Bwired Home Online home in the Netherlands

Vrijdag 20 Maart 2009 - 14:26:40

Extreem snelle Intel X25-E SSD drive voor Bwired

Door: , , Categorie: Bwired

De snelste SSD disk op dit moment is de X25-E Extreme Serial-ATA van Intel. Sun heeft al aangekondigd dat haar servers optioneel met deze SSD disks kunnen worden uitgerust en gaat ook opslagproducten leveren met de Intel SSD disks. Volgens Intel is deze flash drive tot 100 keer sneller dan een traditionele harddisk.

Wat zit erin? NAND Flash chips, de saaie details zal ik jullie besparen maar toch enkele leuke feitjes: de grootte, typenummer en interface: 2.5" X-25E SATA SSD. Speeds? 250MBps leessnelheid, 170MBps schrijfsnelheid. Verbruik is met 2,4 watt onder belasting zeer netjes te noemen.

Dit zijn specificaties waar ik blij van wordt, niet alleen veel sneller zijn deze drives maar verbruiken ook veel minder stroom (Green) en maken geen geluid!

Deze drive heb ik besteld en zal binnenkort in de Bwired Dual Core Intel Atom Webserver zoemen. ? Die stelling gaat niet meer op

Mijn huidige drive type Western Digital Raptor 10.000 toeren zal dus het veld moeten ruimen voor deze 32GB SSD drive. Hiermee gelijk een van de nadelen, de Intel drive beschikt slechts over een capaciteit van 32GB. Voor mijn Webserver net genoeg, heb ik meer nodig dan kan ik altijd uitwijken naar mijn NAS.
Over het hele migratietraject en mijn bevindingen zal ik binnenkort weer een Microblog schrijven.
Een complete review over de Intel X25-E kun je nalezen op Toms Hardware Page.

SSD: Solid state drives zijn een vorm van chipopslag die bestaat uit een verzameling geheugenchips met een reguliere harde schijf-aansluiting. De flash-chips behouden de erin opgeslagen informatie ook zonder stroom. Dit in tegenstelling tot reguliere geheugenchips

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.