Bwired Home Online home in the Netherlands

Dinsdag 9 September 2008 - 23:53:56

Oregon Scientific THC138 wireless temperatuur sensor

Door: , , Categorie: Bwired

De Oregon Scientific THC138 is een handige temperatuurmeter met een externe sensor (3 meter). Deze sensor zend om de minuut de temperatuur op 433MHz uit. Normaal is deze sensor bedoeld om samen te werken met een Oregon weerstation echter ik gebruik hem anders. Jaren geleden heb ik al delen van het Oregon protocol vertaald naar leesbare tekst. Met de komst van de RFXCOM receivers is het Oregon protocol helemaal gekraakt :-)
In combinatie met de RFXCOM 433MHz ontvanger kun je deze (of meerdere) sensor dus ook ontvangen en gebruiken voor je Domoticasysteem. Het handige van deze temperatuurmeter met aparte sensor is dat je deze kan gebruiken voor bijvoorbeeld het meten van de water temperatuur, (vloer)verwarming in en uit, ijskast en vriezer. Ook kun je direct ter plekke de temperatuur op het LCD schermpje kan aflezen. In het Bwired huis heb 6 van deze sensors in gebruik voor bovengenoemde zaken.
Jammer dat deze sensor nog niet in Nederland te verkrijgen is, ik heb ze daarom in Engeland moeten bestellen.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.