Bwired Home Online home in the Netherlands

Dinsdag 5 April 2011 - 00:24:51

Osborne 1 computer viert 30ste verjaardag

Door: , , Categorie: IT

Deze Osborne 1 (Adam Osborne), die vandaag zijn dertigste verjaardag viert heb ik ook nog gehad. Het was niet mijn eerste computer en zeker niet mijn laatste. De Osborne was een draagbare computer van 11 kilo.

Specificaties Osborne:
4MHz Zilog Z80 processor
64KB geheugen
5.25” floppy diskdrives
5 inch CRT-scherm (52 tekens en 24 regels)
parallelle poort
seriële poort
CP/M 2.2 besturingssysteem

Programma's op de Osborne:
WordStar
SuperCalc
Basic van Microsoft

Wie kent deze nog:
10 print "Hello World"
20 goto 10
run

Lang heb ik deze Osborne natuurlijk niet gehad, net zoals nu nog steeds volgen de nieuwe modellen snel. Mijn huidige smart phone is trouwens 1000x krachtiger dan deze. Je hoort mij ook niet zeggen dan vroeger alles beter was.

Bekijk hier een Youtube van de Osborne 1.

Maandag 4 April 2011 - 18:26:21

Laatste werkdag Ad Scheepbouwer bij KPN

Door: , , Categorie: IT

Vandaag is het de laatste werkdag van Ad Scheepbouwer bij KPN, na 10 jaar geeft hij het stokje over aan Eelco Blok.
Ik was ook in de race voor deze job, Eelco was me helaas voor

Klik de Tube voor het hele verhaal.

Donderdag 14 Oktober 2010 - 12:16:21

De Commodore VIC20 promoted by James T. Kirk

Door: , , Categorie: IT

Heel toevalig kwam ik dit oude reclame filmpje uit 1980 tegen waarin William Shatner, alias James T. Kirk (Star Trek) de revolutionaire Commodore VIC20 voor $300 aanprijst.
Dit heeft natuurlijk direct mijn aandacht, de VIC20 was één van mijn eerste computers, daarvoor had ik nog de Sinclair ZX80 en in 1977 de AppleII.
De VIC-20 heb ik niet zo heel lang gehad want die werd al vrij snel opgevolgd door de veel bekendere Commodore 64.
Captain Kirk maakt in the add, die al 30 jarig oud is een sneer naar Atari en zegt ook "The whole family can learn computing at home".
Dat heb ik geweten inderdaad, 30 jaar verder "still a Techgeek" die eigenlijk te vroeg geboren is.

Donderdag 23 September 2010 - 23:36:01

Hoe maak je een Powerpoint presentatie

Door: , , Categorie: IT

Klik maar eens op deze youtube, het gaat over foute Powerpoint presentaties. Stand-Up Comedian Don McMillan legt het wel heel mooi uit.Bwired.nl

Woensdag 22 September 2010 - 17:02:11

XML training bij Twice

Door: , , Categorie: IT

Deze week ben ik weer eens inhouse bij Twice, dit keer voor een training XML. Niet voor Core maar voor XML schema's en XSLT (EXtensible Stylesheet Language for XML documents).
Ik gebruik eigenlijk al jaren XML op mijn werk als voor Bwired, maar is het tijd voor de puntjes op de spreekwoordelijke i.
Woensdag 8 September 2010 - 00:11:01

