Bwired Home Online home in the Netherlands

Zondag 25 September 2011 - 16:03:33

KIOSK Release 25 geïmplementeerd

Door: , , Categorie: Werk

Prachtig weer dit weekend en ik moest werken, niet erg als alles goed gaat. Dit is al weer release 25 voor de applicatie KIOSK en sinds we samenwerken met Cognizant is dit 5e release die zonder noemenswaardige problemen in productie is gegaan. Het is nog even afwachten want maandag is de vuurdoop als meer dan 1000 gebruikers er mee aan de slag gaan.

Ik heb veel ervaring in offshoring, werk al een jaartje of 7 met Indiërs bij verschillende leveranciers en ben 5 keer in India geweest. Tot 2 jaar geleden was ik erg sceptisch m.b.t. offshoring, veel projecten haalde het niet of liepen gruwelijk uit budget.
Sinds ik met Cognizant samenwerk is dat anders, ik hanteer niet meer de aanpak van over de schutting gooien maar van actief samenwerken. Als je met een klein clubje die de kennis heeft de boel aanstuurt vanuit een frontoffice kun je wel degelijk het gewenste resultaat halen. Een goede leverancier is wel belangrijk, Cognizant is een pro actieve club, die soms ook fouten maakt, maar het gaat erom hoe je die vervolgens oplost.
Op de foto zie je het implementatieclubje in Amersfoort, zo zat er ook nog een club in Groningen, Pune India en Manilla.
Aan de blijde gezichten en champagne kun je wel zien dat het gelukt is.

Zondag 30 Januari 2011 - 12:37:51

Implementeren op zondag

Door: , , Categorie: Werk

Komt een keer of vier per jaar voor dat ik op zondag voor de applicatie KIOSK een software implementatie moet uitvoeren.
Dit keer waren we met een implementatieteam van 11 man in Nederland en in Pune India (offshore) zat een team van vijf man. De voorbereidingen hebben ongeveer 4 maanden geduurd dat is inclusief het ontwerp, software aanpassingen, testen en implementeren (de hele cycle). Alles lijkt goed te staan, morgen is het weer D-day met zo'n 1000 gebruikers tegelijk op Kiosk release 23.

Donderdag 1 April 2010 - 10:32:45

Lezing van Wopke de Vegt

Door: , , Categorie: Werk

Vandaag een lezing bijgewoond van Wopke de Vegt, bondscoach van de KNSB. Wobke die op een ludieke manier de overeenkomsten tussen schaatsen en IT verteld. Ik krijg wat meer met schaatsen te maken want KPN is ook vanaf 2010 hoofdsponsor van de schaatsbond.

Zondag 28 Maart 2010 - 23:45:37

Twee ouwe IT rotten

Door: , , Categorie: Werk

Daar zitten ze weer, de twee grijs wordende oudjes (IT Die Hards) op zondagochtend aan de smerige automaat koffie (No Nespresso ) maar wel lekkere kokoskoeken. Ontsnapt aan een bomaanslag, net terug uit Pune India is de dag van implementeren een feit. Wat wij (KPN) samen met Cognizant hebben ontwikkeld (KIOSK Release 21) gaat vanaf maandag in productie.
Ik ben al zo'n 5 jaar bezig met offshoring van IT naar India en was niet echt te spreken over hoe projecten liepen, kosten waren wel laag maar de deliverables navenant. Eind vorig jaar hebben we een nieuwe leverancier aangetrokken die samen met ons een ander offshoring model hanteert en wat wel blijkt te werken. Dit model gaat uit van een team in India, een aantal Indiërs onsite en goede (minimale) begeleiding vanuit de opdrachtgever. Vereiste is dat deze personen over de juiste Technische maar net zo belangrijk, Telecom kennis beschikken. Samen met nog wat andere skills heb je grote kans om goede resultaten te behalen. Ik zal hier later nog een blogje schrijven en er wat dieper op in ingaan, ik ga nu pitten, weinig slaap gehad vannacht. Ik wist het, maar ook vandaag weer geleerd om geen implementaties meer te plannen op de dag dat de zomertijd ingaat. We zijn niet de fout ingegaan, we hebben genoeg klokken aan de muur maar de nacht is zo kort.... Drommels!

