Bwired Home Online home in the Netherlands

Vrijdag 19 Oktober 2007 - 17:24:55

Actieve RFID zender in onze auto's

Door: , , Categorie: Bwired

Dit kleine printje van 4.5 x 1.5 centimeter is een actieve RFID (Radio Frequency Identification) zender die om de 5 seconden een gecodeerd signaal (ID) uitzend naar mijn Domotica systeem.
RFID (Radio Frequency Identification) is een technologie die door middel van radiosignalen de unieke identificatie van producten, dieren en personen op afstand mogelijk maakt. Dit printjes plaats ik in onze auto's en kan hiermee bepalen of de auto's wel of niet voor de deur staan.
Zo kan ik bijvoorbeeld het slot van de voordeur openen en het licht in de hal alvast automatisch aandoen als ik met mijn auto kom aanrijden. De reikwijdte van deze RFID zender is ongeveer 150 meter. Eens kijken wat ik hier nog meer allemaal mee kan verzinnen!

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.