.NET Framework 4.0 Hands on Experience 6 oktober 2010

Door: , , Categorie: IT

Ik heb nog regelmatig contact met Jeroen Hartsuiker, Microsoft trainer bij Twice. Ik heb door de jaren heen al heel wat trainingen bij Jeroen en zijn collega's gevolgd, binnenkort trouwens weer Advanced XML. Jeroen (speelt nog met Lego ) bedenkt altijd leuke en leerzame Twice events waar je voor weinig geld aan kunt deelnemen. Zo ook deze keer, Hands on Experience of the Future using the .NET Framework 4.0 is het komende event wat op 6 oktober gaat plaatsvinden.
Onder leiding van Twice trainers Jeroen Hartsuiker, Marco Kamphuis en Patrick Schmidt gaan de deelnemers in één dag een dating applicatie bouwen. Je krijgt uitleg, bedenkt en bouwt samen met je medecursisten een complete applicatie. Dit alles doe je met behulp van o.a. Entity Framework, Model First, WCF DataServices, REST, RIA Services, MVC 2.0 en Silverlight 4.0.
Aan het eind van de dag is er een werkend prototype van een datingsite 'live-on-stage' gebouwd met de nieuwste attributen uit de Microsoft .NET 4.0 gereedschapskist. De deelnemers hebben hier actief aan bijgedragen en meegewerkt.

Dus heb je interesse dan kun je jezelf hier aanmelden. Bekijk in ieder geval de youtube van de vrijgezellen nerds

Woensdag 27 Mei 2009 - 17:31:02

Use Case Modeling bij Ivar Jacobson

Door: , , Categorie: IT

De afgelopen dagen heb ik bij Ivar Jacobson een 2 daagse Use-Case Modeling cursus doorlopen. En geloof me: voor een techgeek is dit taaie stof :-)
Het begrip "Use Case" is halverwege de 80er jaren bedacht door Ivar Jacobson himself, en stamt af van het begrip "Usage scenario", ofwel gebruik scenario. De uses case is een van de methoden om functionele requirements vast te leggen. Natuurlijk zijn er meerdere manieren om dit te doen, belangrijk aspect bij deze methode is dat alle betrokkenen op deze manier moeten werken wil de werkwijze slagen.

Een use case beschrijft een systeem vanuit het gebruikers oogpunt. Het beschrijft de actor, de initiator van een interactie, en het systeem zelf als een opeenvolging van eenvoudige stappen. Actoren kunnen iets of iemand zijn, die bestaat buiten het te bestuderen systeem, en die deelneemt in de opeenvolgende activiteiten in een dialoog met het systeem om een bepaald doel te bereiken. Actoren kunnen zijn eindgebruikers, andere systemen of hardware apparatuur. Elke use case is een complete serie van zgn. "events", beschreven vanuit het standpunt van de actor.

Donderdag 16 April 2009 - 19:55:47

Advanced HTML bij Twice

Door: , , Categorie: IT

Vandaag en morgen heb ik een snoep cursus adavanced HTML bij Twice in Driebergen. Hier worden de puntjes weer eens op de i gezet op het gebied van coderen in HTML en XHTML. Al na de eerste dag weet ik al dat ik nog veel moet aanpassen aan de Bwired site.
In de loop der jaren is het aantal verschillende markeringstekens (tags) dat in HTML wordt gebruikt, enorm uitgebreid. Om zoveel mogelijk problemen met alle verschillende web-browsers te voorkomen heeft het World Wide Web Consortium (W3C) aanbevelingen opgesteld over welke tags geldig zijn en hoe ze moeten worden geïnterpreteerd. Op de site van W3C kun je trouwens je website laten valideren met als resultaat of je wel of niet aan deze regels voldoet. Als je niet aan de regels voldoet dan hoeft dit nog geen probleem te zijn, de meeste webbrowsers proberen de pagina toch zo goed mogelijk te presenteren. M.b.t. Bwired zie ik dat bij browsers anders dan IE8 de pagina's soms licht afwijken, eens kijken of we dit na deze cursus zo kunnen aanpassen dat het resultaat overal hetzelfde is.

Bekijk hier mijn Track & Trace (gps) route.

