Bwired Home Online home in the Netherlands

Dinsdag 7 Juni 2011 - 07:34:12

SMS verder onder druk door Apple iMessage

Door: , , Categorie: Tech

Het nieuwe operating system van Apple iOS 5 dat eind dit beschikbaar komt krijgt iMessage. Imessage is vergelijkbaar met diensten zoals whatsapp en Ping.

Erg origineel is deze functionaliteit van Apple natuurlijk niet, ze sluiten aan bij rest. Met Apple iMessage kun je berichten sturen naar andere Apple gebruikers en aan deze berichten kun foto's, video's, contactinformatie of zelfs een kalender-item toevoegen. Ook kan je zien wanneer een andere iMessage gebruiker aan het typen is en of een bericht is afgeleverd of gelezen. Deze functionaliteit lijkt in zijn geheel overgenomen van Blackberry's Ping en het op dit moment zeer populaire WhatsApp. Waarschijnlijk gaat Apple het niet maken met iMessage omdat deze app alleen op een Apple werkt. WhatsApp is daarentegen een multi platform mobile app.

Meer informatie over Apple iOS5

Geruchten gaan dat Google ook bezig is met een eigen variant op de Whatsapp chatapplicatie. Daarmee lijkt de internetgigant te reageren op Apple.

Vrijdag 4 Februari 2011 - 12:31:47

Serviceplus van XS4ALL

Door: , , Categorie: Tech

Om Bwired een beetje draaiende te houden heb ik verschillende internet verbindingen. Glas is nog steeds niet te krijgen in Den-Bosch dus ik zal nog wel een tijdje deze setting nodig hebben. Naast ZIGGO 120MB heb ik ook XS4ALL die door de jaren heen bewezen heeft erg stabiel te zijn.
Nu kreeg ik van XS4ALL schriftelijk een aanbod om gebruik te maken van Service Plus, bij een storing altijd online blijven. Voor deze service durven ze maar liefst 10 Euro per maand te vragen! Het moet niet gekker worden, bij een storing op een product waar je al 34 euro per maand voor betaald mag je nog eens 10 Euro per maand betalen in geval van een storing? De wereld op zijn kop, een goede service van XS4All!

Dinsdag 14 September 2010 - 08:01:38

Windoro Robot ramen lapper

Door: , , Categorie: Tech

De Iroomba Robot stofzuiger bewaakt al een aantal jaren de beneden- verdieping in het Bwired huis op stofjes.
Zijn zusje is de Windoro een robot window cleaner. De Windoro bestaat uit twee delen die op beide zijde van het raam worden geplaatst. D.m.v. magneten blijft de Windoro hangen op de raam en kan de schoonmaak beginnen. De Robot kan ongeveer 60 minuten zijn werk doen alvorens ze weer aan de lader moet. Voor gebruik in het Bwired huis zie ik de voordelen niet zo van deze robot, te veel handeling nodig om vervolgens iets automatisch te kunnen doen. Ik moet gewoon op een knop kunnen drukken of beter nog de handeling moet geheel automatisch uitgevoerd worden.
De Windoro kan de raam aan 1 kant tegelijk schoonmaken, maakt veel herrie (50dB) en neemt de kozijnen niet mee.
Van de andere kant kan het heel handig zijn voor ramen die moeilijk te bereiken te zijn en/of een groot oppervlak hebben.
Dat de Windoro een hoog gadget gehalte heeft is zeker.

Maandag 19 Juli 2010 - 00:23:21

Iphone 4 nu al zwaar in de problemen

Door: , , Categorie: Tech

De nieuwe Apple Iphone 4 is nog maar net uit en nu al zwaar in de problemen!
De Antenne is heel innovatief in de rand (rondom) van de Iphone geplaatst.
Bij een bepaalde manier van vasthouden valt helaas het GSM signaal totaal weg en dus ook je gesprek! Dit is een major setback voor Apple die onlangs in beurswaarde concurrent Microsoft achter zich gelaten heeft. Hoe kan Apple zo stom zijn deze fout te maken, met de Iphone 3 was een van grootste klachten ook al het antennesignaal. Dan zou je toch denken; dit gaan wij als Apple in versie 4 zeker oplossen. Niets is minder waar, de Iphone 4 is nu eigenlijk nog slechter dan zijn voorganger.
De oplossing die Apple nu gekozen heeft is, dat iedereen een gratis beschermhoes kan krijgen, een soort condoom dus. Dit is echt een lachertje, als je een Iphone koopt wil je die natuurlijk laten zien en gebruik je geen lelijk onhandig beschermhoesje. Terugbrengen dus die Iphone 4! Voorlopig gebruik ik nog steeds mijn HTC HD2 met ontvangst en zonder condoom.
Deze youtube video geeft de fout en eigenwijsheid van Steve Jobs geweldig weer

