Bwired Home Online home in the Netherlands

Vrijdag 21 Maart 2008 - 16:22:06

Xanura PMIX35 Powerline Controller Analyzer

Door: , , Categorie: Bwired

Bwired maakt nu ook gebruik van de nieuwe Xanura PMIX35 Controller Analyzer. Met dit apparaat kan je X10/A10 signalen over het 230 volt netwerk verzenden en ontvangen, ook kan de sterkte van het signaal- en ruisniveau worden gemeten. Hiermee is het mogelijk het lichtnet compleet door te lichten, eventuele storende factoren te isoleren met een filter en geplaatste modules direct te testen. Naast het gebruik als controller kunnen XanuraHome-modules (bijvoorbeeld de SAIX12, DAIX12 of IMX10) met de PMIX35 eenvoudig worden geprogrammeerd. Dit kan voor installatie, maar ook nadat alle schakelaars zijn gemonteerd. Door de juiste instellingen in de software te selecteren kunnen de inbouwmodules snel en eenvoudig worden geprogrammeerd.
De driver die ik voor bwired gebruik om de Xanura CTX35 aan te sturen heb ik aangepast om de extra functionaliteiten die de PMIX35 heeft te kunnen gebruiken. Als ik via de PMIX een A10/X10 command over mijn 230 volt netwerk stuur om bijvoorbeeld een lamp aan te zetten kan ik direct daarna uitvragen wat de kwaliteit van het signaal was. Hiermee is het eenvoudig mogelijk de kwaliteit van mijn lichtnet te controleren en ook te signaleren als de kwaliteit bijvoorbeeld aanhoudend slecht blijft.

Eigenschappen:
Overzichtelijke software voor het analyseren van gegevens
Zenden en ontvangen van A10/AX10 signalen
Loggen en visualiseren van verzonden commando's
Voorzien van USB-aansluiting

Voor leveranciers van A10/X10 Domotica producten is dit apparaat een must have, ook voor Domoticans zoals ik is het een zeer goede aanwinst Het enig nadeel voor mij is dat het apparaat alleen over een USB aansluiting beschikt waardoor plaatsten op afstand niet mogelijk is.

Voor meer informatie kijk bij Eaton Xanura of bij dit Topic op Domoticaforum Europe.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.