Bwired Home Online home in the Netherlands

Woensdag 5 November 2008 - 23:33:59

D-link DGS-1008D Green Gigabit Ethernet Switch

Door: , , Categorie: Bwired

Eindelijk worden steeds meer bedrijven Groen en leggen de nadruk op het produceren van energiezuinige producten.
Zo heeft het bedrijf D-Link onlangs een nieuwe energiezuinige Desktop-Switch de DGS-1008D geïntroduceerd.
Als een apparaat dat is aangesloten op de DGS-1008D (Green Ethernet-uitvoering) wordt uitgeschakeld, wordt de bijbehorende poort in de stand-by stand gezet om de stroomtoevoer naar die poort te verminderen.
Bovendien zijn er voorzieningen ingebouwd om de werkelijke lengte van de ethernetkabel te bepalen en de stroomtoevoer hierop afstemmen. Er gaat zo minder energie verloren door warmteafvoer.

Ik heb in het Bwired huis heel wat netwerk aansluitingen nodig, de meeste apparaten die ik heb zoals computers, camera's, schakelapparatuur, zenders en ontvangers hebben een netwerkpoort beschikbaar. Nu heb ik mijn twee bestaande switches vervangen door deze (zie foto). Met deze vervanging is het verbruik per uur terug van 18 watt naar 7 watt. Onvoorstelbaar dat twee 8 poorts Gigabit switches slechts 7 watt per uur verbruiken! Deze apparaten staan bij mij aan 24/7 dus weer een besparing van 96 Kilowatt per jaar.
Op naar de volgende besparing, de energieslurpende (130 watt) Bwired Webserver staat bovenaan mijn lijstje om vervangen te worden door een energiezuinige Intel ATOM 330 Dual Core.
Zie ook dit Topic op Domoticaforum Europe.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.