Bwired Home Online home in the Netherlands

Vrijdag 9 Oktober 2009 - 17:02:37

De wireless weegschaal van Withings

Door: , , Categorie: Bwired

Ongeveer twee jaar geleden heb op dit blog al aangekondigd dat ik mijn weegschaal realtime online had gezet. Van de Oregon Scientific weegschaal die ik daarvoor gebruik vang ik het draadloos signaal op die de schaal naar het aparte display stuurt. De ontvangen data sla ik direct op in mijn database, dus zodra je op de weegschaal gaat staan en het gewicht bekend is, staat het ook op de Bwired website. Werkt goed moet ik zeggen want ik ben sindsdien alleen maar afgevallen (92.7 op de schaal is vol bepakt met schoenen, op dit moment weeg ik 90.3 and falling....)

De afgelopen tijd zie ik steeds meer bedrijven starten met dit businessmodel. Zo heb ik afgelopen week een demomodel (foto) weegschaal ontvangen van Withings. Deze Withings WiFi (802.11g) Body Weightscale is een weegschaal met een heel mooi strak design, degelijk en heeft een WiFi functionaliteit.

Het aansluiten van de Withings weegschaal was heel eenvoudig: Batterijen erin, het bijgeleverde USB kabeltje aansluiten op de weegschaal en je computer, daarna jezelf aanmelden op de secure website en vanaf de website wordt de schaal probleemloos geïnstalleerd en secure (WEP/WPA/WPA2) verbonden met je wireless router. Ik was echt binnen 10 minuten klaar, USB kabel eruit en de proef op som..... Mijn gewicht, Lean Mass en Fat Mass en Body Mass Index (BMI) stonden binnen 10 seconden op mijn persoonlijke website bij Withings.

Via het web dashboard kunnen de statistieken eenvoudig bijgehouden worden en om zo gemotiveerd te blijven die overtollige kilo's kwijt te raken. Er is ook een Iphone applicatie beschikbaar waarmee je alles kan bekijken. De design Withings Wi-Fi Body Scale kost 129 euro.

Hier kun je mijn gewicht realtime bekijken via de website van withings.com

Voor de geeks:
Voor Bwired en mogelijk andere Techgeeks is de Withings weegschaal op dit moment nog iets minder interessant omdat ik de gegevens niet real-time op Bwired kan krijgen. De leverancier heeft al een API tool/interface beschikbaar waarmee je met behulp van een webservice gegevens direct kunt ophalen en gebuiken in je eigen applicatie of website. Dit is nog niet voldoende voor mij omdat ik geen zin heb deze webservice continue te moeten pollen vanuit mijn software. De leverancier heeft me beloofd dat er een soort IP notificatie service wordt gebouwd die zodra er een reading binnenkomt deze direct doorstuurt naar een vooraf gedifinieerde website.
Als deze optie gerealiseerd wordt stap ik zeker over op deze WiFi weegschaal.

UPDATE 21-11-2009: Withings heeft een soort van IP notification naar een op te geven URL aan mij beloofd, dit maakt het mogelijk de weegschaal alsnog te integreren met je eigen Domotica applicatie. Verschillende mails naar Withings gestuurd maar opeens reageert mijn contactpersoon niet meer? Waarschijnlijk durven ze me niet te vertellen dat de IP notificatie niet door gaat! Erg jammer weer een leuk apparaat met een erg gesloten protocol, thumbs down voor Withings!

UPDATE 15-12-2009:
Withings heeft de API (beta) toch gerealiseerd en nu is het mogelijk om een IP notificatie met gegegvens te krijgen op een eigen server. Zie ook de discussie op mijn Forum. Thumbs weer omhoog voor Withings , ze denken mee en dat kun je niet van veel leveranciers zeggen.

BTW: Ik weet niet of je het gezien hebt maar ik zit nu (21-11-2009) rond de 85 kilo, kijken of ik het vol kan houden, mijn goal is trouwens 80

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.