Bwired Home Online home in the Netherlands

Woensdag 21 November 2007 - 11:12:17

Smart Homes Domoticadag 2007

Door: , , Categorie: Bwired

Voor de 2e keer werd vandaag door de stichting Smart Homes de Nationale Dag Domotica & Slim Wonen georganiseerd in het Evoluon te Eindhoven. Meer dan 100 domotica leveranciers, system integrators, installateurs en belangorganisators lieten zien wat ze op Domoticagebied te bieden hebben.
Bij verschillende leveranciers heb ik de nieuwe domotica producten bekeken. Wat me direct weer opvalt is dat er nog steeds nieuwe protocollen en zogenaamde standaarden ontwikkeld worden. Ongelooflijk als ik weer van een verkoper te horen krijg dat "Protocollen als Z-wave en Zigbee allemaal maar niets is, wij hebben een eigen, veel beter protocol". Thumbs up for you guys! Wat juist belangrijk is in de Domotica dat we naar een aantal (liefst een) standaarden gaan die gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren en waarmee we dus alles eenvoudig aan elkaar kunnen knopen!
Wat me ook op viel is dat het ontzettend druk was en de nadruk op de zorgsector gelukkig veel minder was. Een zeer geslaagde Domoticadag dus. Henk van Hulst van de Stichting Smart Homes was zo vriendelijk geweest een aantal vrij kaarten te regelen voor de leden van Domoticaforum Europe. Normaal ontmoeten wij elkaar alleen op het forum nu hebben we meer dan 3 uur face to face met elkaar van gedachten kunnen wisselen over onze Geeky Domotica hobby. We hadden nog wel 3 uur door kunnen gaan maar dan hadden we de eerste weken niets meer op het forum te schrijven

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.