Bwired Home Online home in the Netherlands

Donderdag 25 September 2008 - 23:38:11

Synology 207+ Netwerkschijf

Door: , , Categorie: Bwired

Onlangs heb ik een Blog geschreven over Network Attached Storage. Tijdens het schrijven van dat Blog gebruikte ik nog de Western Digital World Edition met een capaciteit van 1TB (1000GB) en een Gigabyte LAN aansluiting. Deze netwerkschijf (NAS) heb in ondertussen vervangen door de Synology 207+. De 207+ van Synology heeft heel veel features en verbruikt weinig stroom. De 207+ kan twee harddisken kwijt van maximaal 1TB (1000GB) per stuk. Ik heb er nu twee Western Digital 1TB Green Power Harddisk type WD10EACS in zitten.

Je kan het zo gek niet bedenken of dit apparaat kan het:
- Download station voor Emule, Bittorrent en Nieuwsgroepen.
- Draaien van verschillende webservers.
- Fotoserver (deel je foto's op het internet).
- Blog, maak je eigen weblog.
- Raid opties
- Itunes server
- Mediaserver
- Verschillende backup methodes
- hybernating bij idle (10 watt)

Zo zijn er nog veel meer functionaliteiten die je allemaal kan bedienen met behulp van een intuitief op Ajax techniek gebaseerde gebruikersinterface. Ook kan je zelf features maken of aanpassen, hier is al een hele Synology Community mee bezig. Goed voor het stroomverbruik is ook dat de schijven zichzelf uitschakelen als ze niets te doen hebben. Ik heb veel vergelijkbare Netwerkschijven bekeken, deze steekt er met kop en schouders bovenuit. Toch een paar minpuntjes, de ventilator maakt te veel herrie, dit kan veel beter. Ook de snelheid van de webserver zou wat sneller mogen. Dit soort Linux netwerkschijven met veel functionaliteiten en die ook nog eens weinig stroom verbruiken worden steeds populairder.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.