Bwired Home Online home in the Netherlands

Zondag 10 Januari 2010 - 18:21:44

Energieverbruik Bwired over 2009 weer lager

Door: , , Categorie: Bwired

Energieverbruik terugdringen zonder in te leveren op luxe. Dat is iets waar ik al jaren mee bezig ben en ook probeer te laten zien op Bwired.nl. Ik doe dit voornamelijk door het gebruiken van Domotica en zuinige apparaten. Met Domotica kan ik apparaten automatisch aan en uit schakelen en het verbruik meten. Als het Bwired huis slaapt worden de meeste verbruikers van het stroomnet afgeschakeld. Voor heel veel apparaten geldt namelijk dat ze nog steeds behoorlijk veel stroom verbruiken ook al staan ze stangby of uit!
Ze heb je bijvoorbeeld een Samsung digitale HD ontvanger (ZIGGO) die 10 watt verbruikt in de uit stand. Ook de meeste HP deskjet/officejet printers verbruiken ook meer dan 10 watt terwijl ze uit staan. Aan de andere kant zie je gelukking dat leveranciers steeds groener worden en echt rekening proberen te houden met het stroomverbruik van een apparaat. Onlang heb ik mijn huisventilator vervangen door een energiezuinige versie die in de normale stand ongeveer 2 watt verbruikt, dit terwijl de oude 35 watt consumeerde. Het huisventilator systeem draait 24/7: besparing ongeveer 262kW per jaar. Op mijn weblog kun je nog meer lezen wat ik zo allemaal heb gedaan.

In 2009 heb ik 1334 kW minder verbruikt t.o.v. 2008, ik ben benieuwd of ik in 2010 nog besparingen kan vinden? Mijn gadgets gaan toch echt niet de deur uit :-)

Bwired Blog

Welkom op het Bwired Picture Weblog. Dit zelf ontwikkelde Weblog is gebaseerd op foto's en tekst die automatisch m.b.v. mijn Smartphone (GSM) naar mijn Weblog worden verzonden en hier ook direct worden getoond.
Ik schrijf voornamelijk over dingen die ik meemaak en waarvan ik een foto kan maken. Onderwerpen als Domotica (Home Automation), techniek, IT, hacks, DIY's, familie en fun stuff.
Tell me - Ask me!
Stuur me je bericht of link tip Bekijk ook eens mijn Domotica forum.