Bwired Home Online home in the Netherlands

Zaterdag 31 Juli 2010 - 23:11:11

Bezineprijzen in Pune India

Door: , , Categorie: Verkeer

Toen ik onlangs in Pune India was, was dit de prijs voor 1 liter diesel.
36 Indian Rupee per liter komt neer op ongeveer 59 eurocent.

Woensdag 2 December 2009 - 09:52:55

Wegverlichting overdag tijdens file gewoon aan!

Door: , , Categorie: Verkeer

Om 09:45 uur in de ochtend en natuurlijk nog steeds een dikke vette file! Handig is wel dat de wegverlichting dan gewoon aan is, dit maakt het rijden een stuk aangenamer :-)
Nog steeds hebben ze dit op heel veel plekken in Nederland niet onder controle en verspillen we heel veel onnodige energie.
Donderdag 5 November 2009 - 10:58:47

Het nieuwe werken en de files

Door: , , Categorie: Verkeer

Ik had vandaag op een later tijdstip een afspraak in Amersfoort dus dacht ik (slim) na de files te vertrekken. Nou jammer dan; in Nederland is rijden zonder files absoluut niet meer mogelijk!
Ik vertrok vol goede moed om 11:00 en direct al gaf mijn navigatiesysteem 21 filemeldingen aan. Op de A2 gewoon 10 kilometer om 11:00 uur in de ochtend, buiten de zogenaamde spits.
Mijn werkgever KPN loopt al jaren voorop als het gaat om flexibele werktijden etc., maar tegen het verkeersbeleid in Nederland kan niemand opboksen. Chapeau chapeau voor Minister Camiel Eurlings zijn verkeer(d)sbeleid is net zo sterk als zijn zachte G. Ze zijn al jaren bezig de A2 wat breder te maken, alles gaat nu maar liefst naar driebaans wegen. Peanuts!! Jarenlang ellende en gigantische files tussen alle bouwputten door met als resultaat dat we straks gewoon weer met zijn allen in de file staan want van twee- naar driebaans zet absoluut geen zoden aan de dijk! Ook heeft Eurlings geen automatische parapluconstructie voor boven de wegen bedacht want bij het kleinste drupje regen staat ook alles stil! gelukkig heeft mijn werkgever onlangs het "nieuwe werken" geïntroduceerd, in dit concept wordt zoveel mogelijk thuiswerken gestimuleerd. Dit is de oplossing voor mij, bespaart me enorm veel tijd en ellende.

Donderdag 18 December 2008 - 07:14:17

Benzineprijs

Door: , , Categorie: Verkeer

Nog lager dan Deze keer echter nog steeds veel te duur!
Dinsdag 2 December 2008 - 07:01:50

Wat is het vies op de weg

Door: , , Categorie: Verkeer

Handig als je geflitst wordt! Wat is het toch vies op de Nederlandse wegen :-)
BTW: Ik was vanochtend wel weer als eerste in de parkeergarage van mijn werkgever.
Donderdag 27 November 2008 - 09:58:32

Rijden na de spits?

Door: , , Categorie: Verkeer

Veel bedrijven promoten met na de spits naar je werk rijden, je krijgt er in sommige gevallen extra geld voor. Mijn stelling is dat filevrij rijden in Nederland eigenlijk niet mogelijk is. Alleen als je in de ochtend om 5 uur vertrekt heb je kans dat je filevrij kunt rijden. Ook na de spits rijden geldt pas vanaf 19:30 en nog steeds is het dan erg druk!Vrijdag 7 November 2008 - 13:00:49

De Kredietcrisis heeft ook voordelen

Door: , , Categorie: Verkeer

Op 8 september stonden de bezineprijzen nog op 1.60 Euro, nu met 1.31 euro per liter een ongekende daling! Na alle kredietcrisis ellende zal de brandstofprijs zeker weer tot ongekende hoogte stijgen.Maandag 8 September 2008 - 06:31:53

Hoe staat het nu met de benzineprijzen

Door: , , Categorie: verkeer

Op 22-10-2007 stonden de bezineprijzen nog op 1,47 per liter (Blog). Een kleine 11 maanden later staat de prijs op bijna 1,60. Deze verhoging van bijna 10% zal zoals gewoonlijk weer in de schatkist verdwijnen. Leuk detail op het plaatje, recht boven zie je dat je niet kunt betalen met biljetten van 200 en 500 euro. Als de prijzen echter op deze manier blijven stijgen :-)


Zondag 18 Mei 2008 - 06:24:04

Geen hond op de A2

Door: , , Categorie: Verkeer

Dat ik moet werken op een zondag komt gelukkig niet vaak voor, voordelen heeft het wel. Je kan op je gemak over de sneerlands wegen rijden. Hier zit ik smorgens vroeg om 06:24 uur op de A2 en zelfs bij knooppunt Deil is er buiten mijzelf helemaal niemand op de weg!

Maandag 5 Mei 2008 - 07:16:30

Wow, geen file bij knooppunt Deil

Door: , , Categorie: Verkeer

In Brabant hebben de scholen vakantie en dat is direct merkbaar op de A2. Het is lang geleden dat ik zonder file over knooppunt Deil ben gereden. De pret was echter van korte duur, de aansluiting op de A27 richting Amersfoort stond stond hierdoor extra vast!


