Bwired Home Online home in the Netherlands

Zaterdag 9 Januari 2010 - 23:56:59

Ethernet Thermometer HWg-STE van de HW Group

Door: , , Categorie: Bwired

Dit is de HWg-STE Ethernet thermometer van de HW Group. De HW Group is een Tsjechisch bedrijf dat allerlei interessante Ethernet devices maakt voor beheer en controle over het Internet. Dus alle apparaten hebben een ingebouwde webserver die je met iedere internet browser waar ter wereld kunt bekijken.

Op deze ethernet thermometer kunnen 2 sensors worden aangesloten voor het meten van temperatuur of vochtigheid. Het configureren gaat gemakkelijk d.m.v. simpele schermen, zie hier realtime op Bwired het device en alle schermen waar je onder andere een temperatuur alarm in kunt instellen. Wordt een van de ingestelde waarde overschreden krijg je automatisch een mailtje (instelbaar).

Ik gebruik de ethernet temperatuurmeter voor het controleren en besturen van mijn vloerverwarming. 1 sensor voor het meten van de temperatuur van het water dat de vloer in gaat en de andere voor de temperatuur van het water dat de vloer uit komt. Op deze manier kan ik gecontroleerd de vloer op temperatuur houden en de waterpomp uitschakelen als de vloer of ruimte de juiste temperatuur heeft bereikt. Door het uitschalen van de pomp bespaar je stroom en krijgen de overige radiatoren in huis meer warm water.

De vele mogelijkheden om het device uit te lezen en de krachtige SDK is een van de pluspunten van dit device.
Zo vraag ik gewoon direct de status van de sensors op d.m.v. van een XML pagina. Deze XML pagina (waarde sensoren) kan ik weer gemakkelijk in mijn bestaande domotica applicatie inlezen.

Update 10-6-2010: De nieuwe Poseidon firmware heeft nu ook een Mobile pagina.

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.