Bwired Home Online home in the Netherlands

Woensdag 16 Juli 2008 - 20:27:06

Ook veel bewaking met camera's in Italie

Door: , , Categorie: Bwired

Niet alleen in Nederland rijzen het aantal bewakingcamera's de pan uit, Italie kan er ook wat van. Zo kom ik al heel wat jaren met enige regelmaat in Italie waar tot voor een aantal jaren bijna geen camera te vinden was. Nu zie je ze net zoals in alle andere landen volop. Ik heb zelfs een hotel gezien waar er meer dan twintig hingen, ook mijn eigen hotel had er al een stuk of tien hangen. Niet alle camera's zagen er trouwens even professioneel uit, veel hangen er waarschijnlijk gewoon om het dievengilde af te schrikken. De kwaliteit van de meeste camera's zijn ver beneden de maat en gezichtherkenning hiermee onmogelijk.
De camera die op de foto in de lantaarnpaal hangt is een AXIS 232D en is van een zeer hoge kwaliteit. Deze IP camera heeft een 18x optische zoom en kan alle kanten opgestuurd worden. Deze camera heeft zeer weinig licht nodig en als het te donker wordt schakelt deze automatsich over op de nachtfunctie en geeft dan ook nog een goed beeld. Waarschijnlijk wordt deze gebruikt voor toeristische doeleinden en kan mogelijk op een promotionele website bestuurd worden.
De camera op de foto heb ik niet kunnen vinden op het Internet, wel een camera die een stukje verder op het haventje staat gericht.
Op Bwired heb ik zelf een zestal professionele camera's operationeel zoals de Mobotix MD10 Night, deze camera's kan ik waar ter wereld bekijken en besturen. Bezoekers op Bwired kunnen ook een aantal functies van deze camera's besturen.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.