Bwired Home Online home in the Netherlands

Vrijdag 18 Januari 2008 - 01:11:51

Philips Pronto TSU9600 Domotica Display

Door: , , Categorie: Bwired

Sinds kort ben ik in het bezit van dit veelzijdige apparaat. De Philips Pronto TSU9600 lijkt op een uit de kluiten gewassen afstandbediening, maar is veel meer dan dat! Het is een stijlvolle afstandsbediening in toch een compacte en ergonomische vorm. De pronto heeft een super scherp VGA touchscreen wat zich gemakkelijk laat bedienen. Zoals elke afstandbediening heeft ook deze Infrarood voor bedienen van al je apparatuur. Met behulp van een USB 2.0 aansluiting heb je de beschikking over een zeer grote database met Infraroodcodes die je naar de Pronto kan uploaden. Natuurlijk kan de Pronto ook infrarood codes aanleren en opslaan.
Wat ik nou zo mooi vind aan deze Pronto is dat dit nifty device ook de beschikking heeft over WiFi en geprogrameerd kan worden in ProntoEdit (JavaScript 1.6). Met deze combinatie is echt heel veel mogelijk. Zo kan ik bijvoorbeeld met behulp van het TCIP protocol mijn Domotica systeem aansturen of uitlezen. Zo kan ik alle lichten aan en doen, gordijen openen en sluiten. Ik kan RSS feeds van internet ophalen waarmee ik de TV gids of het laatste nieuws kan bekijken. Alle pagina's kan je zelfs samenstellen en uploaden naar de Pronto. Om een TV kanaal te kiezen druk je natuurlijk niet op cijfer 6 voor bijvoorbeeld SBS6 maar op het echte logo (image) van het kanaal. Zoals je op de foto kan zien kan ik zelfs de Bwired camera's besturen (Pan, Tilt en Zoom) en streaming bekijken. Ook de familiekiekjes, vanaf welke server dan ook bekijken is mogelijk. Op het Domoticaforum Europe heb ik een apart forum gemaakt voor de Pronto waar veel informatie en Prontoscripts te vinden zijn.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.