Bwired Home Online home in the Netherlands

Zaterdag 29 Augustus 2009 - 18:59:05

Ziggo internet voor Bwired

Door: , , Categorie: Bwired

Al heel wat jaartjes wacht ik op de komst van glasvezel (high speed internet) in Den-Bosch. Omdat ik al mijn webservers vanuit huis draai en duizenden bezoekers per dag ontvang is vooral een snelle upload verbinding belangrijk. Maar door de kredietcrisis en het vallen van de beurs kan ik dat waarschijnlijk de komende jaren nog wel schudden! Overal lees ik dat glasvezelprojecten worden geannuleerd of op de lange baan worden geschoven, alleen nieuwbouw locaties krijgen wel direct glasvezel omdat daar alles toch nieuw aangelegd moet worden. Hier en daar zie ik dat er nog wat glasvezelprojecten lopen zoals bijvoorbeeld in Schijndel waar glasvezel naast het bestaande traditionele analoge netwerk wordt gelegd.
Maar helaas niet in Den-Bosch dus moet ik het al een hele tijd doen met twee ADSL lijnen van XS4ALL en Telfort. Bij XS4ALL heb ik een ADSL verbinding van 4Mb/s Download en 1Mb/s upload en bij Telfort 8Mb/s Download en 1Mb/s upload, alles bij elkaar een magere 2Mb/s upload die ik met behulp van loadbalancing voor mijn websites optimaal kan inzetten.
Dus geen glasvezel beschikbaar voor Bwired, is er een alternatief? ja kabelinternet van Ziggo of UPC. De kabelmaatschappijen kunnen namelijk met een veel mindere investering hun netwerk versnellen, vervangen of upgraden van de netwerkapparatuur is vaak al voldoende en dure graafwerkzaamheden zijn dus niet nodig. Met behulp van de nieuwe Eurodocsis 3.0-standaard kan in mijn geval Ziggo mij nu een internetverbinding aanbieden van 50Mb/s download en 5Mb/s upload.
Dus heb ik nu ook internet van Ziggo erbij, bij Speedtest kun je de exacte snelheden van je internet verbinding meten en in mijn geval is dat 47Mb/s down en 4.3Mb/s up (zie plaatje). Niet helemaal dus wat Ziggo heeft beloofd maar ik ben er tevreden mee en zeker met het vooruitzicht dat de snelheden eind dit jaar naar 80Mb/s gaan en in 2010 zelfs naar 120Mb/s.
De kabelmaatschappijen hebben mijn inziens op dit moment een behoorlijke voorsprong, ik ben erg benieuwd of glas dit nog inlopen.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.