Maandag 23 November 2009 - 19:35:02

RNS510 navigatie firmware upgrade

Door: , , Categorie: Tech

Onlangs is er weer een nieuwe firmware (versie 2660) verschenen voor het navigatiesysteem RNS510 van Volkswagen. De nieuwe Firmware voor de RNS moet je eerst op een CD branden met Nero burning rom. De update procedure is simpel maar je moet het wel even weten:

- Stap in de auto zonder de sleutel in het contact te doen
- Zet het RNS510 navigatiesysteem aan
- Stop de CD met de nieuwe firmware erin en wacht 10 seconden
- Reset het systeem door tegelijk op SETUP+EJECT+INFO te drukken
- Volg de aanwijzigingen (OK klikken), de update duurt 50 minuten, ondertussen ff koffie drinken.

Let wel op: deze upgrade poets in veel gevallen je systeem weer schoon, dus alle muziek, data etc. die je op de interne harddisk hebt staan ben je kwijt!

Wat krijg je er allemaal voor features bij:

Voice Control (microfoon nodig)
Toont maximale toelaatbare snelheid
Sneller opstarten van de RNS510
SD memorycard support tot 32 GB SDHC (voorheen maar 2GB)
Display uit op extra tabs
Klok in beeld als de RNS 510 uit staat
Wegen kunnen uitgesloten worden
Invoer GPS coördinaten mogelijk
Betere video instellingen
Groter window voor de achteruitrijd camera
Systeem is stabieler

Kortom zeer de moeite waard deze upgrade uit te voeren, op de foto zie de upgrade in uitvoering.
Let wel op dat je na de upgrade een hardware reset uitvoert, dit kan door tegelijk de toesten en in te drukken.

Hier kun je de laatste firmware staat hier http://www.my-gti.com/1198
Zie ook mijn vorige blog over de RNS510 http://www.bwired.nl/weblog.asp?id=316

Update 6-12-2009: Versie 6 RNS510 Navigatie DVD inclusief flitspalen is nu ook uit.

Vrijdag 12 Juni 2009 - 00:46:18

Firmware upgrade RNS510 navigatie

Door: , , Categorie: Tech

Vanavond heb ik mijn RNS510 touchscreen DVD navigatiesysteem geupgrade met de laatste firmware en navigatiekaarten. Een firmware upgrade is bij dit soort apparaten altijd een tricky klusje en moet eigenlijk door de leverancier worden uitgevoerd. Gelukkig is alles goed verlopen en na ongeveer 50 minuten startte mijn multimedia navigatiesysteen weer netjes op met allerlei nieuwe features. Zo heb ik nu in heel Europa alle flistpalen, snelheidscontroles en andere POI’s direct beschikbaar tijdens navigatie.

Dit systeem heeft een interne 30GB harddisk waar je de navigatiegegevens, muziek en podcast bestanden op weg kan schrijven. Alleen jammer dat ik nog steeds handmatig vanaf een SD geheugenkaartje de podcast bestanden kan beluisteren of over moet zetten op de interne harddisk. Het zal nog wel wat jaartjes duren voordat het standaard mogelijk is dat de bestanden automatisch wireless gesynchroniseerd worden zodra je met je auto thuiskomt of beter nog gewoon via het Internet.

Hier kun je de files en een gedetailleerde HowTo vinden.

Vrijdag 30 Januari 2009 - 16:37:35

Western Digital Green 2 terrabyte harddisk

Door: , , Categorie: Tech

Kijk! hier word ik nou vrolijk van! De lang verwachte WD20EADS Western Digital 2 terrabyte harddisk is vanaf heden te koop.
2TB, 2.000GB, 2.000.000MB of te wel 2 triljoen bytes is de vrije ruimte op deze schijf. De schijf werkt op 5400 toeren, heeft zelfs een Groen label en is daarmee dus erg zuinig in het gebruik. Ik ben van plan twee van deze jongens in mijn Synology NAS (Network Attached Storage) te bouwen, ze zullen daarvoor waarschijnlijk eerst de firmware moeten aanpassen! De snelheid van deze schijf is meer dan voldoende voor backup, download en streamen van HD mediafiles. Ook met de vrije schijfruimte ruimte verwacht ik nog wel even vooruit te kunnen.

