Bwired Home Online home in the Netherlands

Zondag 28 Oktober 2007 - 16:43:53

Webcamera op andere locatie.

Door: , , Categorie: Bwired

Al een hele tijd was ik van plan een remote netwerk camera bij mijn ouders op hun appartement te plaatsen. Eindelijk is het er van gekomen en heb ik een AXIS 206 IP Camera geplaatst. Deze camera is binnenkort dus ook online op bwired.nl te bekijken. klik op deze Link voor een preview. Het uitzicht is geweldig en levert dus een zeer geschikt plaatje op. Met deze camera wil ik laten zien dat het remote monitoren een fluitje van een (euro)cent is. Ook kan ik de Axis 206 IP camera later, indien nodig naar binnen laten richten :-)

Axis is samen met Mobotix mijn favoriete merk wat IP camera's betreft. IP (netwerk) Camera's kun je gewoon aansluiten op je router en zijn gemakkelijk te integreren op een Domotica systeem en/of homepage. Ook hebben deze camera's een zogenaamde API (Application programmers interface) waarmee je d.m.v. van eigen gemaakte programmatuur de hele camera kan besturen.

Deze basis uitvoering van de AXIS 206 Network Camera is ontworpen voor eenvoudige video bewaking en remote monitoring toepassingen die hoge kwaliteit Motion JPEG beelden verlangen. Het beeldformaat is instelbaar voor resoluties van 640x480, 640x360, 320x240, 160x120.

De AXIS 206 maakt live viewing en remote administratie m.b.v. standaard Web browser mogelijk. De AXIS 206 wordt geleverd inclusief AXIS Camera Explorer software en biedt live beelden en remote management via een PC of een PDA.

Enkele specificaties van de AXIS 206 IP Camera:

 • Superieure beeldkwaliteit dankzij geavanceerde video processing en de nieuwste progressive scan CMOS beeld sensor voor exceptioneel gedetailleerde beelden.

 • Standaard beeldformaten: Motion JPEG en still image JPEG

 • Ingebouwde Web server biedt viewing and management via een standaard Web browser

 • Tot 10 viewers kunnen de camera direct en gelijktijdig gebruiken of een onbeperkt aantal indien streaming via een applicatie server

 • Web interface in verschillende talen

 • Security: multi-user level password bescherming plus IP address filtering

 • Ondersteunt ook Mac OSX, via Rendezvous en Universal Plug'n Play (UPnP)
 • Bwired Blog

  Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
  Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
  Tell me - Ask me!
  Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.