Bwired Home Online home in the Netherlands

Donderdag 28 Augustus 2008 - 17:30:00

Bwired op Twitter

Door: , , Categorie: Bwired

Ik zit al weer een tijdje op Twitter. Met twitter sturen gebruikers tekstberichten, zogenaamde tweets, van maximaal 140 karakters lang via SMS, email, IM, de Twitter website of via een Mobile applicatie als Tiny Twitter. Deze tweets worden getoond op je eigen Twitter pagina maar ook bij andere gebruikers die hebben opgegeven dat ze je willen volgen. Je kunt vergelijken met het versturen van SMS berichten maar dan naar een hele groep gebruikers en via Internet. Op deze manier kun je bijvoorbeeld gemakkelijk met elkaar in contact blijven, snel vragen stellen en op de hoogte blijven van elkaars bezigheden (social networking).
Nu heeft Twitter ook een Application Programming Interface, afgekort API. Met behulp van deze interface is het mogelijk vanuit een eigen applicatie Twitter berichten te lezen en versturen.
Zo ben ik eigenlijk op het idee gekomen mijn Home Automation (Domotica) systeem te voorzien van een Twitter interface. Voor alle events kan ik nu aangeven of er een Twitterbericht verstuurd moet worden, zo heb ik nu ingesteld dat als iemand aan mijn voordeur belt er direct een twitterbericht wordt verstuurd met een link naar de webpagina waar je diegene die aanbelt direct kunt zien. Dit is natuurlijk voor de fun en laat zien wat allemaal mogelijk is, ander voorbeeld: Op Twitter bepaal jij wie je berichten mag zien. Stel een groep samen van alleen familieleden en die kunnen op de mobile telefoon precies zien wat de status van het huis is. Staat de verwarming aan, wat is de temperatuur, wie heeft er allemaal gebeld, is er iemand thuis etc.
Mijn Twitterfeed kan je hier bekijken en natuurlijk kan je jezelf ook aanmelden om Bwired en anderen te gaan volgen.
Op het screenshot zie je een stukje van Twitter met wat berichten van Vincent Everts en Mark McCall.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.