Dinsdag 30 September 2008 - 22:02:39

Microsof Visual Studio 2010

Door: , , Categorie: IT

De opvolger van Visual Studio 2008 is aangekondigd door Microsoft. In een steeds sneller tempo worden door Microsoft nieuwe versies ontwikkeld. Nu al is Microsoft van plan versie 2010 in het gelijknamige jaartal te lanceren, we weten natuurlijk allemaal dat we de planningen van Microsoft met een flinke korrel zout moeten nemen, maar toch.
Weer ben ik niet echt blij met de kant die Microsoft op gaat met de Visual Studio, Microsoft wil het nu voor projectleiders, architecten, programmeurs en testers gemakkelijker maken om samen binnen dezelfde omgeving aan applicaties te werken. Je ziet al dat de programmeur niet meer op de eerste plaats staat, nu worden er ook al projectleiders bij betrokken, alsof ze daar al niet genoeg last van hebben :-) Ik snap de filosofie van Microsoft wel alleen ben ik bang dat de tool behoorlijk log gaat worden. Hopelijk stoppen ze dit soort features alleen in de Teamplayer versie. Buiten al de overhead komen er nieuwe debug- en testtools beschikbaar, onder andere een module die ontwikkelaars aangeeft welke stukken van een applicatie getest moeten worden nadat nieuwe code is toegevoegd, en een zogenaamde Black Box die bijvoorbeeld een filmpje schiet van de draaiende software waarmee de oorzaak van bijvoorbeeld een crash gemakkelijk kan worden opgespoord. Lastig of niet te reproduceren bugs zouden zo tot het verleden moeten behoren.
Ik wacht in spanning af!

Vrijdag 22 Augustus 2008 - 20:22:15

Windows 7 requirements

Door: , , Categorie: IT

Microsoft heeft een aantal weken geleden een Blog geopend waar iedereen zijn zegje kan doen over de opvolger van Vista, Windows 7. Wat de meeste mensen in Windows 7 willen was voor mij al lang duidelijk, toch goed om te zien dat de meeste reacties op het blog te maken hadden met de snelheid. Bijna iedereen vindt Vista stroperig, alleen als je een state of the art machine hebt performt Vista goed. Strippen naar de core is wat Microsoft moet doen en aan de gebruiker zelf overlaten wat voor toeters en bellen ze willen installeren. Op deze manier krijg je een snel basis operating system wat ook op normale pc's goed werkt en daarbij ook nog veel minder stroom verbruikt.
Ik zit niet te wachten op nieuwe verzonnen features waar ik geen donder aan heb en die te veel van mijn resources claimen. Lean & Mean is mijn boodschap aan Steven Sinofsky die momenteel de ontwikkeling van Windows 7 trekt. Lever de toeters en bellen als additionele software of nog beter laat het aan andere software leveranciers over.
Schoenmaker blijf bij je leest, focus je op het operating system, weg met al die extra software gadgets en mogelijk wordt Windows 7 dan een succes!

Maandag 5 Mei 2008 - 21:41:44

Windows Vista is a Work in Progress

Door: , , Categorie: IT

Het hoge woord is er dan eindelijk uit. Volgens Steve Ballmer CEO van Microsoft is Vista a Work in Progress. Microsoft erkent nu dus dat Windows Vista nog niet echt het bedoelde product is.
Ballmer zegt vervolgens dat Microsoft een hoop zaken in Vista goed heeft gedaan, maar dat er ook een aantal zaken is waaruit ze lering moeten trekken. Naar de klacht dat Vista veel logger en groter is dan Windows XP luistert Ballmer niet, zo zegt hij dat Vista groter zal blijven dan XP maar zeker niet groter (logger) mag worden dan op het op dit moment is.
Mijn bezwaren m.b.t. Windows Vista zijn duidelijk en die steek ik niet onder stoelen of banken. Je moet een behoorlijk krachtige processor hebben, veel geheugen en na opstarten van Vista behoort het Idle staan van je CPU tot het verleden. Ik erger me er groen en geel dat de processor altijd wat aan het doen is en 0% CPU niet meer haalbaar is. Ook een zeer hoog aantal draaiende services (processen) is voor mij onvoorstelbaar! Ik heb sterk het idee dat de programmeurs van Microsoft niet meer (willen) weten wat efficient programmeren is. Een aantal MB geheugen gebruik meer of minder is waarschijnlijk niet belangrijk, een proces (service) meer of minder dat continue iets staat te controleren dus ook niet. De afmetingen van het Taskmanager scherm (form) is echter hetzelfde gebleven, die hadden ze wel veel groter mogen maken, je scrolt je een ongeluk door alle draaiende processen heen. Misschien is een extra proces dat continue je scherm resolutie opvraagt en hiermee het formaat van je Taskmanager aanpast wel zo handig :-)
Microsoft heeft, waarschijnlijk onder druk van de leveranciers ook de verkoop van Windows XP verlengt. Zo heb ik vorige week nog een offerte voor een Dell T3400 Workstation samengesteld en daar kan ik nu weer meer verschillende Windows XP versies voor bestellen dan voor Vista.
De ruim tienduizend computers die deze zomer op de Olympische Spelen in Beijing worden ingezet, draaien ook op Windows XP en niet op Vista.

