Bwired Home Online home in the Netherlands

Dinsdag 30 September 2008 - 22:02:39

Microsof Visual Studio 2010

Door: , , Categorie: IT

De opvolger van Visual Studio 2008 is aangekondigd door Microsoft. In een steeds sneller tempo worden door Microsoft nieuwe versies ontwikkeld. Nu al is Microsoft van plan versie 2010 in het gelijknamige jaartal te lanceren, we weten natuurlijk allemaal dat we de planningen van Microsoft met een flinke korrel zout moeten nemen, maar toch.
Weer ben ik niet echt blij met de kant die Microsoft op gaat met de Visual Studio, Microsoft wil het nu voor projectleiders, architecten, programmeurs en testers gemakkelijker maken om samen binnen dezelfde omgeving aan applicaties te werken. Je ziet al dat de programmeur niet meer op de eerste plaats staat, nu worden er ook al projectleiders bij betrokken, alsof ze daar al niet genoeg last van hebben :-) Ik snap de filosofie van Microsoft wel alleen ben ik bang dat de tool behoorlijk log gaat worden. Hopelijk stoppen ze dit soort features alleen in de Teamplayer versie. Buiten al de overhead komen er nieuwe debug- en testtools beschikbaar, onder andere een module die ontwikkelaars aangeeft welke stukken van een applicatie getest moeten worden nadat nieuwe code is toegevoegd, en een zogenaamde Black Box die bijvoorbeeld een filmpje schiet van de draaiende software waarmee de oorzaak van bijvoorbeeld een crash gemakkelijk kan worden opgespoord. Lastig of niet te reproduceren bugs zouden zo tot het verleden moeten behoren.
Ik wacht in spanning af!

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.