Bwired Home Online home in the Netherlands

Donderdag 5 Juni 2008 - 09:57:54

Poseidon 1250 Web controller

Door: , , Categorie: Bwired

Voor het meten van temperatuur en vochtigheid gebruik ik sinds kort de Poseidon 1250 1-Wire web controller. Dit apparaatje kan je op je router aansluiten en is vanaf het Internet te bereiken. Vervolgens kun je op eenvoudige wijze de Poseidon 1250 voorzien van meerdere temperatuur- , vochtigheid sensors en schakelcontacten. Het instellen van de sensors en alarmsituaties kan je ook eenvoudig via je web browser instellen. Zo kan de controller bijvoorbeeld een mail versturen als een temperatuursensor een bepaalde waarde bereikt of als er een schakelcontact van status verandert (bijvoorbeeld deur open).
Dit is ook heel erg handig als je bijvoorbeeld een vakantiehuisje in het buitenland hebt, je ben namelijk direct op de hoogte van de status. Als je dan vervolgens nog een IP camera plaatst heb je bijna volledige controle :-). Klik hier voor als je de Poseidon 1250 webserver op Bwired in actie wil zien en hier voor een uitgebreide beschrijving. Nog steeds vind ik het altijd leuk om te vertellen dat de gegevens die je dan ziet direct uit het bovengenoemde apparaatje komen en in je web browser realtime worden getoond.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.