Bwired Home Online home in the Netherlands

Dinsdag 1 Juli 2008 - 23:38:59

100 Miljoen UMTS gebruikers in Europa

Door: , , Categorie: Tech

Van de 100 miljoen heb ik er toch maar mooi 3 in gebruik, aangevuld met de snellere HSDPA optie :-)

Het aantal UMTS gebruikers in Europa is gestegen tot voorbij de grens van 100 miljoen. Dat blijkt uit een onderzoek van Informa.
De mijlpaal van 100 miljoen werd eind mei bereikt, zo'n vijf jaar na de start van het eerste UMTS-netwerk. Het totale aantal mobiele abonnees is 910,8 miljoen. De penetratie is zodoende 11,1%. Ofwel: iets meer dan een op tien Europeanen heeft een UMTS-abonnement.
In Centraal- en Oost-Europa is umts beduidend minder populair dan in West-Europa, hoewel Sloveni en Georgi wel goede cijfers laten zien.
UMTS wordt ook wel de derde generatie (3G) mobiele communicatie genoemd en is niets meer dan een stelsel van afspraken tussen aanbieders van verschillende mobiele netwerken. UMTS biedt een grotere verbindingssnelheid t.o.v. andere mobiele systemen.
Het eerste UMTS-netwerk ging in 2003 van start in Italie. In dit land heeft inmiddels 29% van de mobiele bellers een umts-abonnement, dat is hoger dan het Europese gemiddelde.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.