Bwired Home Online home in the Netherlands

Zondag 28 September 2008 - 23:55:26

Bwired heeft nooit genoeg stopcontacten

Door: , , Categorie: Bwired

Zoals jullie waarschijnlijk al weten ben ik aan het verbouwen. Vandaag heb ik de elektra afgerond want morgen komt de stukadoor in actie. Ik heb er altijd te weinig dus hier in het hoekje bij het raam heb ik verschillende contactdozen gemaakt die ik multi inzetbaar kan gebruiken. Vanuit het centrale aansluitpunt in het plafond, waar trouwens 38 aders elkaar ontmoeten :-) heb ik hier Fase, Nul, Aarde en een Schakeldraad naar toe gebracht. Op deze manier kan ik hier permanent 230 volt als ook geschakeld 230 volt gebruiken. Geschakeld 230 volt is handig als je bijvoorbeeld een lampje op de contactdoos wil aansluiten, deze gaat dan gelijk aan als je de lichtschakelaar in de kamer gebruikt. De twee contactdozen op de haakse muur vallen achter de gordijnen (uit het zicht) en gebruik ik voor stroom voor de Harrison elektrische gordijnen en de LED buitenverlichting. Achter alle contactdozen komen natuurlijk ook Xanura X10/A10 schakelmodules waarmee ik alles via mijn Domoticasysteem automatisch kan bedienen. Vlak boven de grond heb ik nog twee contactdozen gemaakt die ik kan verbinden met de contactdozen boven of met de ringleiding die over grond loopt, zo kan ik deze contactdozen ook gebruiken voor netwerk, camera's, sensors of kabeltelevisie.
En dit is dan nog maar een hoekje van de kamer, ik zal jullie de rest maar besparen :-)

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.