Bwired Home Online home in the Netherlands

Zaterdag 3 Januari 2009 - 12:42:56

Bwired Zuinige LED lamp als buitenverlichting

Door: , , Categorie: Bwired

Ik heb mijn spaarlampen die in de buitenverlichting zitten vervangen door LED lampen. Deze LED lampen die gelijk zijn aan ongeveer 35 watt normaal licht, zijn nog zuiniger en verbruiken maar 2 Watt per uur. De spaarlampen die ook al zuinig waren verbruiken 9 Watt per uur. Mijn buitenverlichting is voor de veiligheid en gemak continue aan als het donker is.
Ik ben zeer kritisch als het gaat om LED verlichting omdat ik vind dat de meest verkochte LED verlichting qua lichtopbrengst en kleur niet kan tippen aan normale (halogeen) verlichting. Let bij het kopen van LED verlichting dus goed op de kleur want de meest verkochte LED verlichting bij de bouwmarkten hebben een felle kleur wit die erg blauw overkomt.
Op de foto zie je de LED lamp die een gewone U27 schroefaansluiting heeft, bevat 42 LEDS die een zeer warme kleur geven en gelijk zijn aan de kleur van een spaarlamp. De lichtopbrengst is iets minder dan de 9 watt spaarlamp maar meer dan voldoende.
De LED lamp wordt gemaakt door Tevea en zijn in verschillende uitvoeringen te krijgen bij Karwei. De 42 LEDS uitvoering kost maar liefst 20 euro, zoals altijd worden we weer flink afgezet als het om nieuwe producten gaat. Met hetgene wat je bezuinigt door het omwisselen van de lamp verdien je de aanschaf niet snel terug. De LED lamp heeft echter een levensduur van minimaal 50.000 branduren en je draagt natuurlijk wel bij aan minder CO2 uitstoot en dus een schoner milieu

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.