Bwired Home Online home in the Netherlands

Donderdag 8 November 2007 - 01:02:43

Bwired geschiedenis

Door: , , Categorie: Bwired

Mijn interesse in Tech (electronica) stamt al uit ongeveer 1975 (ik was 13 en zij.... ). Destijds bouwde ik al mijn eigen FM en TV zenders. In 1977 kocht ik mijn eerste computer de Apple II, daarna in '79 de legendarische Sinclair ZX80 (Clive Sinclair) met een processor van 3.25MHz en een riant geheugen van maar liefst 1KB. Het apparaat was uitgerust met een zwart-witbeeld, geen geluid en een multi functioneel toetsenbord met membraam toetsen. Bij elke toets aanraking ging het beeld uit, de processor kon niet tegelijk en input ontvangen en het beeld signaal verzorgen.
Ik herinner me nog heel goed dat ik avonden in Basic (Peek & Poke) aan het krassen was, uiteindelijk was het programma klaar om te runnen en gaf toen direct de melding Out Of Memory
Na deze computer volgde de ZX81, Commodore VIC20 en 64, Apple, Osborne I, Olivetti M24 en nog vele andere types. In die tijd ben ik ook geinteresseerd geraakt (Obsessie eigenlijk) om alles te controleren en besturen via de PC.
Een van mijn eerste projecten was het aansluiten van mijn destijds nieuwe televisie op de computer via RS232. Deze Grundig Televisie had Teletext die ik daarna met de computer en een klein Basic programma direct kon uitlezen en opslaan in een tekst file.

Ondertussen zit ik al meer dan 20 jaar in de IT business op dit moment als IT Consultant bij KPN. Nog steeds ben ik eigenlijk het liefst operationeel bezig. Domotica, Tech, Gadgets en IT hebben mijn passie en met Bwired.nl probeer ik dit te laten zien.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.