Power Dissipation:
- Read/Write 7.4 Watts
- Idle 4.0 Watts
- Standby 0.97 Watts
- Sleep 0.97 Watts

Zondag 17 Augustus 2008 - 12:36:24

2800 Watt aan Zonnepanelen

Door: , , Categorie: Tech

Helaas zijn dit niet zonnepanelen op het dak van Bwired maar van een van de buren op het plein. Een aantal dagen geleden zijn deze panelen, maar liefst 16 stuks geplaatst en wijzen direct naar het zonnige zuiden. Deze panelen van zo te zien 175 Wp per stuk hebben een totaal vermogen van 2800 Watt (16x175).
Een zonnepaneel levert in Nederland per 100 Wp op jaarbasis circa 85 kWh. Voor mijn buurman betekent dit dus op jaarbasis een opbrengst van ongeveer 2380 kWh, (16 panelen x 175 / 100 * 85). In mijn situatie is dit nog maar een derde van mijn totale stroom verbruik!
Zonnepanelen worden meestal via een inverter aan het elektriciteitsnet gekoppeld en sluizen de energie die niet wordt gebruikt terug naar het energiebedrijf. De elektriciteitsmeter loopt dus terug zolang in huis minder elektriciteit wordt gebruikt dan de zonnepanelen opleveren.
Ik ben wel benieuwd of hij subsidie heeft gekregen voor deze panelen waarvan de aanschafprijs tussen de 12 a 15.000 euro zal liggen. Onze huidige regering Jan Peter BalkenEllende is niet echt gul als het gaat om subsidie op zonnepanelen. De pas ingestelde subsidie is vergeleken bij de subsidie van 8 jaar geleden peanuts en de kans dat je er voor in aanmerking komt is heel klein en lijkt op een soort loterij. Nu de economie weer achteruit gaat zal de subsidie wel weer snel verdwijnen. Dit kabinet roept van alles over milieu, laat ons allerlei extra belastingen betaling die ze vervolgens ergens anders voor gebruiken!
Een ding is zeker, met of zonder subsidie, als de elektriciteitsprijzen zo snel als nu blijven stijgen wordt de terugverdientijd alleen maar korter!
Zie ook dit topic op mijn forum Forum

Als iemand Bwired wil steunen op het gebied van zonnepanelen en het rendement inzichtelijk maken dan hoor ik dat graag

Zaterdag 9 Augustus 2008 - 12:41:34

XD geheugenkaartje uit Bangkok

Door: , , Categorie: Tech

Vandaag kwam de door mij in Bangkok bestelde Olympus 2GB XD geheugenkaart binnen. Inclusief verzendkosten is dit kaartje nog steeds goedkoper dan welke aanbieding dan ook op Marktplaats. De bestelling heb ik gedaan bij Usb4All een webshop in Thailand die door een Nederlander wordt gerund. Je kunt gemakkelijk betalen via Paypal, een zeer handige betaalinstantie waar je creditcard gegevens beschermd worden en dus niet zichtbaar zijn voor de verkoper. De shop Usb4All heeft nog veel meer leuke gadgets en aanbiedingen ook staan alle prijzen in euros en zijn inclusief verzendkosten.
Voor je gaat bestellen via Internet buiten Europa moet je wel rekening houden met mogelijke inklaringsrechten die totaal kunnen oplopen tot wel 25% over het totale orderbedrag. Je kunt ook vragen aan de verkoper om de bestelling te verzenden als gift of er een ander waardebedrag aan toe te kennen.
Leuke enveloppen gebruiken ze trouwens in Thailand, verzonden via airmail duurde het ook maar 3 dagen.