Na dit alles denk je natuurlijk dat ik een Linux geek ben, niets is echter minder waar. Ik ben een voorstander van de meeste Microsoft producten, zo gebruik ik bijvoorbeeld de Visual Studio 2008 als ontwikkeltool en voor Bwired zoemt Windows Server 2003 erg stabiel. Het nieuwe Windows Server 2008 Enterprise met HyperV staat bij mij al proef te draaien en op korte termijn zal de Bwired server naar dit product gemigreerd gaan worden. Over deze producten ben ik zeer te spreken en zal hier later nog over bloggen.

Maandag 7 April 2008 - 12:04:18

ADO.NET training bij Twice

Door: , , Categorie: IT

Deze week weer IT Training bij Twice, in Eindhoven Op de foto zie je het whiteboard waarop door Jeroen Hartsuiker, Microsoft trainer bij Twice, de architectuur van Microsoft ADO.NET (ActiveX Data Objects for .NET) is getekend.
ADO.NET is bedoeld om een standaard interface voor data access te definieren. De ADO.NET namespace System.Data binnen het .NET-raamwerk bevat o.a. interfaces als Connection en Command. Iedere technologie (SQL Server, Oracle, XML) kan zijn eigen implementatie geven aan deze interfaces. Met de komst van ADO.NET kan de keuze voor een data access technologie configureerbaar gemaakt worden.
ADO.Net staat bekend om het werken zonder actieve connectie naar een database, in het Engels "connectionless". Het voordeel hiervan is dat de database geen actieve connecties heeft die blijven openstaan. Deze actieve connecties zorgen voor een zeer zware beslasting van database servers. Het nadeel is dat de applicatie die Ado.Net gebruikt genoeg geheugen moet hebben om vlot te blijven werken.

Om deze 'offline' manier van werken te bewerkstelligen zijn er objecten die een actieve connectie naar de database kunnen aanmaken (connection, command, datareader) en objecten die voor de opslag van de gegevens zorgen in het geheugen (Dataset, dataTable). De TableAdapter is een snelle manier om een DataTable te vullen met gegevens uit een database. De DataView slaat geen gegevens op, maar is enkel een manier om gegevens in een DataTable te raadplegen.

De belangrijke objecten opgenomen in ADO.NET:

- Connection - maakt het contact met een gegevensbron.
- Command - maakt commando's en query's naar een gegevensbron.
- DataReader - leest stromen van tekst uit de gegevensbron.
- DataSet - een dataset is een verzameling van DataTable objecten.
- DataTable - een tabel in het geheugen zoals deze in een database kan voorkomen.
- DataView - maakt het mogelijk om in een DataTable te sorteren en filteren.
- DataAdapter - zorgt voor een vertaling van verzoeken vanuit de ADO.NET-laag naar de database en omgekeerd.

