Bwired Home Online home in the Netherlands

Zondag 5 Oktober 2008 - 00:12:36

De Roomba 560 robot stofzuiger maakt Bwired huis schoon

Door: , , Categorie: Bwired

Vandaag heb ik de Roomba 560 robotstofzuiger ontvangen van de IRobot Store. De Roomba is een intelligente en zeer effectieve robot stofzuiger die gebruik maakt van het zogenaamde AWARE Robot Intelligence System. Dit systeem maakt gebruikt van tientallen sensors om zijn omgeving te monitoren en past tot wel 67 keer per seconde zijn gedrag aan om tot een zo goed en efficient mogelijk resultaat te komen. Op deze manier is het nog gemakkelijk, niemand thuis en de floor is voor Dusty.
Mila en Kiki vinden hem natuurlijk geweldig en noemen ze toepasselijk Dusty. De Robot stofzuiger is niet zo maar een gadget maar the real thing! Het is een apparaat van degelijke kwaliteit en met onvoorstelbaar veel features. We hebben Dusty gelijk een half uurtje laten rondneuzen in het Bwired huis en het resultaat was verbluffend, in een korte tijd al zo veel stof en kinderspeelgoed :-) Ja kleine dingen moet je niet op de grond laten liggen want daar maakt Dusty direct korte metten mee. Ook het geluid is stukken minder dan een normale stofzuiger. Het geluid maakt trouwens niet zoveel uit want Dusty komt pas in actie als wij er niet zijn. Je kan de Robot eenvoudig programmeren met een 2.4Ghz afstandsbediening om in de nacht van start te gaan. Als de Robot klaar is of de accu is bijna leeg dan gaat hij automatisch terug naar het dockingstation.
Natuurlijk ga ik Dusty integreren met mijn Domoticasysteem want ze beschikt over veel connectie (Open Interface) mogelijkheden zoals 2.4 Ghz RF, Infrarood en een seriele poort. Op deze manier is het nog gemakkelijker, niemand thuis of geen personen in de kamer en de floor is voor Dusty.

Zie ook dit topic met bevindingen op mijn forum over de Roomba 560.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.