Bwired Home Online home in the Netherlands

Donderdag 19 Maart 2009 - 23:28:50

Bwired Track & Trace Reverse geocoding en foto tagging

Door: , , Categorie: Bwired

In 2007 heb ik al eens een microblog geschreven over Tracking & Tracing m.b.v. je GPS ontvanger in je mobiele telefoon. De laatste maanden ben ik weer flink aan de slag geweest op Bwired en heb op mijn Track & Trace server-programma een paar leuke functies toegevoegd.

Met het programma Trackme wat draait op mijn Windows Mobile HTC HD smartphone stuur ik allerlei data naar de Bwired webserver. Het belangrijkste is natuurlijk de GPS coordinaten, richting, hoogte en snelheid waarmee je op bijvoorbeeld Googlemaps nauwkeurig je positie kunt bepalen. Maar er is veel meer mogelijk, zo stuur ik nu ook GSM gegevens mee zoals het ID van de GSM zendmast, sterkte van het GSM signaal en zelfs de status van de accu van mijn HTC HD.

Een andere handige functie die ik heb ingebouwd op mijn webserver is het ophalen van het bijbehorende adres van de GPS cordinaten. Googlemaps heeft sinds kort een online webservice reverse Geocoding (API) beschikbaar waarmee je dit kunt realiseren. De Track & Trace applicatie op mijn HTC HD smartphone kan dit adres nog niet direct ophalen dus doe ik dit op mijn webserver zodra er een GPS positie wordt ontvangen. De complete trip wordt ook samen met een tripnaam opgeslagen in een database die ik dus ook weer kan opvragen.

De aller-leukste feature is echter het uploaden van een foto en deze koppelen aan de plek waar ik op het moment van het maken van de foto was (foto tagging). Dus als ik tijdens mijn trip foto's maak met mijn smartphone kan ik deze direct of aan het einde van mijn trip uploaden. Voor mijn server heb ik een ASP functie geschreven die de foto's wegschrijven en koppelen aan een record in de database die overeenkomt met de datum en tijd van de foto (tijdstip wanneer de foto gemaakt is). Dit alles plot ik op google maps en de fotos kun je dan bekijken als je op het foto icoontje klikt.

Zie hier de laatste trip die ik heb gemaakt en hier een voorbeeld van het opvragen van een trip uit de database.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.