Woensdag 23 April 2008 - 06:20:23

Sluipen via Rumpt

Door: , , Categorie: Verkeer

Al jaren zie ik dit bord met de plaatsnaam Rumpt erop, vandaag maar eens op de foto dus! Waarschijnlijk kennen de meeste mensen dit kleine dorpje in de gemeente Geldermalsen ook niet. Ik heb er eigenlijk ook niets te zoeken, toch rijd ik er iedere week wel een paar keer langs. Zo ook weer vanochtend vroeg iets na zessen, knooppunt Deil stond op dit tijdstip natuurlijk weer helemaal dicht. Met de Rumpt detour kan je direct na Deil de A2 weer op. Waarschijnlijk levert het voor mij geen tijdwinst op maar ik kan wel gewoon relaxed blijven rijden.

Maandag 10 Maart 2008 - 17:15:01

Is this ever gonna stop?

Door: , , Categorie: VerkeerMaandag 22 Oktober 2007 - 07:09:28

The Money Pit

Door: , , Categorie: Verkeer

Dat de overheid flink verdient aan de brandstofhonger van mijn bolide is een feit. Maar dat op dit moment zo'n 61.5% aan belastingen in de schatkist verdwijnt zullen weinig weten.
Van de 77.69 euro die ik hier voor 52.67 liter betaal gaat dus 47,78 euro de schatkist in!
Het komende jaar gaat het belasting percentage zelfs naar 62.9%.
Wat een fijn kabinet hebben toch weer, gelukkig kunnen we van al die belastingen wel goed rijden op Neerlands wegen.


Maandag 8 Oktober 2007 - 06:01:11

Fileleed A2 wordt steeds erger.

Door: , , Categorie: Verkeer

Het fileleed in Nederland en vooral voor mij op de A2 wordt met de dag erger. Vanochtend al om 5:30 vertrokken voor een ritje van Den-Bosch naar Amersfoort. Zelfs dan sta je gewoon knal vast tussen Deil en Beesd.
De wegwerkzaamheden eisen weer hun tol, werkverkeer en wegversmallingen zijn de oorzaak. Dit maak ik al meer dan 10 jaar mee en ieder jaar wordt het erger, des te meer ze willen verbeteren hoe erger het wordt! Waar zijn ze toch mee bezig, de A2 gaat nu van 4 baans naar 6 baans wat slechts minimaal zal helpen. Waarom niet gelijk 8 baans, al die files zijn veel schadelijker voor het milieu dan een 8 baans asvalt weg.
Minister Camiel Eurlings gaat voorlopig de geschiedenis in als de minister die de meeste verkeersellende op zijn naam heeft, ook dat is niet zo moeilijk want iedere nog komende minister gaat hem zeker overtreffen. Wij zeggen altijd gekscherend dat van goede software is nog nooit iemand rijk geworden dit geldt natuurlijk ook voor goede infrastructuur

Woensdag 29 Augustus 2007 - 18:30:32

Files files en files

Door: , , Categorie: Verkeer

De vakantieperiode is weer bijna voorbij, na deze week barst het verkeer weer los. De vooruitzichten zijn zeker niet goed, de rest van het jaar zal het op 's Neerlands wegen een onvoorstelbare puinhoop gaan worden. Vandaag voor mij alvast weer een voorproefje, twee ongelukken op mijn route totaal zo'n 50 kilometer. Ik ben bezig met een Carputer waarmee ik onder andere de verveeltijd wat kan killen, ook kunnen ze thuis dan zien dat ik weer stil sta en dat het wat later wordt :-)


Woensdag 4 Juli 2007 - 08:53:09

Ongeval 8 kilometer stagnerend verkeer

Door: , , Categorie: Verkeer

Vakantie dus lekker rustig naar je werk rijden op een normaal tijdstip i.p.v. 6.00 uur 's morgens..... Vergeet het maar, denk je lekker door te kunnen rijden staat er toch weer 8 kilometer file i.v.m. een ongeluk.Dinsdag 19 Juni 2007 - 13:56:45

133000 kiliometers in 4 jaar

Door: , , Categorie: Verkeer

De afgelopen 4 jaar heb ik 133000 zakelijke kilometers gereden. Afscheid nemen van mijn Audi A4 diesel was niet zo moeilijk, kijk op het volgende plaatje naar de opvolger :-)

Maandag 18 Juni 2007 - 16:55:40

Files

Door: , , Categorie: Verkeer

Dinsdag 5 Juni 2007 - 16:34:09

Prins Claus Plein Den-Haag

Door: , , Categorie: Verkeer

Het Prins Clausplein is een verkeersknooppunt voor de aansluiting van de autosnelwegen A4 en A12 bij Den Haag. In het begin van de jaren 80 is men begonnen aan de bouw van dit knooppunt dat de beruchte rotonde bij Voorburg moest vervangenen en sinds 1985 in gebruik. Altijd weer blijft dit knooppunt mij fascineren ook al kom ik er regelmatig langs. Ook moet je hier altijd goed opletten want vaak staan ze hier met flitsapparaatje achter een van de pilaren.

Maandag 4 Juni 2007 - 17:25:45

Kijkers op de A28

Door: , , Categorie: Verkeer

Op de A28 van Utrecht naar Amersfoort ten hoogte van Den Dolder was het weer zo ver. Een aantal vrachtwagens hadden een botsing veroorzaakt. Deze had behoorlijke neusschade, lijkt erop dat de chauffeur tijdens het mooie weer een tukje is gaan doen! Het geluk is dat de botsing niet aan mijn kant van de weg was, ik was namelijk op weg van Amersfoort richting Utrecht. helaas, iedereen wil graag kijken dus ook ik had 5 km, dan ook maar ff meekijken en dit kiekje schieten :-)

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs