Bwired Home Online home in the Netherlands

Dinsdag 6 November 2007 - 00:21:39

Bwired Voicemail SMS Server +31657275570

Door: , , Categorie: Bwired

Een van mijn laatste DIY projecten op Bwired.nl is de Bwired Voicemail SMS Server. Naar dit GSM Modem kan iedereen een SMS sturen of gewoon bellen en het digitale antwoordapparaat inspreken. Niet echt bijzonder dat klopt, echter aangesloten op mijn Domotica systeem kan dit device veel meer.

Iedereen kan door het sturen van een bepaalde SMS naar >+31657275570 bijvoorbeeld het licht in mijn kantoortje aan of uit doen. Je kan dit vervolgens dan ook samen met je SMS bericht gelijk bekijken op de Streaming Web-camera. Zo kan ik zelf ook commando's versturen om de verwarming uit en aan te doen of de gordijnen te sluiten, you name it.

Ook is het mogelijk om naar +31657275570 te bellen, afhankelijk uit welk land je belt krijg je een aangepast (funny) bericht te horen. Na de piep kun je dan je een bericht inspreken wat je dan ook direct samen met de call gegevens kan terug luisteren en zien op Bwired. Let wel op: Een normaal antwoord apparaat gaat pas opnemen na de piep, deze neemt direct alles op dus ook wat je allemaal voor de piep zegt. Je kan het allemaal real-time uit proberen of bekijken op Deze Pagina.

Hoe:
De SMS Voicemail server is gebaseerd op de Siemens M20 GSM Module waar een normale SIM kaart in kan. Deze module heb ik via een seriele connector (RS232) en een USB geluid-stick aangesloten op mijn webserver. Met zelf gemaakte VB software kan ik deze module besturen, zo kan ik audio files opnemen en afspelen over de lijn en SMS berichten verzenden en ontvangen. De software kan met behulp van TCPIP ook mijn Domotica software aansturen.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.