Maandag 22 Maart 2010 - 18:45:41

Souveniers uit Pune India

Door: , , Categorie: Werk

Zaterdag 13 Februari 2010 - 18:29:08

Bomaanslag Pune, 20 meter naast mijn hotel!

Door: , , Categorie: Werk

Vier dagen geleden zat ik nog voor werk in Pune India. De German Bakery, waar vandaag een bom is ontploft lag slecht 20 meter van ons hotel, er direct naast dus!
Ondertussen al 15 doden en meer dan 60 gewonden, we zijn er wel tientallen keren langs gekomen. We hebben zelfs de bakery nog meerdere malen van binnenuit gefilmd! Zie hier een video gemaakt door mijn vriend Rick de Riel. Op de achtergrond zie je ook ons hotel nog.
In de bakery was het altijd erg druk, de bakery is een icon in Koregaon Park Pune, was dus zeer bekend, zeker bij de buitenlanders.
Wij hebben weer geluk gehad.......

Vrijdag 5 Februari 2010 - 13:08:25

Cappucino bij Costa in Pune

Door: , , Categorie: Werk

Bijna elke dag drinken we een cappucino bij Costa's een van origine Engels koffiehuis opgericht door twee Italianen. Costa is dus een soort Starbucks maar dan toch met betere koffie.
Rick de Riel (op de foto) neemt elke dag" bij de Cappu een chocolade cake en zegt uitdrukkelijk "Niet warm Maken!" Yes yes we do, zegt de ober hoofdschuddend. elke dag is de cake toch heet :-) Koekenbakkers zijn het.
Dinsdag 2 Februari 2010 - 09:07:04

Met de auto naar het werk in Pune.

Door: , , Categorie: Werk

Elke ochtend brengt onze chaffeur ons naar Cognizant waar we werken. Ik neem meestal de Pune Times mee om wat lokaal nieuws te lezen. Maar er is zoveel te zien onderweg dat ik niet aan lezen toekom. Vandaag een olifant op de weg, onze chaffeur stop gewoon, iedereen toetert, maar wij kunnen foto's maken.

Zaterdag 30 Januari 2010 - 17:37:44

Ritje in de nieuwe Tata Nano door Pune

Door: , , Categorie: Werk

Dit is de nieuwe Tata Nano, ook wel de "Peoples Car" genoemd. Deze auto wordt gemaakt door het Indiase bedrijf Tata en kost omgerekend nog geen 1850 Euro! Een van onze teamleden Jignesh Parikh heeft deze Nano al een hele tijd geleden besteld en is een van de weinige in India die de Nano deze maand ook geleverd heeft gekregen. Hij heeft wel de LX versie die de meeste opties heeft en ongeveer 180.000 rupies kost. De Nano is razend populair in India en dat hebben we ook ondervonden, tijdens ons ritje door Pune werd er constant gewezen en begonnen de Indiërs direct foto's met de GSM te maken. De populariteit heeft deze Nano niet alleen te danken aan de lage prijs, de wagen zit ook vernuftig in elkaar. De twee cilinder motor ligt achterin en heeft 33 PK.
Ook is de kleine bolide zuinig, verrassend ruim van binnen, kan gemakkelijk vier personen kwijt en is in verschillende versies (standaard, CX en LX) te krijgen. De Nano van Jignesh (LX) had leren stoeltjes, Airco en elektrische ramen en meegespoten bumpers.
De wagen had nog maar 513 kilometer op de teller waarvan ik er 15 heb meegereden, het was een ritje om nog vaak aan terug te denken :-)

Woensdag 27 Januari 2010 - 20:13:35

Enjoying the Punjabi cuisine in Pune India

Door: , , Categorie: Werk

Tonight I experienced dhaba in its futuristic avatar. We went to a very cosy restaurant which served authentic Punjabi cuisine (North Indian). This ethnic Indian restaurant reflected the traditional and rustic ambiance. I was there with the Cognizant management talking some business and treating our selfs to a range of regional and Tandoor dishes prepared by the chef. The very good food together with the company and Indian live music in a dhaba-style made the evening complete.

