Bwired Home Online home in the Netherlands

Vrijdag 7 December 2007 - 14:57:41

Gewicht Bwired familie realtime op Internet

Door: , , Categorie: Bwired

Onze nieuwe Oregon Scientific Weegschaal voor het wegen van ons lichaamsgewicht is realtime aangesloten op het Internet. Zodra er iemand op de weegschaal gaat staan wordt het gewicht direct draadloos verzonden naar mijn domoticasysteem die het vervolgens in een database opslaat en beschikbaar stelt op de webpagina van Bwired.

Ja ik weet dat ik helemaal gek ben, dat weet ik al jaren. Toch is dit volgens mij een leuke manier om je meer bewust te worden van je overgewicht. Het lijkt erop dat het voor mij al gaat werken want mijn gewicht gaat naar beneden. Sonja Bakker oppassen want dit wordt de nieuwe manier van op gewicht blijven.
Wie wil er met 95 kilo op het Internet staan? De toekomst zal het uitwijzen ik ben van plan grafieken te plaatsen die het verloop van mijn gewicht laten zien.

Het ontvangen van het draadloos (433Mhz) weegschaal signaal doe ik met de RFXCom Receiver die onlangs met dit Oregon Scientific protocol is uitgebreid.
Om te bepalen wie er op de weegschaal staat het ik een programma geschreven dat kijkt naar het gewicht wat binnenkomt en zoekt dat gewicht vervolgens op in de database rekening houdend met een afwijking van 2 kilo. Bijvoorbeeld in mij geval wordt er 93.5 kilo geregistreed, ik zoek dan in de database naar de persoon die een gewicht heeft tussen de 91.5 en 95.5 kilo.
Leuke anekdote: tijdens het testen met de ontwikkelaar van de ontvanger kregen we een vreemd gewicht binnen van slecht 4.5 kilo. Wat bleek later, het was de kat die op de weegschaal was gaan zitten.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.