we op deze grote schaal energie verspillen en er ogenschijnlijk niets aan kunnen doen!

Woensdag 17 Juni 2009 - 00:36:24

Bouwmarkt Praxis verspilt ook energie

Door: , , Categorie: Energieverspilling

Het is triest om te zien dat ook bij de bouwmarkt Praxis te Den-Bosch meer dan 30 buitenlampen dag en nacht branden. Deze foto heeft wel humor natuurlijk want zo te zien kunnen de prijzen bij de Praxis nog wel wat omlaag. Misschien is de Praxis wel een laaste voorraadje oude gloeilampen aan het opbranden? En dan te weten dat de Praxis een aantal Domoticaproducten zoals Klik Aan Klik Uit verkoopt waarmee je deze verspilling gemakkelijk kan verhelpen.
Tip voor de Praxis: Haal een paar KAKU setjes van slechts tientallen euro's uit je eigen schappen en schakel hiermee de buitenverlichting pas in als het donker wordt.

Klik hier om te zien om hoeveel lampen het ongeveer gaat, zelfs de lantaarnpalen op de parkeerplaats staan vrolijk aan!

Zaterdag 13 Juni 2009 - 17:11:50

Energieverspilling in Nederland part2

Door: , , Categorie: Energieverspilling

Ik ga er een sport van maken, onvoorstelbaar hoeveel energie er in Nederland verspilt wordt. Een groot aantal van deze energievretende lampen branden dacht en nacht bij de rechtbank aan de Leeghwaterlaan te Den-Bosch. Het moet er natuurlijk wel veilig zijn, vandaar dat ze waarschijnlijk dacht en nacht branden

Ik heb er een categorie
van gemaakt en zie graag soortgelijke foto's van energieverspilling in mijn mail.Woensdag 1 April 2009 - 15:18:09

Energieverspilling in Nederland

Door: , , Categorie: Energieverspilling

'a waste of energy!'
Regelmatig zie ik de straatverlichting gewoon overdag branden. In dit geval niet 1 lantaarnpaal maar gelijk de hele wijk en dat op de zonnigste dag van dit jaar (tot nu toe).
Er is nog veel te besparen en het is ook zo gemakkelijk om dit soort dingen automatisch te schakelen.
ps: dit is geen 1 april grapDinsdag 4 November 2008 - 10:42:01

Hoezo energie besparen!

Door: , , Categorie: Energieverspilling

Bij mijn werkgever op de binnenplaats branden deze lampen (en nog 27 stuks) 24 uur per dag, hoezo energie verspillen.
Even een voorzichtige schatting:
30 van deze lampen (zo te zien geen spaarlampen) a 40 watt is op jaarbasis 10.500 kilowatt aan verspilde energie. Domotica kan hier dus gemakkelijk een oplossing voor bieden en deze lampen automatisch schakelen. Dagelijks zie ik heel veel van dit soort onnodige verspillingen. Bij mijn werkgever loopt trouwens nu een actie om dit soort zaken te melden, dat heb ik dus maar trouw gedaan :-)

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs