Bwired Home Online home in the Netherlands

Vrijdag 25 Juli 2008 - 00:44:02

Windows Weekly Podcast

Door: , , Categorie: Tech

Als je geintresseerd bent in alles wat met Microsoft te maken heeft dan kun je jezelf gratis aanmelden voor de Podcast Windows Weekly met Paul Thurrott die ook de Winsupersite beheerd. Dit is zeker geen Microsoft peptalk, maar een objectieve kritische Podcast over alles wat een Microsoft label heeft. Paul (niet van MS) denkt eigenlijk hetzelfde over Microsoft als ik, over het algemeen vrij positief aan de andere kant zeer kritisch. Mijn kritiek op Microsoft heb ik al vaker besproken, buiten dat Microsoft niet echt innovatief is en veelal alles na-aapt (slim stelen) zijn ze nu ook op een verkeerde manier software aan het ontwikkelen. Microsoft producten worden steeds logger en hebben steeds zwaardere resources nodig, met andere woorden, voor bijvoorbeeld Vista is minimaal een flinke dual- of quadqore machine met minimaal 3GB aan intern geheugen en een flinke grafische kaart nodig. Logisch dat dan bijvoorbeeld Windows Vista met Aero wel lekker loopt, wat wel vergeten wordt is dat er van deze machine al flink wat van zijn resources wordt geclaimed terwijl er verder nog geen programma loopt buiten het besturingsysteem! Zo ook Microsoft SQL Server, een zeer krachtige database server die in verschillende versies te krijgen is maar ook veel van je resources claimed. De onlangs gelanceerde Windows Server 2008, ook mijns inziens een goed product gebruikt standaard al meer dan 800mb aan geheugen terwijl Windows 2003 Server standaard ongeveer 300mb pakt.
Groen is op dit moment het toverwoord ook in de IT, alle hardware producten die door de verschillende leveranciers op dit moment worden ontwikkeld houden hier al steeds meer rekening mee. Je zult wel denken wat heeft Microsoft hier nu mee te maken, een bedrijf die eigenlijk alleen software maakt.
Veel; Bewezen is al dat een PC waar Linux op draait minder stroom verbruikt dan dezelfde pc met Windows Vista. Doordat Microsoft de Pc met hun logge software steeds zwaarder belast is het stroomverbruik dus ook hoger. Stel dat je alle Vista software zou vervangen door Linux dan scheelt dat onzettend veel in het energieverbruik en dus CO2 uitstoot!
Ik dwaal weer af :-) Veel van dit soort onderwerpen worden besproken in de Podcast Windows Weekly met Paul Thurrott en Leo Laporte. Zoals op de foto van mijn Ipod te zien ben ik al bij aflevering 66 en jij?

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.