Bwired Home Online home in the Netherlands

Zondag 1 Maart 2009 - 22:28:27

Bwired energiebesparing merkbaar

Door: , , Categorie: Bwired

Alle aanpassingen en het direct toepassen van Domotica heeft mij de eerste 2 maanden van het jaar 2009 een besparing opgeleverd van 228kWh. Op jaarbasis kan dit uitkomen op een besparing van totaal 1368kWh waarmee mijn totaalverbruik gaat uitkomen op de rond de 5000kWh.
Om dit te realiseren maak ik gebruik van allerlei Domotica waarmee ik bijvoorbeeld de lampen en apparaten slim schakel. Zo ben ik Plugwise gaan gebruiken om inzicht te krijgen en te schakelen, buitenlampen vervangen door LED lampen, het huisventilator systeem vervangen door een energiezuinige (groene) ITHO ventilator, de Bwired webserver vervangen door een (Intel ATOM) energiezuinige webserver, de Internet routers en Switches vervangen door energie zuinige (groene) varianten, verschillende adapters vervangen door hoogrendement schakelende adapters en de droger vervangen door een energie klasse A droger. Als je meer hierover wil weten kun je dit allemaal nalezen op dit weblog (categorie Bwired).
En natuurlijk zal het een hele tijd duren voordat ik de kosten die ik gemaakt terug kan verdienen (if ever?), maar daar gaat het mij ook niet om. Nu wil ik eigenlijk nog een stuk of 15 zonnepanelen op mijn dak, wie doet mij een mooie aanbieding

Op de chart (image) zie je de data in kWh van de laatste 24 maanden;

Jan 2008 - 622
Feb 2008 - 548
Mrt 2008 - 553

Jan 2009 - 509
Feb 2009 - 433
Mrt 2009 - 465

updated: 5-4-2009

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.