Bwired Home Online home in the Netherlands

Zaterdag 16 Februari 2008 - 17:11:00

IT in de movies

Door: , , Categorie: IT

De meeste Nederlanders denken nog steeds dat de Belgen dom zijn, zo denken de meeste Belgen ook nog steeds dat de Nederlanders zuinig zijn :-)
Wat ik wel zeker weet is dat de Belgen op het gebied van Domotica ver voor liggen op Nederland. In veel nieuwbouwprojecten in Belgie wordt al standaard Domotica toegepast. Ook op het gebied van Bioscopen lopen ze in Belgie ver vooruit. Wij hebben in Den-Bosch een JT Bioscoop, voorheen Eurocinema waar het geluid en beeld van mindere kwaliteit is, niet gebruik wordt gemaakt van Digitaal of THX, je bijna moet vechten om goede zitplaats te krijgen en als je dan eindelijk zit is de stoel niet echt comfortabel. Reserveren kun je alleen door te bellen naar een 0900 nummer en dan op tijd de tickets ophalen anders vervalt je reservering. Een plaats (stoelnummer) reserveren kan dus gewoonweg niet, wie het eerst komt heeft de betere plaats.
In Belgie bij bijvoorbeeld Kinepolis gaat dit geheel anders! Je kunt hier online reserveren, je stoel bepalen en bijvoorbeeld via creditcard betalen. Je stoel uitzoeken gaat wel heel gemakkelijk, je krijgt gewoon een overzicht van de zaal op je scherm en ziet precies welke stoelen nog vrij zijn. Door een simpele muisklik bepaal je plaats in de zaal. Is er geen plek naar je zin dan pak je gewoon een andere zaal want blockbusters draaien gewoon in meerdere zalen. Wil je niet online reserveren dan kan dat ook gewoon in de cinema zelf. Op de foto zie je mijn vriend Pascal de kaartjes kopen op een van de tientallen beschikbare touchscreens. Wij gaan dus altijd in Belgie relaxed naar de film, comfortabele stoelen, geweldig beeld en geluid en heel belangrijk; een gereserveerde stoel.
Voor de zuinige Nederlander is al deze luxe nog goedkoper ook!

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.