Woensdag 27 Januari 2010 - 13:01:07

First day on the job at Cognizant

Door: , , Categorie: Werk

Vandaag de eerste dag aan het werk bij Cognizant. Het wordt een dag vol met meetings en presentaties, dus ik moet flink aan de bak.
Camera's mogen niet mee naar binnen, taking pictures is not allowed! Ik heb natuurlijk mijn HTC HD2 die sneaky 5 megapixel foto's kan maken

You can check my position and see some directly uploaded images on Bwired Track & Trace
Maandag 25 Januari 2010 - 09:36:53

Ready for Pune India

Door: , , Categorie: Werk

Voor de komende weken ben ik te vinden in Pune India. Voor KPN ga ik op bezoek bij Cognizant, waar we een nieuwe software release gaan voorbereiden.
Ik vlieg direct naar Mumbai en ga vervolgens met de auto naar Pune waar ik diep in de nacht zal aankomen. Morgen pik ik mooi nog een landelijke feestdag mee en woensdag de hele dag meetings bij Cognizant.
Op de foto zie je het vliegtuig waarmee ik vlieg.
Later.....Zondag 25 Oktober 2009 - 08:49:04

Implementatie Kiosk 20.1.0.07

Door: , , Categorie: Werk

Het is al weer een tijdje geleden dat we KIOSK release 20 geïmplementeerd hebben.

Bij grote bedrijfsapplicaties met meer dan 2500 gebruikers is de frequentie van nieuwe releases meestal ook niet zo hoog. Voordat iedereen in overeenstemming is wat en hoe de nieuwe functionaliteiten er uit moeten zien ben je al snel heel wat maanden en Euro’s verder. Maar vandaag is het echter weer zover, we gaan upgraden naar KIOSK versie 20.1.0.07. Aan de .07 kun je zien dat we 7 aanleveringen hebben gehad voordat deze release door de acceptatietest is gekomen en daarmee dus klaar is voor productie. Vanaf vandaag heeft de applicatie KIOSK er weer een koppeling bij met een ander systeem waarvan wij (KIOSK) de data gaan gebruiken. Voor dag en dauw (6.00 uur) deze zondag weer onderweg naar Amersfoort rekening houdend met de wintertijd die vannacht is ingegaan (bijna vergeten J). De volgende release en implementatie zal ik samen met onze nieuwe leverancier Cognizant gaan uitvoeren, hiervoor zal ik vanaf begin volgend jaar weer regelmatig naar India (Pune) afreizen.
Op de foto staan myself, Gert Nijenhuis en vier van mijn nieuwe Indiaase collega's Saurabh Jain, Reshma Shaikh, Salil Sawarkar en Ashutosh Kendurkar die nu in Nederland zijn voor kennisoverdracht.

Maandag 24 Augustus 2009 - 11:02:57

Op bezoek bij ouwe collega's

Door: , , Categorie: Werk

Vandaag op bezoek bij letterlijk en figuurlijk mijn ouwe collega's
Ger de Haan en Henk van der Lee ken ik al meer dan 25 jaar dus ik hoor zelf ook bij de (jongere) ouwe hap. Oude herinneringen ophalen over "de goede ouwe tijd" is iets wat we dan ook regelmatig doen.
Ger neemt binnenkort trouwens afscheid van KPN en gaat genieten van de voor hem nog geldende VUT regeling. Voor Henk en mij geldt dit helaas niet dus wij moeten waarschijnlijk nog heel wat jaartjes door in de IT wereld.


Donderdag 23 Juli 2009 - 18:30:09

Zakelijk dineetje bij de Pastinaeck in Amersfoort

Door: , , Categorie: Werk

Ik werk regelmatig in Amersfoort en laat daar nou net de winnaar van Mijn tent is Top zitten. Het komt niet zo vaak voor dat ik een zakelijk dineetje heb, deze keer was de keuze echter gemakkelijk. Eens kijken of deze tent echt top is? De dames van de Pastinaeck hebben het goed voor elkaar, het eten was lekker en de bediening losjes :-) En natuurlijk heb ik voor het eerst Pastinaeck gegeten, ik ga je niet vertellen hoe dat proeft, probeer het zelf maar effe :-)
Alleen niet erg top dat de Pastinaeck nog steeds geen website heeft, dat zijn dingen die mij weer direct opvallen.