Vrijdag 25 Juli 2008 - 00:44:02

Windows Weekly Podcast

Door: , , Categorie: Tech

Als je geintresseerd bent in alles wat met Microsoft te maken heeft dan kun je jezelf gratis aanmelden voor de Podcast Windows Weekly met Paul Thurrott die ook de Winsupersite beheerd. Dit is zeker geen Microsoft peptalk, maar een objectieve kritische Podcast over alles wat een Microsoft label heeft. Paul (niet van MS) denkt eigenlijk hetzelfde over Microsoft als ik, over het algemeen vrij positief aan de andere kant zeer kritisch. Mijn kritiek op Microsoft heb ik al vaker besproken, buiten dat Microsoft niet echt innovatief is en veelal alles na-aapt (slim stelen) zijn ze nu ook op een verkeerde manier software aan het ontwikkelen. Microsoft producten worden steeds logger en hebben steeds zwaardere resources nodig, met andere woorden, voor bijvoorbeeld Vista is minimaal een flinke dual- of quadqore machine met minimaal 3GB aan intern geheugen en een flinke grafische kaart nodig. Logisch dat dan bijvoorbeeld Windows Vista met Aero wel lekker loopt, wat wel vergeten wordt is dat er van deze machine al flink wat van zijn resources wordt geclaimed terwijl er verder nog geen programma loopt buiten het besturingsysteem! Zo ook Microsoft SQL Server, een zeer krachtige database server die in verschillende versies te krijgen is maar ook veel van je resources claimed. De onlangs gelanceerde Windows Server 2008, ook mijns inziens een goed product gebruikt standaard al meer dan 800mb aan geheugen terwijl Windows 2003 Server standaard ongeveer 300mb pakt.
Groen is op dit moment het toverwoord ook in de IT, alle hardware producten die door de verschillende leveranciers op dit moment worden ontwikkeld houden hier al steeds meer rekening mee. Je zult wel denken wat heeft Microsoft hier nu mee te maken, een bedrijf die eigenlijk alleen software maakt.
Veel; Bewezen is al dat een PC waar Linux op draait minder stroom verbruikt dan dezelfde pc met Windows Vista. Doordat Microsoft de Pc met hun logge software steeds zwaarder belast is het stroomverbruik dus ook hoger. Stel dat je alle Vista software zou vervangen door Linux dan scheelt dat onzettend veel in het energieverbruik en dus CO2 uitstoot!
Ik dwaal weer af :-) Veel van dit soort onderwerpen worden besproken in de Podcast Windows Weekly met Paul Thurrott en Leo Laporte. Zoals op de foto van mijn Ipod te zien ben ik al bij aflevering 66 en jij?

Woensdag 9 Juli 2008 - 00:37:31

Standby verbruik vanaf 2010 beperkt tot 2W

Door: , , Categorie: Tech

Ik ben al heel wat jaren bezig met het monitoren van apparatuur en hoeveel stroom ze gebruiken. Bij elke aankoop die ik doe bekijk ik vooraf de technische gegevens en hoeveel stroom het apparaat gebruikt als het actief, standbye of uit staat. Tot op de dag van vandaag vindt je deze gegevens vaak niet eens terug in de technische specificaties van het betreffende apparaat. Gelukkig worden bedrijven die producten ontwikkelen zich steeds meer bewust en proberen nu zo energiezuinig mogelijk te ontwerpen. Toch zijn er nog steeds veel apparaten die veel te veel stroom verbruiken terwijl dit eigenlijk niet hoeft, een kwestie van de juiste elektronische schakelingen ontwerpen.

Eindelijk worden er nu maatregelen genomen om het onnodige stroomverbruik van apparatuur sterk te verminderen.
Een voorstel van de EC om het stroomverbruik van apparatuur aan banden te leggen, is door de lidstaten goedgekeurd. Vanaf 2010 mogen huishoudelijke apparaten en pc's in de standby stand maximaal 2W verstoken.

De EU maakt in de nieuwe regels onderscheid tussen apparatuur met uitsluitend een standby indicator en een display. Zo mag bijvoorbeeld een televisie in sluimerstand maximaal 1W verstoken, maar een magnetron met een lcd klok mag 2W verbruiken. In 2013 moet het stroomverbruik bij dergelijke apparatuur verder zijn teruggebracht tot respectievelijk 0,5 en 1W, zo is in het zogenaamde Ecodesign regelement vastgelegd.

Nu de slecht ontworpen software (bijvoorbeeld MS Vista) nog aanpakken, ook die veroorzaken onnodig veel stroomverbruik van een computer. Dit zal waarschijnlijk nog heel wat jaren op zich laten wachten.

Dinsdag 1 Juli 2008 - 23:38:59

100 Miljoen UMTS gebruikers in Europa

Door: , , Categorie: Tech

Van de 100 miljoen heb ik er toch maar mooi 3 in gebruik, aangevuld met de snellere HSDPA optie :-)

Het aantal UMTS gebruikers in Europa is gestegen tot voorbij de grens van 100 miljoen. Dat blijkt uit een onderzoek van Informa.
De mijlpaal van 100 miljoen werd eind mei bereikt, zo'n vijf jaar na de start van het eerste UMTS-netwerk. Het totale aantal mobiele abonnees is 910,8 miljoen. De penetratie is zodoende 11,1%. Ofwel: iets meer dan een op tien Europeanen heeft een UMTS-abonnement.
In Centraal- en Oost-Europa is umts beduidend minder populair dan in West-Europa, hoewel Sloveni en Georgi wel goede cijfers laten zien.
UMTS wordt ook wel de derde generatie (3G) mobiele communicatie genoemd en is niets meer dan een stelsel van afspraken tussen aanbieders van verschillende mobiele netwerken. UMTS biedt een grotere verbindingssnelheid t.o.v. andere mobiele systemen.
Het eerste UMTS-netwerk ging in 2003 van start in Italie. In dit land heeft inmiddels 29% van de mobiele bellers een umts-abonnement, dat is hoger dan het Europese gemiddelde.

Zondag 29 Juni 2008 - 00:48:38

Mijn Top 5 Tech Podcast

Door: , , Categorie: Tech

Dat ik naar een normale radio uitzending luister komt niet veel meer voor. Steeds meer luister ik naar een Podcast in de auto als ik naar of van het werk rijd. Een Tech video kijken op mijn Apple Ipod Touch komt ook al steeds vaker voor.
Van jongs af aan wilde ik al alles weten over techniek en computers. Podcast is een geweldige manier om over van alles en nog wat op de hoogte te blijven. Zo luister ik dus al heel wat jaren luister naar de verschillende Podcast programma's, hier is mijn top 5 Tech Podcast met de bijbehorende RSS feeds.

Mijn Top 5 Tech Podcast:
1. This week in Tech (TWIT) RSS
2. Windows Weekly RSS
3. GeekBriefTV RSS
4. Tekzilla RSS
5. Leo Laporte The Tech guy RSS

Sleur de RSS feed in ITunes or whatever je gebruikt voor downloaden and you are set for hours of Tech info!

Dinsdag 24 Juni 2008 - 00:01:45

I love the guys from Dell.

Door: , , Categorie: Tech

Computer fabrikant Dell staat bekend om zijn goede service en dat hebben ze vandaag weer eens bewezen. Mijn Dell 2405FPW monitor, die wat rare kuren vertoonde is omgewisseld voor een Ultrasharp type 2408FPW. Op mijn computer gebruik heb ik nu twee van deze schermen, een 48 inch werkblad dus met twee maal een resolutie van 1900x1280. Ook kan ik zonder om te pluggen de schermen op een 2e computer gebruiken. Geweldig hoe Dell dat serviceproces in de klauwen heeft, vandaag gebeld is de volgende dag al geleverd! Op de foto zie je de man van UPC with the goodies.

Maandag 26 Mei 2008 - 23:02:03

Einde traditionele harddisk in zicht.

Door: , , Categorie: Tech

Dit is de nieuwste en snelste 2.5 Inch 256GB Flash Solid State (SSD) Drive van Samsung. De Drive, die trouwens geen bewegende delen meer heeft, heeft een sequentiele lees- en schrijf snelheid van respectievelijk 200 en 160MB per seconden. Hiermee is de Samsung SSD drive 2.4x sneller dan een normale 2.5 inch harddisk. Over een aantal jaren is het dan toch echt gedaan met de traditionele harddisk. Wat jammer dat we de disk dan niet meer kunnen horen spinnen, de warmte niet meer kunnen voelen en geen last meer hebben van crashes :-) En vergeet ook het stroomverbruik niet wat behoorlijk lager ligt.
Op dit moment nog een nadeel, ze zijn natuurlijk nog erg duur. Samsung verwacht eind van dit jaar te kunnen beginnen met de massa productie van deze drives, de prijzen zullen dan gaan droppen. Ook komt Samsung eind van het jaar met een 256GB 1.8 Inch schijf, leuk voor in de Ipod of voor in een kleine Domotica controller.

Zaterdag 26 April 2008 - 17:23:43

Plaats reserveren met Kineticket bij Kinepolis

Door: , , Categorie: Tech

Ik was weer eens in Antwerpen voor lekker eten en een bioscoopje. Ook deze keer kon ik het weer niet laten om iets te laten zien van de handige manier waarop Kinepolis met haar klanten om gaat. Met behulp van dit touchscreen (staan er tientallen) kan je bij de ingang van de bioscoop je kaartjes kopen. Grandioos is hoe je de plaats waar je wil zitten zelf kan kiezen en direct reserveren. De twee oranje stoelen boven in het scherm zijn extra grote Twinseats die het systeem, na keuze hiervoor aanbeveelt. Natuurlijk had ik mijn tickets al thuis via internet gekocht waar je trouwens ongeveer dezelfde userinterface te zien krijgt.

Woensdag 16 April 2008 - 06:30:30

Big Philips screen bij tankstation OK

Door: , , Categorie: Tech

Hier tank ik regelmatig vroeg in de ochtend, bij het nieuwe OK tankstation gelegen aan de A27.Zondag 6 April 2008 - 14:13:50

Gebruikersgemak TomTom navigatie

Door: , , Categorie: Tech

Mijn vriendin heeft een TomTom navigator in haar wagen die ze eigenlijk alleen gebruikt als ze ergens naar toe moet waar ze nog nooit geweest is. Met hooguit 10.000 kilometer per jaar wordt Tom dus niet veel gebruikt. Als we hem echter nodig hebben valt het me elke keer toch weer op hoe gemakkelijk de TomTom in gebruik is. Wij als Nederlanders lezen natuurlijk nooit de gebruikershandleiding, met de TomTom is dat ook niet nodig. Zo begin je gewoon simpel met behulp van het touchscreen de plaatsnaam in te toetsen waar dan ook in Europa. Daarna het adres en bij het intoetsen van de letters wordt de mogelijke optie zeer snel weergegeven. Ik heb de laatste 10 jaar met verschillende navigatiesystemen mogen werken, dat waren voornamelijk geintegreerde navigatiesystemen die dus bij het automerk horen (optie). Deze systemen kunnen m.b.t. handelbaarheid en opties niet tippen aan de TomTom. Het enige zeer grote nadeel is dat dit soort navigatiesystemen niet geintegreerd kunnen worden in je auto, iedere keer je navigatiesysteem uit de auto verwijderen tegen mogelijk diefstal is voor mij nog steeds geen optie.

Maandag 10 Maart 2008 - 10:51:47

USB GSM moden van KPN

Door: , , Categorie: Tech

KPN komt met een mobiel internetmodem in de vorm van een USB-stick. Daarmee kunnen gebruikers altijd en overal e-mailen en snel internetten via het mobiele (HSDPA) netwerk van KPN.

Mobiel Internet wordt al langere tijd aangeboden, het USB-modem is echter nieuw. Voor de klant heeft het modem een aantal grote voordelen. Het kost vanaf 17,50 euro per maand, je bent binnen vijf minuten online met een automatische installatie, het modem past op iedere laptop of pc met een USB-aansluiting, je kunt op het modem smsjes versturen en ontvangen met software, en het modem heeft Micro-SD slot, dus ook te gebruiken als opslagmedium (tot 4 GB opslagcapaciteit). Voor meer informatie kijk op de site van KPN

Woensdag 27 Februari 2008 - 16:51:29

Podcast of audioboek in de auto

Door: , , Categorie: Tech

Gelukkig heb ik in mijn auto een USB en een IPOD aansluiting, naar die saaie radio luisteren wil ik namelijk al heel lang niet meer. Radio 538 Edwin Evers, Radio 3 Giel Beelen is al jaren hetzelfde en zo voorspelbaar! Ik zet gewoon mijn favoriete muziek op maar meestal luister ik naar een Podcast of audioboek. Podcasting staat, in de meest strikte zin, voor een systeem waarin podcasters audiobestanden (MP3) met discussies, radioshows, muziekprogramma's enzovoort beschikbaar stellen via Internet. Zo luister ik onder andere naar TWIT (This Week In Tech) een podcast van Leo Laporte die elke week met een panel al het nieuws bespreekt m.b.t. IT en Internet.
Tech5 Report is een dagelijkse Podcast van John C Dvorak en natuurlijk naar Adam Curry met de Daily Source Code.
Het leuke is dat je altijd wel een of meerdere Podcasts kunt vinden over een onderwerp dat je interesseert. Op deze podcastings kan je jezelf abonneren en zodra er nieuwe afleveringen zijn worden deze automatisch gedownload. Een keer week stop ik mijn 4GB memory stick (foto) in de computer en zet de bestanden over, genoeg weer voor een hele weeek. Op deze manier blijf ik op de hoogte van de laatste nieuwtjes en is in de file staan voor mij een stuk gemakkelijker.

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs