Bwired Home Online home in the Netherlands

Zaterdag 15 December 2007 - 01:23:27

Waar is Bwired

Door: , , Categorie: Bwired

Ik heb in een eerdere Weblog al geschreven dat ik RFID in mijn wagen heb, zodra mijn wagen de straat in komt rijden dan ontvang ik het unieke ID waarmee ik bijvoorbeeld devices kan schakelen. Nu ben ik weer een stapje verder met Tracking en Tracing. Ik heb een
HTC TYTN II Smart PDA GSM met ingebouwde GPS ontvanger en Windows Mobile 6 als besturingssysteem. Op de achtergrond draait het freeware programma Trackme, met dit programma is het mogelijk om de GPS coordinaten naar mijn webserver te sturen. Ik heb een klein ASP programma geschreven die de ontvangen cordinaten, snelheid en hoogte in een MYSQL database wegschrijven. Op deze manier is mogelijk precies te zien waar ik ben en met behulp van Googlemaps is het eenvoudig je positie op een kaartje te plotten. Googlemaps heeft echt een geweldige Application Program Interface (API) waar je op een eenvoudige manier gebruik van kunt maken, ook is bijna alles in te stellen !
Ik kan op deze manier een routeadministratie bijhouden en dus precies zien waar ik allemaal ben geweest. Ik ben nu bezig aan het kijken of het mogelijk is file informatie te integreren. Ook wil ik nog een camera in de auto die snapshots maakt waar ik rijd

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.