Bwired Home Online home in the Netherlands

Donderdag 31 December 2009 - 01:13:41

Domticaforum Europe over op PHPBB3

Door: , , Categorie: Bwired

DomoticaForum Europe, een spin-off van Bwired.nl is sinds begin 2006 online. Ik kreeg zoveel vragen over Domotica dat ik destijds besloot het maar op een forum te zetten. Nu op de laatste dag van 2009 heeft het forum 1350 leden en miljoenen webpagina's geserveerd.

Het forum was van het type Snitz gebaseerd op Classic ASP, dus voor mij gemakkelijk te tweaken en te voorzien van nieuwe functionaliteiten. De Snitz Forum software werd echter door de makers niet meer onderhouden en door de sterke groei van de leden op het forum was het tijd voor vernieuwing!

Dat heb ik geweten: Na maanden de functionaliteiten van de verschillende forums bekeken te hebben was de keuze gevallen op het PHP gebaseerde PHPBB3 forum. Het heeft me heel wat nachten tot zeer laat gekost om de oude Snitz database architectuur en de meer dan 33000 postings om te zetten naar de nieuwe PHPBB3 database. Beide hanteren MYSQL, maar dat is dan bijna ook de enige overeenkomst!
Ontelbare proefconversies en tientallen scriptaanpassingen verder is het nieuwe DomoticaForum Europe gelukkig zonder noemenswaardige problemen weer online.

PHPBB3 heeft erg veel functionaliteiten, toch ben ik al de 20 tweaks (MODS) gepasseerd. Het zit nu eenmaal in mijn bloed, toen ik vroeger een radio kreeg van mijn ouders was het eerste wat ik deed "openschroeven".

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.