Bwired Home Online home in the Netherlands

Dinsdag 29 Januari 2008 - 21:16:43

Gelogen rapportage van Rob Bartol op Omroep Brabant!

Door: , , Categorie: Bwired

Rob Bartol verslaggever bij Omroep Brabant doet alles om programmavulling te krijgen! zo heeft hij me benaderd om een interview te doen m.b.t. Bwired, volgens hem "De Big Brother van 2008".
Hiervoor heb ik hem heel netjes bedankt omdat Bwired natuurlijk niets met Big Brother te maken heeft.
Het gaat om Domotica (huis automatisering) en daarmee laten zien wat allemaal mogelijk is bijvoorbeeld inzicht en besparen op Stroom, Gas en Water verbruik! Ook gaan de lichten automatisch aan en uit, gordijnen automatisch open en dicht en de verwarming aan en uit op een energiebesparende manier. Ook kan ik alles waar ter wereld ook besturen via het internet. Met al deze voorzieningnen bespaar ik jaarlijks 25% op mijn energienota. Ik zet dit daarom zo op mijn website om te laten zien wat vandaag de dag allemaal mogelijk is en om de discussie over Domotica (huis automatisering) en energiebesparing op gang te krijgen. Niets wordt handmatig op de site ingevoerd, alles gaat automatisch via sensoren etc. In mijn huis hangen ook geen camera's en je kunt ook niet zien dat het huis gedeeltelijk geautomatiseerd is.

Omdat ik waarschijnlijk niet meewerkte heeft Rob Bartol een erg negatieve en uit zijn duim gezogen rapportage gemaakt.
Bartol heeft niet eens de moeite genomen om mijn site goed te bekijken en te zien wat er allemaal echt op staat, op de How pagina wordt ook alles uitgelegd!
De camera's zijn zo te zien het belangrijkste voor Bartol, waarschijnlijk ook het enige wat hij snapt :-)
Ook heeft Bartol maar half onderzoek gedaan en alles maar snel afgeraffeld, het huis, voordeuren en luifels die hij laat zien zijn niet eens van Bwired, maar is een compleet ander huis? Ook roept Bartol steeds "Biwairut wil nog steeds niet reageren" terwijl ik toch wel degelijk contact met hem heb gehad. Het telefoonnummer wat Bartol belt 0736400667 is ook het nummer wat bedoeld is om op Internet te publiceren, je kunt dan op mijn site je nummer (Call id) terugzien en luisteren naar het bericht wat je hebt ingesproken. De site is wel in het Engels, dat zal waarschijnlijk het probleem wel zijn :-)
Kortom zeer onzorgvuldig en erger nog gewoon liegen om maar content te krijgen. Als zo alle rapportage bij omroep brabant worden gemaakt wordt iedereen grotendeels voor de gek gehouden! De volgende keer dan toch maar meewerken is misschien voor beide partijen beter.
Op de foto zie je Rob Bartol op zondag, vlak voor zijn deadline met zijn camera aan het filmen, hoezo privacywet! He Bartol fantast, kun je me het filmpje sturen, je weet me nu te vinden
Pieter Knuvers

Lees hier wat het electronica magazine Elektor (Elektuur) er van vindt.

Update: hier is de rapportage over Bwired op Editie.nl van RTL4, dat geeft een heel ander beeld!

Het is trouwens onvoorstelbaar de manier waarop andere Internet sites het verslag van Omroep Branbant overnemen zonder het te controleren. Ze passen gewoon de tekst hier en daar wat aan en vertellen bijvoorbeeld met droge ogen dat ik ook geen contact met hen wil? Ik ben toch echt niet benaderd door bijvoorbeeld het Jeugdjournaal. Aan een serieuze partij wil ik natuurlijk mijn verhaal wel kwijt.

Update: Een artikel over Bwired in het Brabants Dagblad

Update: Het NOS jeugdjournaal heeft een aanvulling geplaatst met het echte verhaal achter Bwired, kijk dat noem ik sportief! Rob Bartol daarentegen is een slechte verliezer en komt niet terug op zijn veelal uit zijn duim gezogen verhaal.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.