Bwired Home Online home in the Netherlands

Zondag 6 April 2008 - 15:33:56

Robot grasmaaier in actie

Door: , , Categorie: Bwired

Deze Elecrolux Husqvarna Automower Robot grasmaaier kwam ik toevalig tegen tijdens een bezoekje in Asten.
Een geweldig robuust apparaat voor een prijs van rond de 2000 euro. Gelukkig heb ik thuis geen gras, dus voor Bwired niet nodig. Voordat de Automower aan het werk kan worden gezet, moet je een draad rondom het gazon leggen. Deze draad kan door de grasmaaier worden gedetecteerd en zorgt ervoor dat alleen binnen dit gebied wordt gemaaid. De Automower zal vervolgens in onregelmatige banen over het gazon rijden, afhankelijk van de vorm, totdat alle delen van het gazon zijn afgewerkt. Hierdoor krijgt het gazon een egaal resultaat en ziet het eruit als een tapijt. Er kunnen eilandjes worden gecreerd door het draad om planten en bloembedden te leggen. Als de grasmaaier een ander voorwerp raakt, bijvoorbeeld een boom of een steen, keert de machine zich om en gaat deze verder in een andere richting.

Er wordt een automatisch laadstation met de Automower meegeleverd. Zodra dit op een geschikte locatie is geplaatst in de tuin, houdt dit de onderhoudsvrije batterij continu opgeladen. Behalve dat de kosten erg laag zijn (rond 10-20 EUR per jaar voor elektriciteit, afhankelijk van de grootte van het gazon), is de grasmaaier zo stil dat uw buren er geen last van zullen hebben. Er worden bovendien geen gassen uitgestoten.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.