Bwired Home Online home in the Netherlands

Vrijdag 26 Juni 2009 - 14:08:26

Vervangen batterij Davis Vantage Pro weerstation

Door: , , Categorie: Bwired

Na 4 jaar trouwe dienst heb ik vandaag de Lithium CR123A 3 volts batterij van mijn Davis Vantage Pro2 weerstation moeten vervangen. Op de foto zie je 2 werkende windmeters, ik moet natuurlijk zeker weten hoe hard het buiten waait en vanuit welke richting :-)
Nee hoor: De onderste betreft mijn oude Oregon Scientific weerstation die ik destijds heb vervangen door een professionele, veel nauwkeurigere Davis. De Oregon werkt trouwens nog steeds dus waarom weghalen, leuk om te vergelijken.
Beide werken trouwens overdag geheel op zonneenergie en alleen in de nacht of bij heel weinig licht neemt de lithium batterij het draadloos verzenden van de data over. Een levensduur van bijna 4 jaar is dus een mooi resultaat! De Davis heeft ook nog een Basisunit die de regen (0.2mm resolutie), temperatuur, vochtigheid etc meet, deze zelfde lithium batterij voor deze unit moet ik echter jaarlijks vervangen.
De data van de Davis wordt ontvangen door het bijbehorende digitale display die ik vervolgens gekoppeld heb aan mijn Bwired domotica systeem. Bij elke verandering van gegevens wordt dit als apart record in mijn database opgeslagen. Deze data wordt getoond op Bwired en gebruikt om bijvoorbeeld de luifel automatisch 1 meter uit te zetten bij bepaalde temperatuur, wind en UV straling.

zie ook Webblog 22

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.