Woensdag 18 Maart 2009 - 11:34:00

Video conferencecall met leverancier

Door: , , Categorie: Werk

Op 20 Januari hebben we een nieuwe versie van de Workflowmamanegment applicatie KIOSK uitgerold. Sindsdien hebben we helaas problemen met de stabiliteit van het systeem. Een aantal keren per dag klapt de service op de applicatieserver eruit en kunnen er zo'n duizend mensen niet meer mee werken. We hebben al van alles geprobeerd om het systeem stabiel te krijgen. Vandaag een Video Concall met de leverancier van de applicatie om te kijken wat we allemaal nog meer kunnen doen.
Als je goed op het videoscherm kijkt zie je me de foto maken.

Donderdag 5 Februari 2009 - 14:51:56

Collega Rick de Riel krijgt een Kiosk injectie

Door: , , Categorie: Werk

Vandaag is de bedrijfszuster op de werkplek op bezoek geweest bij collega Rick de Riel. Als ZZP'er heb je natuurlijk een perfecte ziektekosten verzekering. Rick is de laatste tijd wat ziekerig dus werd het tijd voor een vitamine injectie. Met zijn wiener melange in de hand kijkt hij de zuster verbaast aan.


Zondag 25 Januari 2009 - 11:00:39

Implementatieweekend Kiosk release 20

Door: , , Categorie: Werk

Ik heb al heel wat implementaties van IT systemen meegemaakt die ook bijna altijd buiten kantooruren moeten worden uitgevoerd. Zo ben ik ook vandaag weer de pisang en moet voor KPN werken in Amersfoort. Een hele keten van IT systemen wordt geupdate en dat brengt veel risico's met zich mee! Natuurlijk is alles grondig getest maar vaak zie je dat het in een productieomgeving net even anders is. We mogen absoluut niet klagen (dat mag dan niet), na het wegpoetsen van wat foutjes in de settings hebben we uiteindelijk na een doorlooptijd van slechts 4 uur een GO kunnen afgeven. De ultieme test is natuurlijk aankomende week als zo'n 2900 gebruikers gaan werken met de nieuwe functionaliteiten van het systemen (KIOSK - EAI - StreamServe - Orcacle Stellent). Voor mij komt een traject (Impact, Ontwerp, Bouw, Test en Implementatie) van bijna 12 maanden hiermee tot een einde.

Dinsdag 8 Juli 2008 - 13:03:06

De meeste collega's kijken tegen me op :-)

Door: , , Categorie: Werk

Vandaag projectoverleg bij onze leverancier Atos Origin gebouwencomplex Papendorp in Utrecht. Ik kon het weer niet laten. Op de foto zie je van links naar rechts Jork de Kok, Gert Nijenhuis (nijntje), Rick de Riel (lonnie) en Robert Houtepen (Baines). Jork zit nog niet zo lang op het project voor hem hebben we nog geen bijnaam.

Vrijdag 6 Juni 2008 - 14:38:27

Zeilen van Lemmer naar Enkhuizen

Door: , , Categorie: Werk

Ieder jaar gaan we met een vast clubje IT collega's iets ondernemen. Zo gaan we dit jaar zeilen op het ijsselmeer met twee boten. De ene boot is van Robert Houtepen en de andere van Rick de Riel. Met beide heren werk ik nu trouwens samen in een IT project. Ik zat als ketelbinkie aan boord bij Robert en met een dikke windkracht 4 haalde we af en toe een snelheid van 7.5 knopen. De prachtige Winner 1120 is 11 meter lang en heeft een zeil oppervlakte van 40 m2 en de genaker die we vandaag gebruikte maar liefst 110 m2. De tocht ging van Lemmer naar Enkhuizen waar we ook overnachten. Ik heb natuurlijk mijn ASUS R2E UMPC bij met een snelle HSDPA Internet verbinding, altijd online, dus ook gelijk een weblog :-) Morgen varen we weer rustig terug naar Lemmer. Op de foto zijn we net aangekomen in de haven van Enkhuizen.

Blogs (387)

Categorie├źn

Blog Collection

Administrator login Admin Login

    Username:

    Password:

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.

Top Blogs