Donderdag 6 Maart 2008 - 11:12:49

Microsoft IT Herolympics launch 2008

Door: , , Categorie: IT

Een week na de officiele lancering in Las Vegas werden SQL Server 2008, Visual Studio 2008 en Windows Server 2008 vandaag ook in Nederland gentroduceerd. Ook hier was de launch weer spectaculair, onder luid trompetten geschal kondigde microsoft Nederland haar nieuwe producten aan.
Het event werd gehouden in het Nieuwegeins Business Center (NBC) dat was omgetoverd tot een olympische dorp. Ongeveer tweeduizend geeks waren op de IT Herolympics aanwezig om te zien hoe de drie nieuwe producten met een lasershow, trompetten en vlaggen werden binnengehaald. Tijdens talloze aparte sessies en hands-on labs kon iedereen vervolgens verder de diepte induiken.
Het event, dat waarschijnlijk heel wat heeft gekost moest dit keer waarschijnlijk ten kosten gaan van us Geeks. Microsoft had namelijk in de uitnodiging beloofd dat de genodigde (125 euro entree!) de licenties van de nieuwe software zouden krijgen. Inderdaad die hebben we gehad, geweldig Microsoft maar trial versies kunnen we zelf ook wel downloaden van het Internet! Voor de mensen die ik gesproken heb was dit een behoorlijke domper en voorlopig ook de laatste keer. Zouden we deze krenterigheid misschien mede te danken hebben aan Neli Smit Kroes?

Update: Microsoft Nederland (Tony Krijnen en Bas Agbeko)
heeft alsnog alle licenties eeuwigdurend gemaakt! Hiermee maakt Microsoft het weer helemaal goed with us Geeks!

Zaterdag 16 Februari 2008 - 17:11:00

IT in de movies

Door: , , Categorie: IT

De meeste Nederlanders denken nog steeds dat de Belgen dom zijn, zo denken de meeste Belgen ook nog steeds dat de Nederlanders zuinig zijn :-)
Wat ik wel zeker weet is dat de Belgen op het gebied van Domotica ver voor liggen op Nederland. In veel nieuwbouwprojecten in Belgie wordt al standaard Domotica toegepast. Ook op het gebied van Bioscopen lopen ze in Belgie ver vooruit. Wij hebben in Den-Bosch een JT Bioscoop, voorheen Eurocinema waar het geluid en beeld van mindere kwaliteit is, niet gebruik wordt gemaakt van Digitaal of THX, je bijna moet vechten om goede zitplaats te krijgen en als je dan eindelijk zit is de stoel niet echt comfortabel. Reserveren kun je alleen door te bellen naar een 0900 nummer en dan op tijd de tickets ophalen anders vervalt je reservering. Een plaats (stoelnummer) reserveren kan dus gewoonweg niet, wie het eerst komt heeft de betere plaats.
In Belgie bij bijvoorbeeld Kinepolis gaat dit geheel anders! Je kunt hier online reserveren, je stoel bepalen en bijvoorbeeld via creditcard betalen. Je stoel uitzoeken gaat wel heel gemakkelijk, je krijgt gewoon een overzicht van de zaal op je scherm en ziet precies welke stoelen nog vrij zijn. Door een simpele muisklik bepaal je plaats in de zaal. Is er geen plek naar je zin dan pak je gewoon een andere zaal want blockbusters draaien gewoon in meerdere zalen. Wil je niet online reserveren dan kan dat ook gewoon in de cinema zelf. Op de foto zie je mijn vriend Pascal de kaartjes kopen op een van de tientallen beschikbare touchscreens. Wij gaan dus altijd in Belgie relaxed naar de film, comfortabele stoelen, geweldig beeld en geluid en heel belangrijk; een gereserveerde stoel.
Voor de zuinige Nederlander is al deze luxe nog goedkoper ook!

