Bwired Home Online home in the Netherlands

Maandag 5 Mei 2008 - 21:41:44

Windows Vista is a Work in Progress

Door: , , Categorie: IT

Het hoge woord is er dan eindelijk uit. Volgens Steve Ballmer CEO van Microsoft is Vista a Work in Progress. Microsoft erkent nu dus dat Windows Vista nog niet echt het bedoelde product is.
Ballmer zegt vervolgens dat Microsoft een hoop zaken in Vista goed heeft gedaan, maar dat er ook een aantal zaken is waaruit ze lering moeten trekken. Naar de klacht dat Vista veel logger en groter is dan Windows XP luistert Ballmer niet, zo zegt hij dat Vista groter zal blijven dan XP maar zeker niet groter (logger) mag worden dan op het op dit moment is.
Mijn bezwaren m.b.t. Windows Vista zijn duidelijk en die steek ik niet onder stoelen of banken. Je moet een behoorlijk krachtige processor hebben, veel geheugen en na opstarten van Vista behoort het Idle staan van je CPU tot het verleden. Ik erger me er groen en geel dat de processor altijd wat aan het doen is en 0% CPU niet meer haalbaar is. Ook een zeer hoog aantal draaiende services (processen) is voor mij onvoorstelbaar! Ik heb sterk het idee dat de programmeurs van Microsoft niet meer (willen) weten wat efficient programmeren is. Een aantal MB geheugen gebruik meer of minder is waarschijnlijk niet belangrijk, een proces (service) meer of minder dat continue iets staat te controleren dus ook niet. De afmetingen van het Taskmanager scherm (form) is echter hetzelfde gebleven, die hadden ze wel veel groter mogen maken, je scrolt je een ongeluk door alle draaiende processen heen. Misschien is een extra proces dat continue je scherm resolutie opvraagt en hiermee het formaat van je Taskmanager aanpast wel zo handig :-)
Microsoft heeft, waarschijnlijk onder druk van de leveranciers ook de verkoop van Windows XP verlengt. Zo heb ik vorige week nog een offerte voor een Dell T3400 Workstation samengesteld en daar kan ik nu weer meer verschillende Windows XP versies voor bestellen dan voor Vista.
De ruim tienduizend computers die deze zomer op de Olympische Spelen in Beijing worden ingezet, draaien ook op Windows XP en niet op Vista.

Na dit alles denk je natuurlijk dat ik een Linux geek ben, niets is echter minder waar. Ik ben een voorstander van de meeste Microsoft producten, zo gebruik ik bijvoorbeeld de Visual Studio 2008 als ontwikkeltool en voor Bwired zoemt Windows Server 2003 erg stabiel. Het nieuwe Windows Server 2008 Enterprise met HyperV staat bij mij al proef te draaien en op korte termijn zal de Bwired server naar dit product gemigreerd gaan worden. Over deze producten ben ik zeer te spreken en zal hier later nog over bloggen.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.