Bwired Home Online home in the Netherlands

Donderdag 19 November 2009 - 12:25:37

Domoticabeurs Evoluon Eindhoven

Door: , , Categorie: Bwired

Vanmiddag ben ik op bovengenoemde beurs.
Ook dit jaar had ik weer 100 vrijkaarten voor de Domotica beurs en heb ze bijna allemaal uitgegeven. Weer meer dan honderd leveranciers waren bijeen om de verschillende Domoticaproducten te presenteren. Ik moet toegeven dat de Smarthomes dit erg goed georganiseerd heeft. Er zijn voldoende presentaties, de lokatie Evoluon is ruim van opzet en blijft apart.

Beste Domotica leveranciers; het valt me op dat jullie ook dit jaar niet veel hebben bijgeleerd! Nog steeds is iedereen voor zichzelf bezig en zijn alle protocollen nog steeds op slot en hebben de meeste een houding van: mijn product is het beste!
Ik snap niet dat er nog steeds geen open standaard is waarmee alle devices gemakkelijk met elkaar kunnen communiceren. De meeste Domotica devices zien er allemaal gelikt uit maar in de meeste gevallen kan alleen de leverancier het voor je instellen of programmeren.
Ga toch eens om de tafel zitten met elkaar en zorg voor een soort open standaard en pas dan zullen je zien dat Domotica echt kan gaan groeien!

Bij Nemef hebben we wel meer dan een half uur een uitleg gekregen door Henck van den Breul over het nieuwe electronische slot van Nemef de Radaris Evolution.
Dit is een robuust en strak uitziend slot die op allerlei manieren geopend kan worden zoals met (Mifare) Rfid een afstandbediening of gewoon met je bestaande sleutel. Ook heeft dit slot verschillende mogelijkheden om aan te sluiten op je bestaande domotica apparatuur. Via de standaard Nemef software kun je ook precies zien wie er allemaal binnenkomt, iedere persoon kan zijn eigen ID krijgen.


Aansluitend zijn we met 20 leden van Domoticaforum Europe gaan eten en was het de hele avond Geektalk en gezellig!

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.