Bwired Home Online home in the Netherlands

Maandag 26 Mei 2008 - 23:02:03

Einde traditionele harddisk in zicht.

Door: , , Categorie: Tech

Dit is de nieuwste en snelste 2.5 Inch 256GB Flash Solid State (SSD) Drive van Samsung. De Drive, die trouwens geen bewegende delen meer heeft, heeft een sequentiele lees- en schrijf snelheid van respectievelijk 200 en 160MB per seconden. Hiermee is de Samsung SSD drive 2.4x sneller dan een normale 2.5 inch harddisk. Over een aantal jaren is het dan toch echt gedaan met de traditionele harddisk. Wat jammer dat we de disk dan niet meer kunnen horen spinnen, de warmte niet meer kunnen voelen en geen last meer hebben van crashes :-) En vergeet ook het stroomverbruik niet wat behoorlijk lager ligt.
Op dit moment nog een nadeel, ze zijn natuurlijk nog erg duur. Samsung verwacht eind van dit jaar te kunnen beginnen met de massa productie van deze drives, de prijzen zullen dan gaan droppen. Ook komt Samsung eind van het jaar met een 256GB 1.8 Inch schijf, leuk voor in de Ipod of voor in een kleine Domotica controller.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.