Bwired Home Online home in the Netherlands

Zondag 19 April 2009 - 21:38:30

Opruimen ISDN-2

Door: , , Categorie: Bwired

Sinds de jaren 90 maak ik gebruik van een ISDN-2 aansluiting voor bellen en Internet. Omdat ik al jaren via VOIP bel gebruik ik de ISDN lijn eigenlijk niet meer, tijd dus om deze lijn op te ruimen.
ISDN-2 is destijds ontwikkeld om de koperkabels van de telefoonaansluiting thuis naar de wijkcentrale beter te kunnen benutten. De analoge telefoonlijn (PSTN) werd oorspronkelijk alleen gebruikt voor spraak, waarbij bovendien maar één gesprek tegelijk mogelijk was. Dit werd langzaam maar zeker een te grote beperking. Bij het ontwerp van ISDN-2 is afgesproken om maximaal 160 kbps te transporteren. Destijds was dit natuurlijk veel, tegenwoordig halen we natuurlijk met ADSL of Glas vele hogere snelheden.
Onlangs heb ik dus mijn ISDN-2 aansluiting laten opruimen, op de foto zie je het verwijderde zogenaamde NT-1 kastje.
De taak van de NT1 kastje was om het inkomende paar (2 draads) om te zetten naar 2 paar (4-draads) waarvan dan een paar om te zenden (Transmit TX) en een paar om te ontvangen (Receive RX).
Op dit moment bel ik dus met VOIP en gebruik voor Bwired 2 ADSL lijnen die ik in loadbalance heb staan.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.