Bwired Home Online home in the Netherlands

Zaterdag 31 Oktober 2009 - 15:04:12

Domoticaforum Europe bijeenkomst Lelystad

Door: , , Categorie: Bwired

Vandaag was er weer bijeenkomst van ongeveer 25 leden van het Bwired Domoticaforum Europe in Lelystad. De dag bestond voornamelijk uit verschillende indepth sessies m.b.t. het domotica programma Homeseer. Met het software pakket Homeseer is het mogelijk om op betrekkelijk eenvoudige wijze verschillende soorten domotica apparatuur aan te sturen. Maar Homeseer heeft ook een indrukwekkende scriptengine waarmee je allerlei geavanceerde events kunt programmeren. Ook is het mogelijk om zelf zogenaamde plugin software te schrijven waarmee je (nieuwe) hardware kunt laten samenwerken met het pakket. Dit alles werd vandaag door leden van het forum in verschillende sessies duidelijk gemaakt. Natuurlijk was er ook voldoende ruimte om met elkaar van gedachte te wisselen over nieuwe domoticaproducten en wat iedereen zo bezighoudt.

Op de foto zie je een demonstratiepaneel waar allerlei domoticaproducten met elkaar zijn verbonden en kunnen samenwerken. Conclusie van de dag m.b.t. integratie is toch dat dit steeds verder weg raakt. Leveranciers praten nog steeds niet met elkaar dus de producten al helemaal niet, iedereen verzint zijn eigen protocol en onderlinge uitwisselbaarheid.... ho maar! Het wordt voor ons daardoor ook steeds moeilijker de spullen aan elkaar te knopen, maar gelukkig zijn we allemaal innovatief.

Zie hier en hier nog wat meer foto's van die dag.

De eerst volgende bijeenkomst van het forum is 19 november op de Domoticabeurs in het Evoluon te Eindhoven.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.