Bwired Home Online home in the Netherlands

Zondag 17 Augustus 2008 - 12:36:24

2800 Watt aan Zonnepanelen

Door: , , Categorie: Tech

Helaas zijn dit niet zonnepanelen op het dak van Bwired maar van een van de buren op het plein. Een aantal dagen geleden zijn deze panelen, maar liefst 16 stuks geplaatst en wijzen direct naar het zonnige zuiden. Deze panelen van zo te zien 175 Wp per stuk hebben een totaal vermogen van 2800 Watt (16x175).
Een zonnepaneel levert in Nederland per 100 Wp op jaarbasis circa 85 kWh. Voor mijn buurman betekent dit dus op jaarbasis een opbrengst van ongeveer 2380 kWh, (16 panelen x 175 / 100 * 85). In mijn situatie is dit nog maar een derde van mijn totale stroom verbruik!
Zonnepanelen worden meestal via een inverter aan het elektriciteitsnet gekoppeld en sluizen de energie die niet wordt gebruikt terug naar het energiebedrijf. De elektriciteitsmeter loopt dus terug zolang in huis minder elektriciteit wordt gebruikt dan de zonnepanelen opleveren.
Ik ben wel benieuwd of hij subsidie heeft gekregen voor deze panelen waarvan de aanschafprijs tussen de 12 a 15.000 euro zal liggen. Onze huidige regering Jan Peter BalkenEllende is niet echt gul als het gaat om subsidie op zonnepanelen. De pas ingestelde subsidie is vergeleken bij de subsidie van 8 jaar geleden peanuts en de kans dat je er voor in aanmerking komt is heel klein en lijkt op een soort loterij. Nu de economie weer achteruit gaat zal de subsidie wel weer snel verdwijnen. Dit kabinet roept van alles over milieu, laat ons allerlei extra belastingen betaling die ze vervolgens ergens anders voor gebruiken!
Een ding is zeker, met of zonder subsidie, als de elektriciteitsprijzen zo snel als nu blijven stijgen wordt de terugverdientijd alleen maar korter!
Zie ook dit topic op mijn forum Forum

Als iemand Bwired wil steunen op het gebied van zonnepanelen en het rendement inzichtelijk maken dan hoor ik dat graag

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.