Bwired Home Online home in the Netherlands

Zondag 19 April 2009 - 00:46:24

Bwired Googlemaps upload webservice

Door: , , Categorie: Bwired

Al een tijdje had ik het idee om wat meer te gaan doen met alle real-time data die de verschillende
Domoticafreaks net als ik verzamelen in een database. Het Domoticawereldje is nog niet zo groot, met de top 40
van mijn forum (nu 956 leden) heb ik toch regelmatig contact
en de meeste ken ik ook persoonlijk.
Het idee was dan ook een database op te zetten waarin iedereen zijn data realtime kan uploaden naar mijn webserver.
Om dit te realiseren heb ik een ASP webservice geschreven die XML bestanden kan ontvangen, verwerken en opslaan in een MYSQL Database.
Om het allemaal goed te kunnen testen heb ik Robert Hekkers gevraagd zijn Domoticasysteem aan te passen met een XML uploader.
Leuk om te vertellen is dat het bij de eerste keer testen al direct goed ging en de data netjes werd weggeschreven, dit met minimale specificaties en alleen een paar mailtjes over en weer! Robert en ik hebben beide een IT job en weten dat dit heel vaak anders gaat, in een keer goed op deze manier was dus kicken.
De data die je kunt uploaden mag je natuurlijk zelf bepalen, over het algemeen is het Gas-, energie- en waterverbruik of weer-gegevens maar ook status van lampen, sensoren, webcamplaatjes en zonnepaneel opbrengst worden aangeboden.
Aangevuld met GPS coördinaten plot ik al deze gegevens op googelmaps (Image) en door het klikken op de marker kunnen alle gegevens bekeken worden.
Het leuke van een forum is dat iedereen aan de gang gaat met het schrijven van scripts en programma's om het voor diverse systemen compatible te maken.
Zo is er een plugin voor Homeseer, Girder, Domotiga en samples in DOT.NET, VB, PERL en zelfs voor de Synology 207+ is er een script!
Op dit moment zijn er 35 personen die gegevens uploaden naar de Bwired webserver, je kunt ze allemaal hier bekijken op Bwired.

Voor een uitvoerige beschrijving hoe alles werkt kun je op mijn forum vinden.
Wil je wat uploaden ga je gang, ik zie de XML wel binnenkomen, na autorisatie wordt je zichtbaar op Googlemaps.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.