Bwired Home Online home in the Netherlands

Vrijdag 28 December 2007 - 00:03:07

Offshoring voor Bwired

Door: , , Categorie: Bwired

Bedrijven in Nederland laten volop software ontwikkelen in lage lonen landen. Al bijna 3 jaar ben ik voor KPN betrokken bij offshoring projecten in India. Ik ben ook drie keer in India geweest dus je kan wel zeggen dat ik de nodige ervaring heb opgedaan. Offshoring heeft de bekende voordelen die je overal kan nalezen en veelal van financiele aard zijn. Het heeft echter ook nadelen, cultuur en continuiteit zijn mijn inziens de grootste bottlenecks. Neem nou bijvoorbeeld India, na 3 jaar samenwerken, noemen de meeste programmeurs mij nog steeds Boss. Tegen de opdrachtgever kijken ze erg op en in discussie gaan is eigenlijk Not Done.
Wat ik juist belangrijk vind is de inhoudelijke discussie met alle teamleden.
In de software wereld is de inhoudelijke discussie hoe je het probleem gaat oplossen juist van essentieel belang. Het is niet alleen aan de architect of technisch ontwerper die bepaalt hoe het wordt geprogrammeerd. Met een team experts en een inhoudelijke soms felle discussie bereik je de beste resultaten en paseren meestal alle mogelijk alternatieven de revue.
Ik heb veel effort gestoken om dit te doorbreken, op gelijke hoogte proberen te komen en hen te leren dat discussie en opkomen voor je eigen mening erg belangrijk is.
Als je dan eindelijk een groepje Indiers zo ver hebt gekregen krijg je te maken met het volgende nadeel. De Indiers willen graag carriere maken! Er is natuurlijk niets mis met carriere maken, echter wel de manier waarop. Gebleken is dat programmeurs in India vaak niet lang aan een project werken, de meeste hebben een universitaire opleiding en willen snel groeien en/of naar het buitenland. Komt de werkgever hier niet aan tegemoet dan stappen ze gewoon over naar een ander bedrijf, er staan er namelijk meerdere te popelen om de medewerker over te nemen. Wat je dus ziet is dat de Indiase werkgever het verzoek niet kan weigeren omdat anders de werknemer gewoon een andere baas gaat zoeken.
Door dit alles ben ik gaan nadenken of het mogelijk was programmeerwerk voor Bwired.nl te gaan outsourcen. Via een kennis werd ik gewezen op de site van RentaCoder. Deze site vertegenwoordigt een kleine 200.000 geregistreerde ontwikkelaars die voor een bepaald bedrag custom software willen ontwikkelen.

Hoe werkt het: In mijn geval wilde ik een GPS Tracking & Tracing programma (inclusief sources) op Windows Mobile 6 gemaakt met Microsoft Visual Studio 2005 in VB.NET. Ik heb de specificaties waar het GPS programma aan moet voldoen geplaatst op de site en aangegeven dat ik er maximaal 200 Dollar voor wil betalen. Al binnen een dag had ik verschillende aanbieders die de klus wel wilde klaren. Leuk is ook dat je alle gedane projecten van de aanbieders kan bekijken (rating) en zo mogelijk tot de beste keus kan komen.
Ik ben voor 150 Dollar in zee gegaan met de Chinees Wang Yun wonende in Guangzhou Guangdong. Hij wilde het programma graag maken, hij had veel ervaring met GPS applicaties en stuurde mij direct allerlei voorbeelden. Ik ben nu twee weken en ondertussen vijf opleveringen verder en de GPS applicatie is op een paar kleine puntjes na klaar. De 150 Dollar betaald door mij via PayPal staat al die tijd al in depot bij RentaCoder. Als ik helemaal tevreden ben geef ik dit aan op de Rentacoder site die vervolgens na aftrek fee Wang Yun gaat uitbetalen. Ik heb het druk met mijn dagelijks werk en ook met Bwired dus dit is erg handig voor mij. Als ik dit zelf allemaal moet uitzoeken en programmeren kost mij dit heel veel tijd. Nu heb ik een robuuste applicatie (frame) waar ik zelf de toeters en bellen wel voor kan programmeren.
Ik zit nu te denken om een compleet nieuwe Bwired WEB 2.0 Website in ASP.NET (MS Visual Studio 2008) te laten maken door een RentaCoder programmeur. Dit staat namelijk al een lange tijd op mijn ToDo lijstje echter kom ik hier steeds niet aan toe.
Ook voor bedrijven biedt RentaCoder zeker mogelijkheden, voor specialistische kennis en kleine klusjes is er altijd een goedkope Coder te vinden. Omdat je slechts een programmeur inhuurt heb je niet de hierboven genoemde problemen maar natuurlijk wel weer legio andere.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.