Bwired Home Online home in the Netherlands

Woensdag 27 Mei 2009 - 17:31:02

Use Case Modeling bij Ivar Jacobson

Door: , , Categorie: IT

De afgelopen dagen heb ik bij Ivar Jacobson een 2 daagse Use-Case Modeling cursus doorlopen. En geloof me: voor een techgeek is dit taaie stof :-)
Het begrip "Use Case" is halverwege de 80er jaren bedacht door Ivar Jacobson himself, en stamt af van het begrip "Usage scenario", ofwel gebruik scenario. De uses case is een van de methoden om functionele requirements vast te leggen. Natuurlijk zijn er meerdere manieren om dit te doen, belangrijk aspect bij deze methode is dat alle betrokkenen op deze manier moeten werken wil de werkwijze slagen.

Een use case beschrijft een systeem vanuit het gebruikers oogpunt. Het beschrijft de actor, de initiator van een interactie, en het systeem zelf als een opeenvolging van eenvoudige stappen. Actoren kunnen iets of iemand zijn, die bestaat buiten het te bestuderen systeem, en die deelneemt in de opeenvolgende activiteiten in een dialoog met het systeem om een bepaald doel te bereiken. Actoren kunnen zijn eindgebruikers, andere systemen of hardware apparatuur. Elke use case is een complete serie van zgn. "events", beschreven vanuit het standpunt van de actor.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.