Donderdag 24 Januari 2008 - 09:26:14

IT training bij Twice

Door: , , Categorie: IT

Deze week op training bij Twice in Driebergen die ook Microsoft certified trainingen geven. Deze keer volg ik Advanced MS Visual Studio 2005. Verder ga ik bij deze club nog Advanced WEB development en ADO.NET volgen. Hoewel ik voor mijn werk al meer dan 10 jaar niet meer programmeer vind ik het wel belangrijk om goed op de hoogte te blijven. Natuurlijk programmeer ik nog wel heel veel voor Bwired. Eigenlijk lopen de trainingen bij Twice al weer achter want sinds vorige week heb ik de nieuwe Microsoft Visual Studio 2008 al gekregen. In dit kader heb ik ook een uitnodiging van Microsoft gekregen om de introductie van de nieuwe producten Visual Studio 2008, Windows Server 2008 en SQLServer 2008 bij te wonen. Het event, IT Herolympics genaamd wordt op 6 maart in nieuwegein gehouden.

Dinsdag 26 Juni 2007 - 09:08:14

Microsoft Technet roundup in het Evoluon te Eindhoven

Door: , , Categorie: IT

Vandaag presentaties van Microsoft in het Evoluon. Het gebouw ziet er aan de buitenkant als een vliegende schotel uit, echter van binnen is alles sterk verouderd en doet mij zeker niet denken aan science fiction. Oude 21 inch terminals die destijds hightec waren staan er nu nog steeds. Maar daar kwam ik niet voor, ik ben nu weer helemaal op de hoogte van de laatste technologieen van Microsoft. Erg jammer dat ik het pas over een paar jaar op mijn werk kan toepassen, ach ja voorlopig voor Bwired er mee aan de slag :-)

Maandag 18 Juni 2007 - 10:03:13

Microsoft Keynotes van Toney Krijnen

Door: , , Categorie: IT

De keynotes worden zoals gewoonlijk weer door Tony Krijnen verzorgd. Tony werkt als IT Pro Technology Advisor bij de MS Platform group. Hoogtepunt van de keynotes was een demo van de Office Communication Server. Een live meeting met een 360 graden camera liet zien dat alle personen in beeld waren en de spreker automatisch in een groter frame. Ik zie leuke relaties en mogelijkheden om mijn domotica projecten te koppelen aan de Office Communication server.

Maandag 18 Juni 2007 - 09:58:13

Microsoft Technet Live in de RAI Amsterdam

Door: , , Categorie: IT

Vandaag startte Microsoft met een geheel vernieuwde technet briefing: Microsoft Technet Live. Technet Live biedt een uitgebreid evenement met vele tracks en sessies met veel diepgang en hands on. Ik ben benieuwd wat het gaat worden, veel nieuwe producten zoals Windows Server 2008 en Office communication server zullen besproken worden. Het verkeer was zoals gewoonlijk dikke ellende, gelukkig was ik net op tijd voor de keynotes.

Vrijdag 18 Mei 2007 - 15:46:52

Stapeltje IT boeken

Door: , , Categorie: IT

Stapel boeken, nee geen romans of spannende verhalen. Dit zijn computer- en electrotechnische boeken. DbaseII, Clipper, Visual basic 1 t/m 6, ASP.net 2.0, Framework 2.0, SQLServer, ActiveX, Photoshop en Visual Studio 2005 zijn titels die in de stapel voor komen. Nog steeds koop in veel boeken, mijn laatste gekochte boek is de Visual Basic Programmer's Guide to Serial Communications, 4th Edition van Richard Grier. Leuk is dat Richard het boek voor mij gesigneerd heeft en me veel succes wenst met Bwired.

Woensdag 2 Mei 2007 - 09:29:34

Seminar Microsoft Virtualisatie

Door: , , Categorie: IT

Het was een druk bezocht Seminar in het Fulco theater te IJsselstein. Microsoft (Ronald Beekelaar) en hun visie m.b.t. de Virtualisatie technologieen van nu en de toekomst. In combinatie met Longhorn zal virtualisatie van servers op korte termijn een grote toevlucht nemen. Op een 8 CPU server kunnen meer dan 50 virtuele servers dienst doen. De gigantische datacenters gaan in de toekomst dus niet meer voorkomen en grote energiebesparing is mogelijk! Het was weer een interessante dag bij Microsoft.

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs