Bwired Home Online home in the Netherlands

Woensdag 19 December 2007 - 23:44:37

HTC TyTN II Pocket PC GSM

Door: , , Categorie: Tech

Sinds kort heb een nieuwe GSM die ik gebruik voor webloggen, mailen, internet, GPS en natuurlijk voor het controleren en besturen op afstand van het Bwired huis. De HTC TyTN II Kaiser is een Pocket PC Phone Edition, kortweg PPCphone. Deze draait op het operating system Windows Mobile 6 (smartphone editie). Het leuke van deze telefoon is dat je zelf gemakkelijk applicaties kunt maken met bijvoorbeeld de Visual Studio 2008 van Microsoft.
Zo heb ik een programma draaien op deze telefoon die de GPS coordinaten naar de Bwired webserver verzend. Ik ben redelijk tevreden over de kwaliteit van de HTC, nadeel is dat de batterij toch wel erg snel leeg is, zeker als je Wireless, Bluetooth en GPS aan hebt staan. Nu gebruik ik bijna geen Bluetooth en Wireless dus die staan bij mij standaard uit wat veel scheelt in het batterij verbruik.
Ik heb een KPN abonnement waarbij ik altijd en ongelimiteerd online ben en gebruik maak van UMTS/HSDPA. In het gecombineerd gebruik van Spraak en Internet zit het volgende probleem; regelmatig valt de verbinding weg als je aan het bellen bent, zeker als je HSDPA aan hebt staan. Ook als je programma's op de achtergrond hebt draaien die regelmatig gebruik maken van Internet krijgen bellers regelmatig de boodschap dat je niet te bereiken bent.
Update 15-1-2008: De problemen met HSDPA zijn verholpen door KPN.

Ik gebruik mijn HTC GSM voornamelijk voor:
- Verzenden GPS coordinaten naar mijn server
- Foto's met GPS coordinaten maken en verzenden naar Weblog
- Push email (direct email ontvangen)
- Besturen Bwired.nl, bijvoorbeeld aanzetten verwarming of ontvangen foto deurcamera als er iemand aanbelt. Alles is mogelijk!

Key features
- Windows Mobile 6
- Tilted 2.8 240*320 QVGA touch screen
- Sliding QWERTY keyboard
- 3 mega-pixel auto focus camera
- Value Added Applications - HTC Home, TomTom nav software, Business card scanner
- Tri-band UMTS/HSDPA with Quad-band GSM/GPRS/EDGE
- ROM 256MB and RAM 128MB
- 360 degree 3 way jog wheel paired with OK button
- microSDTM card slot
- Advanced touch screen technology

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.